Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928640





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FANC : Weer een schandaaltje.
09 april 2007

Arbeiders smederij uit Hamme manipuleerden en hadden maandenlang Ra-226 in de buurt.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 232.900
Betekom / Hamme 9 april 2007

Weer iemand die ?Kanker? heeft ? 
Weer iemand die eraan sterft, och ?t is toch alleen bij iemand anders !
Radium 226 veroorzaakt ?Botkanker?, het zou dus heel onverstandig zijn om een radioactieve bron met een bronactiviteit van 40 Mega Becquerel en een dosistempo van 1 ? 5 mSv/h te gaan manipuleren.
Het zou nog v??l onverstandiger zijn om zo?n Radium 226 bronnen met de blote handen zonder aangepaste bescherming te gaan manipuleren, vooral  als die bronnen aan de buitenkant radioactief besmet zijn.

Toch gebeurde dat in het verleden dikwijls, ondermeer bij de firma Heirman uit Hamme, alleen wisten zij dat niet, de opdrachtgevers ??k niet ? !

De schuld van het Agentschap Nucleaire Controle.
Indien de D.B.I.S en later het F.A.N.C. haar job, de bevolking en de arbeiders tegen de gevaren van de ioniserende stralingen en de besmettingen te beschermen,  had waargenomen dan had de illegale Preventor Indelec nooit op de toren van Tour & Taxi gestaan en zou nog veel minder teruggeplaatst zijn geworden.

Incompetente Jan Michiels.
Jan Michiels werd in de gazetten door journalisten (o.a. Marc Helsen toen van Het Nieuwsblad)  diverse keren als ?Adviseur? van de Directie opgevoerd, wat er met die "Directie" is gebeurd weten we ondertussen : Ontslagen wegens ?Incompetent?.
Wat er met de Kabinettier Jan Michiels is gebeurd is ons niet duidelijk, Michiels heeft zijn broek op de Kabinetten van Tobback en Vande Lanotte versleten, bij Olivier Deleuze vlotte het niet en Michiels werd in het ?Bezemhok? van het FANC gedumpt.

De Ambtenarendidactuur van Jan Michiels.
Op 18 juli 2002 had ik een onderhoud met enkele vermeende specialisten van het F.A.N.C. (Goes, Cottens, Poffijn, Jan Michiels)  ze moesten een campagne voor de verwijdering van de RABAS opstarten en ze kenden er geen kl?.. van, daarom probeerden ze mij voor hun kar te spannen !
Ik maakte toen in een andere hoedanigheid een folder op, maar JAN MICHIELS speelde op zijn ?Rode SP.a? poot en stuurde een e-mail met zijn, als ambtenaar ongepast, commentaar (ambtenarendictatuur).
Lees hier de inhoud van de  e-mail van 26 juli 2002   om 10:01 van   en overtuig u van de manier waarop een ambtenaar van het FANC bedrijven intimideert (dit was het begin, achteraf ging het stiekem en onderhuids verder).

Drie types niet gekend bij het FANC.
In dat e-mail bericht van 26.7.2002 geeft de Adviseur van de Directie toe dat ze met 3 types radioactieve opvangers niet bekend zijn bij het FANC !!   De RADAC waarvan sprake werd gemaakt bij het I.R.E. te Fleurus, we mogen niet vergeten dat het I.R.E. een onderaannemer van het N.I.R.A.S. is en Jan Michiels al jaren in die contreien rondslentert !

Lees het verhaal in Morsum Magnificat 139.
Arbeiders van smederij manipuleerden, zonder het te weten, Radium 226. Tour & Taxi gaat niet vrijuit, lees hier het artikel in Morsum Magnificat  139_16

Lees hier het artikel over de actie in MM 139 blz 9

? erik verbeeck
onafhankelijk freelance onderzoeksjornalist

Laatste update ( 12 april 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.