Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926309





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
BIVV Meet vanalles en nog wat maar het blijft dweilen met de kraan open.
28 maart 2015
Wat baten kaars en bril als de "politieke" uil niet zien en wil.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.014.200
Brussel / Tremelo 28 maart 2015

Het Belgisch Instituut Voor Verkeersveiligheid -BIVV- legt om de haverklap de problemen met onze verkeersveiligheid bloot, het werkt nogal opvallend samen met de politiediensten en krijgt opvallend veel informatie en blijkbaar ook voldoende centen. Het BIVV is als een vzw ook behoorlijk behuisd, zo te zien komt het niet op één euro aan. Er worden statistieken aan de lopende band opgemaakt en met de regelmaat van een klok worden persconferenties georganiseerd, maar wie dan pertinente vragen stelt, of voorbeelden uit de praktijk aanbrengt, wordt al vlug met de nek aangekeken. Het BIVV kan of mag de koe blijkbaar niet bij de horens vatten. Na de persconferenties pissen ze met zijn allen een grote plas en alles blijft zoals het was.

BIVV over Motorrijders.

BIVV : "Voor het eerst deed het BIVV een representatieve en objectieve snelheidsmeting van gemotoriseerde tweewielers in België. Tegelijk onderzocht het BIVV ook hun rijgedrag in de file. Ook al zijn de verschillen soms miniem, uit deze studie blijkt dat motorrijders in vergelijking met automobilisten sneller rijden en ook meer snelheidsovertredingen begaan. Bovendien houdt de helft van de motorrijders zich niet aan de verkeersregels in de file. Bestuurders van scooters daarentegen, begingen minder snelheidsovertredingen".


Uw redacteur kan ook hier wel degelijk met kennis van zaken schrijven, was zelf vele jaren motorrijder, hier in 2006 met een BMW Touring 1200 GT die grotendeels voor professionele doeleinden werd gebruikt. Maar die activiteiten werden ons door broodrover Dirk Claes op een zeer laffe manier afgepakt.

Te snel.

Uit het onderzoek van het BIVV blijkt dat motorrijders te snel rijden en dat moeten wij als ervaren motorrijder toegeven, toch gebeuren er niet zóveel ongevallen en als die er al zijn dan gaat het om het feit dat een automobilist weer geen voorrang heeft gegeven, het bord B5 weer niet heeft gerespecteerd of bruusk de motorfietser de pas afgesneden. Iedere automobilist moet minstens een periode met een motorfiets op pad worden gestuurd, pas dan zullen ze begrijpen dat motorrijders het veel beter doen dan automobilisten.



Ook met snelle machines heeft Morsum Magnificat ervaring, eerst met een GSX R850 en hier met de GSX R1000 een machine die 285 km/u haalde, akkoord, veel te snel maar automobilisten negeren maar al te vaak het B5 bord en komen zonder te stoppen op de weg waarvoor ze voorrang dienden te geven met vaak fatale ongevallen als gevolg. Omdat ze het niet kunnen velen, snijden sommige automobilisten motorrijders bewust de pas af.   

Wat baten kaars en bril ...
Morsum Magnificat heeft aan het BIVV en Werner Van Cant concrete informatie met bewijsmateriaal gegeven omtrent hoe het er in de praktijk aan toe gaat, het énige wat we daarmee bereikt hebben is dat ze ons met de nek aankijken -sic- Celui qui dit la vérité doit être exécuté, zegt het spreekwoord. Ze komen allemaal veel liever voor de camera's van de kontlikjournalistiek leuteren, maar echt iets ondernemen om de situatie te verbeteren gebeurt niet. Voor de zoveelste keer toont Morsum Magnificat aan hoe het er in de praktijk aan toe gaat, nu in Tremelo, bewijs in MM_236_19

Bron : Persbericht BIVV
Meer op www.bivv.be

Artikel n°  : 03/15/5859
Geplaatst  : 10:10 28/03/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel    
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 28 maart 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.