Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926309





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Kritisch onhygiënische burgemeester Dams houdt ook milieumisdrijf in stand.
31 maart 2015
Minister van leefmilieu wordt voor haar verantwoordelijkheid gesteld.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.019.000
Brussel / Tremelo 31 maart 2015

Burgemeester Dams veelt geen enkele weerstand en dat is kritisch onhygiënisch. Dams is al maanden druk doende om een cordon rond Morsum Magnificat te leggen, heeft daarvoor enkele van zijn slippendragers van zijn niveau voor de kar gespannen om allerlei verhalen op te hangen en Morsum Magnificat overal in een slecht daglicht te stellen, daarmee de aandacht van diens wanbeleid af te leiden. We tonen aan, dat Dams in casu en elders, milieumisdrijven in stand houdt.

In stand houden milieu misdrijf.
In het huurdossier van het pand aan de Baalsebaan 57 waar op 23 april 2015 ook al de Vrederechter afstapt, blijft de ketel en de brander gevaarlijk en is er wegens slechte verbranding, ook te veel uitstoot van stikstofdioxide -NOx- waarvan de Europese regels vanaf oktober 2001 strenger werden. Uit dit huurgeschil wordt bewezen, dat Tremelo haar wettelijke verplichtingen, het toezicht houden op klasse III ingedeelde inrichtingen niet nakomt en na kennisgeving halsstarrig in haar boosheid blijft volharden. Op 4 maart 2015 heeft de milieu- inspectie het balorige Tremelo nog eens gesommeerd.

Interleuven.
Het Besluit van de Vlaamse Regering van 12 december 2008 biedt de mogelijkheid om, wanneer de lokale toezichthouder, dus Tremelo blijft stil zitten, de Intergemeentelijke dienst -Interleuven- kan gevat worden, wat hier gebeurde. Maar behalve het opstellen van een Proces Verbaal ten laste de verhuurder Jeanine V., onderneemt Interleuven niets.

Grote plas ..

Gemeente Tremelo doet niets, Interleuven doet iets, Milieu Inspectie -LNE- Leuven sommeert Tremelo haar taak op te nemen, maar ze pissen met zijn allen een grote plas en blijft zoals het was. Na één jaar huur werkt de centrale verwarming nog steeds niet en alle acties ten spijt, blijft het gevaar en de milieuvervuiling bestaan.

Minister Schauvliege.
Los van het feit, dat Tremelo haar job niet wenst te doen, is de minister van Leefmilieu verantwoordelijk voor het wanbeleid inzake milieu en is voor deze materie verantwoordelijk. Huurders hebben dan in dat kader op 30 maart 2015 een aangetekend schrijven aan de minister gestuurd.

OCMW ook verantwoordelijk.
Omdat een klacht met burgerlijke partijstelling de burgerlijke procedure bij de Vrederechter zou opschorten, wordt daarmee nog even gewacht. De Vrederechter komt immers samen met een Expert op plaatsbezoek, op dat ogenblik zal duidelijk worden hoeveel noodzakelijke werken de huurders hebben dienen uit te voeren om het pand dat negen jaar door het OCMW van Tremelo werd gehuurd -en waarvoor ongeveer 67.000 euro belastinggeld aan een familielid van "Wiske" Maes, Open Vld Schepen van Sport werd betaald-, in conformiteit te brengen met de huurwetten. Het OCMW van Tremelo en haar CD&V Voorzitter Jan Van Herck, heeft hier -en ook in andere huurzaken- meer dan boter op haar hoofd. De in 2010 aangetreden nieuwe Secretaris Wim Van Den Broeck is er duidelijk niet in geslaagd het tij te doen keren. Hammenaar Van Den Broeck wordt nu ook gemeentesecretaris en als Wim zich niet schikt naar de wet Dams, zal het niet lang duren vooraleer het er bovenarms zal opzitten.   

Artikel n°  : 03/15/5863
Geplaatst  : 6:44 31/03/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel    
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 31 maart 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.