Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933326





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Storende en verkeershinderlijke decadentie in tijden van besparingen-Update1
09 maart 2015
Maken sommige bedrijven echt zoveel winst om dergelijke show te blijven voeren?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.989.400
Tremelo 09 maart 2015

--- Update 1 15:36 10/03/2015
Besluiten CBS.
Wonder boven wonder heeft de Secretaris Theo Ceulemans, snel gevolg gegeven aan onze vraag om inzage van de collegebeslissing over de inname van het openbaar domein en het reserveren van parkings op verschillende data voor de brunch. Maar Tremelo vergeet wijselijk te spreken over retributie waarvoor wel degelijk ook een wet bestaat -wet van 27 juni 1993 en KB van 24 september 2006-. Wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat BoBo bvba de toon aangeeft en het Bestuur van Tremelo plooit als een knipmes.
Wim Vandenbroeck.
We stellen ook vast dat de OCMW Secretaris Wim Vandenbroeck tijdens het CBS van 27 januari 2015 aanwezig was als "genodigde". Hopelijk heeft de toekomstige Secretaris van Tremelo ondertussen de sfeer reeds kunnen opsnuiven en dan ook beseft in wat voor een wespennest hij gaat terecht komen. Wij zijn benieuwd hoe de krachtmeting tussen Dams en Vandenbroeck gaat verlopen.
ABB.
Ondertussen werden over het systematisch en gratis innemen van het openbaar domein voor de ambulante activiteiten van BoBo bvba, vragen gesteld aan de Gouverneur.
--- einde update 1

Het is werkelijk opvallend hoe de klassieke pers Tremelo de laatste tijd sinds Morsum Magnificat ANDER NIEUWS publiceert, met "koetjes en kalfjes" in hun gazet in het nieuws brengt. Winkels die op zondagmorgen open zijn is weer groot nieuws, dat er alleen hoofdzakelijk schoenen, lingerie en vooral kledij gekocht kan worden en de rest overwegend in verband staat met "vreten en zuipen" wordt bewust verzwegen. Er is wel een bakker -Fatima-, maar er is geen beenhouwer, die is er wel om de hoek aan de Baalsebaan en ook een kruidenier moet je aan de Schrieksebaan niet zoeken. Nu Tremelo ergens door een niet nader genoemd clubje als klantvriendelijkste gemeente is gebombardeerd, is het hek van de dam en wordt er al meteen gedacht om de ganse zondag te openen.

Verkeershinder.
Het loopt werkelijk de spuigaten uit hoe het decadente BoBo bvba er telkens weer in slaagt om de straat volledig af te laten sluiten, op 1 maart was dat weer het geval, er was amper doorgang voor voetgangers. Stel u voor, dat andere handelszaken op dezelfde manier en frequentie het openbaar domein in beslag nemen. Tremelo moet dat deel van de Schrieksebaan maar afsluiten voor het verkeer en er een wandel/fietszone van maken, iets zoals "De Meir" van Tremelo, het zou hun bekrompenheid nog een béétje stijl geven.

Inname openbaar domein.
Dat de straat zomaar wordt afgesloten is niet vanzelfsprekend, daarvoor moet er een toelating zijn, bovendien moet er verkeerssignalisatie worden aangebracht en weggenomen. De vraag is nu wie dat allemaal betaalt? Als dat allemaal met gemeentepersoneel gebeurt, dan moeten daarover vragen gesteld worden of het hier dan niet gaat over passieve corruptie. Over de verkeersbelemmering van 1 maart 2015 hebben wij met document J1503927 vragen gesteld aan de Secretaris.

Bedrijfsresultaten.

We zien via de Kruispuntbank Ondernemingen -KBO- dat het eigen vermogen van BoBo bvba niet zó enorm groot is, de schulden zijn bijna honderdduizend euro groter dan het eigen vermogen en dat er in 2013 toch 82.208 euro verlies was. Uiteraard zeggen die cijfers niet alles, maar toch dat de decadentie ongepast is. Over de reputatie van zij die bij BoBo aan de touwtjes trekken, willen we het -nog- niet hebben.  

Op kosten van de belastingbetaler.

Dat hier op regelmatige tijdstippen voor één handelszaak, de straat wordt afgesloten voor een "open lucht modeshow", al dan niet in lingerie, of een "brunch", en de belastingbetaler op de koop toe opdraait voor het plaatsen en verwijderen van de borden, is onaanvaardbaar. In de notulen van het Schepencollege van 27 januari 2015 vergeet men wijselijk de wet van 25 juni 1993 en het KB van 24 september 2006, die wetten handelen over het mogelijk innen van retributie. Ook artikel 135 § 2 verplicht het bestuur ook te waken over de rust op openbare wegen, etc. Dergelijke evenementen verstoren de rust aangezien de geluidsinstallaties over het algemeen te veel geluid -dBA- produceren.

Retributie.

In de afgeleverde vergunning is er evenmin sprake van een "retributie" wat in casu niet ongepast zou zijn, de gemeente draait immers op voor de personeelskosten voor het plaatsen en wegnemen van de borden. In feite zou degene die het openbaar domein inneemt, zelf voor de verkeersborden moeten zorgen en een verkeersplan opstellen dat door de politie moet worden goedgekeurd.

Politiereglement Tremelo.
In het Algemeen Politiereglement van Tremelo lezen we het volgende :
" Hoofdstuk III - "Openbare vermakelijkheden, danspartijen, schouwspelen. Art. 10 - Aan alle inwoners of vreemdelingen is het verboden in open lucht openbare danspartijen, schouwspelen, vocale of instrumentale uitvoeringen, kinema voorstellingen of openbare vermakelijkheden of vertoningen te geven of toe te laten, zonder een bijzondere toelating van de burgemeester ". Uiteraard geeft de burgemeester in casu maar al te graag van alles en nog wat, feesten moet Paul Dams -Open Vld- populair maken en houden.

MM_236_09_Temelo_Bobo.pdf
    
Artikel n°  : 03/15/5831
Geplaatst  : 14:47 9/03/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
 
Laatste update ( 11 maart 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.