Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926313





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Huurpremies : Hoeveel worden er door Wonen Vlaanderen onterecht uitbetaald?-MM-235-12
28 februari 2015
Ann Moerenhout en de rest van de commissieleden Wonen, moeten beter werk leveren.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.978.600
Brussel / Tremelo 28 februari 2015

De "Groene" Ann Moerenhout kreeg recent een forum in de klassieke -linkse- pers. De linkse politica heeft het over de huurpremies waarop duizenden Vlamingen recht zouden hebben, maar Morsum Magnificat is daar nog niet zo zeker van, integendeel. Sinds acht jaar voert deze redactie onderzoek naar de conformiteit van huurwoningen en gaat het resultaat daarvan in een boek "TE HUUR Gehuurd en Bedrogen" gieten. De hoofdvogel zal de woning in Tremelo zijn, een woning die negen jaar door het OCMW van Tremelo werd gehuurd en verhuurd. Na negen jaar hield de verhuurster het met dat OCMW als huurder voor bekeken.  Die woning die, gezien de slechte staat, feitelijk onbewoonbaar was, werd aan een particulier verhuurd die het slachtoffer is van de malafide praktijken van het OCMW van Tremelo en de verhuurster. De zaak ligt nu bij de Vrederechter waar de verhuurster het proces van Morsum Magnificat wil maken in plaats haar woning in orde te brengen.

Huurpremie, huursubsidie een groot verschil.

Als Ann Moerenhout beweert dat 6.700 Vlamingen een huurpremie moeten bekomen, dan moet de politica zich eerst vergewissen of die woningen waarvoor de premie wordt gevraagd, voldoen aan het Decreet houdende de Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997, meer bepaald aan artikel 5 ervan. Pas als de woningen voldoen kan de Vlaamse Overheid een huurpremie betalen, zo niet maakt de Vlaamse Overheid zich schuldig aan het in stand houden van een overtreding op voornoemd Decreet en de huurwetten van 8 juli 1997 en 19 februari 1991 -Burgerlijk Wetboek-. Het cijfer van Ann Moerenhout over de rechthebbers moet dus met een grove korrel zout genomen worden.

Controles.

Het is dus hoog tijd dat de minister werk maakt van het doen ophouden van de fraude bij de toekenning van huursubsidie en huurpremies voor woningen die niet voldoen aan de minimum woonkwaliteiten waarvan de zwaksten in de maatschappij het slachtoffer zijn.

MM_235_12_Ann_Moerenhout.pdf volledig artikel.  

Artikel n° : 02/15/5810
Geplaatst  : 14:08 28/02/2015
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


Laatste update ( 28 februari 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.