Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927198





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Baal / Tremelo : Journalist De Bruyn krijgt zijn recht van antwoord.
12 januari 2015
Klacht bij de RvdJ met gebruikmaking van het selectief geheugen. 


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.926.500
Baal / Tremelo 12 januari 2015

Enkele dagen geleden heeft de Julien, Christiaan alias Chris De Bruyn uit Baal, zijn klacht bij de Raad voor de Journalistiek aangepast en bijgestuurd. Wie zijn initiële klacht en de wijze en de stijl van opstellen leest, kan geen hoge dunk hebben van de journalist, het komt overeen met een tekst die een leerling uit de middelbare school beter zou doen. Maar in de reactie van De Bruyn van 9 januari 2015, die wij hier als een "Recht van antwoord" van hem publiceren, heeft de duidelijk ter zake onervaren journalist nu blijkbaar de hulp gekregen van derden.

Essentie wijselijk vergeten.
Aan de basis van de reactie van Morsum Magnificat en de gepubliceerde definitie van een kontlikjournalist, ligt de lasterlijke aantijging van journalist De Bruyn dat Erik Verbeeck van het OCMW zou leven, getuige van deze uitlating was de politieagent van dienst aan het politielint bij de brand Rappoort van 12 november 2013. De Bruyn deed die uitspraak omdat hij op bevel van commissaris / artiest Ronny Prijck de perimeter moest verlaten die hij voordien had betreden. Dat kwam omdat Erik Verbeeck aanvankelijk van de agent die aan het politielint de perimeter bewaakte, toelating kreeg om, net als De Bruyn, foto's te maken, maar Erik Verbeeck kreeg meteen Prijck op de hals en de commissaris diende, door het protest van Erik Verbeeck, óók de "grote?" journalist weg te sturen, dáár gaat het over. Dat werd ook uiteen gezet in het artikel van 1 januari 2015.

De burgemeester.

In zijn klacht verschoont De Bruyn, om zijn aanwezigheid binnen de perimeter te kunnen verantwoorden, zich met een smoes over een zogenaamd interview dat hij binnen die perimeter van de burgemeester diende af te nemen. Hier wordt het bewijs geleverd dat De Bruyn méér mag dan wettelijk is toegelaten. Omdat hij de burgemeester kent, er goede contacten mee onderhoudt -De Bruyn woont ook vlak in de buurt van Dams- mag de grote -?- journalist zich binnen de perimeter begeven om een interview af te nemen.

Journalist van Beroep.

Om te weten wanneer De Bruyn -na zijn militaire carrière en daarvoor pensioen ontvangt- bij de VVJ/AVBB is komen aankloppen hebben wij op 30 december 2014 informatie ingewonnen bij zijn vereniging. Niemand minder dan Pol Deltour, Nationaal Secretaris van de VVJ/AVBB heeft ons toen te woord gestaan. Daar werd bevestigd dat Julien, Christiaan De Bruyn in 2010 als stagiair van Gazet Van Antwerpen zijn aanvraag bij de VVJ/AVBB heeft ingediend en vervolgens na de twee jaar stage in 2013 een erkenning kreeg onder nummer 05049 als Journalist van Beroep. Dat is exact hetzelfde wat Erik Verbeeck in 2008 bij de VJPP -Vereniging van Journalisten van de Periodieke Pers- heeft bekomen. De Bruyn is in feite geen "Beroepsjournalist" in de zin van de erkenningen door de VVJ/AVBB toegekend. De Bruyn gebruikt zijn erkenning door de VVJ/AVBB dus te ijdel. Erik Verbeeck zou hetzelfde kunnen doen, maar de niet onafhankelijke Raad voor de Journalistiek houdt hem daarvan tegen. De vennootsdchap van De Bruyn DDL-Press is trouwens pas in juni 2010 samen met zijn broer opgericht.

Niet onafhankelijk.
Tijdens het telefoongesprek van 30 december 2014 heeft Nationaal Secretaris Pol Deltour bevestigd dat de RvdJ jaarlijks 90.000 euro via de VVJ/AVBB ontvangt, hetzelfde bedrag wordt aan de RvdJ uitbetaald door mediabonzen zoals Roularta -Corelio met Het Nieuwsblad, De Standaard- en Aurex -Het Laatste Nieuws, etc-. De Bruyn wordt dus door een hoop meelopers van het systeem gesteund, kan beroep doen op een advocaat van de VVJ/AVBB en dat is te zien in zijn 2e reactie van 9 januari 2015. Erik Verbeeck staat alleen tegen het systeem en kan geen beroep doen op een gratis advocaat, het is dus weer één tegen allen.

Pieter Knapen.
De huidige Ombudsman van de RvdJ is Pieter Knapen die in april 2009 wegens het onveilig werken van Vrt journalisten door preventieadviseur P. Buyssen geïnterpelleerd werd. Voorgaande gebeurde omdat Morsum Magnificat daarover vragen had gesteld -zie link-. Nu moet diezelfde Knapen een klacht tegen Erik Verbeeck behandelen .... http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=2168&Itemid=0
. Pieter Knapen is ook nog actief bij de Vrt en dat zijn nu ook bepaald niet de vrienden van Morsum Magnificat http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.2203588 - In dit artikel zegt onder meer Knapen "De botsing van meningen, hoe scherp ook, is een wezenskenmerk van de persvrijheid, de vrijheid van meningsuiting en de democratie". Als Morsum Magnificat vindt dat een journalist, die niets anders dan positief nieuws brengt over Tremelo, terwijl er ook veel andere maatschappelijk belangrijke items verzwegen worden, dan is dat óók vrijheid van meningsuiting en van die mening stapt Erik Verbeeck niet af.

Hoorzitting vergeten.

Het water zal Pieter Knapen dun door pijpen der illusie stromen indien hij denkt dat Erik Verbeeck aan hun verzoek tot hoorzitting gevolg gaat geven. De Raad voor de Journalistiek is, zoals in de vijf jaar durende rechtszaak tegen hen gevoerd al uitvoerig in de besluiten opgenomen, niet onafhankelijk. Dat wordt hier nogmaals aangetoond. De Bruyn is lid van de VVJ/AVBB dat de RvdJ voor 50% financiert -geld dat de VVJ/AVBB op haar beurt van de overheid ontvangt-. Een journalist als De Bruyn kan moeilijk door een vzw -RvdJ- worden veroordeeld die gefinancierd wordt door zijn club!

Afgewerkt.
De grieven van De Bruyn worden hier gepubliceerd en daarmee werd hem een feitelijk recht van antwoord toegekend.
 
Link naar eerder artikel.
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=1705&Itemid=0

Online bericht n° : 01/15/5743
Geplaatst  : 16:04 12/01/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck
  ©

Laatste update ( 13 januari 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.