Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933323





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Liesbeth Homans gaf forfait Commissie Wonen wegens ziekte-MM-237-03
02 april 2015
Woonproblematiek nog maar eens in de verf gezet, maar wat baten kaars en bril ...
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.024.800
Brussel / Tremelo 02 april 2015.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen en Armoedebestrijding gaf deze morgen forfait voor de Commissie Wonen waar tekst en uitleg zou worden gegeven over het groot onderzoek naar de conformiteit van woningen. Na het colloquium in het Vlaams Parlement op 3 maart, de voorstelling van het boek in het Residence Palace op 24 maart 2015  en de daarop volgende deliberatie van de POD Maatschappelijke integratie op 26 maart 2015, was er vandaag alweer een uiteenzetting over de schandelijke resultaten van het onderzoek naar de conformiteit van de woningen waarvan er zowat één miljoen niet voldoen.  

Wat baten kaars en bril.
Het grote woononderzoek dat niet door Wonen Vlaanderen maar door externen werd gevoerd, heeft aangetoond dat de -p-overheid in haar woonbeleid decennia lang heeft gefaald. Aan het einde van de Commissie Wonen mocht Sien Winters de deur sluiten met aanbevelingen die een reactie waren op een vraag van Joris Vandenbroucke. Sien Winters : "er is geen verbetering vastgesteld voor de zwakkere groepen", als dat geen schot voor de boeg is voor de socialisten die, nu zij in de oppositie zetelen, misschien orde op zaken kunnen stellen.

Onpartijdig.
Aangezien het onderzoeksteam grotendeels door de overheid wordt gefinancierd en twee derden van de subsidie zelfs einde 2015 verdwijnt, vragen wij ons af, hoe onafhankelijk een onderzoek kan zijn waar de broodheer het lijdend onderwerp is?


Lieve Verstraeten moet de niet conformiteit van elektrische installaties niet minimaliseren. De vraag is of de onderzoekers die grotendeels met overheidssubsidie worden betaald, voldoende kritisch mogen / kunnen zijn? Wij betwijfelen dat.

Conformiteit elektrische installaties.

Morsum Magnificat gaat in haar artikel dat volgt grondig uitleggen waarom wij het totaal oneens zijn met de visie van onderzoekster Lieve Vanderstraeten. Mevrouw Vanderstraeten moet na vragen van commissielid Taeldeman, de zaken niet minimaliseren dat de gebreken van de elektrische installaties vaak slechts om stopcontacten gaat zonder deksel. Morsum Magnificat heeft andere cijfers. Bovendien zijn, noch de onderzoekers van Wonen Vlaanderen, noch deze van IPSOS bevoegd om zich officieel uit te spreken over de conformiteit van elektrische installaties, dat is bepaald in artikel 275 van het AREI.

MM_237_03_Wonen.pdf

Artikel n° : 03/15/5869
Geplaatst  :16:12 2/04/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 04 april 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.