Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926320





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Het Gemeentegespuis in een neo dictatuur_Update2
25 december 2014
Wanbeleid, discriminatie en racisme zijn in Tremelo schering en inslag. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.902.600
Tremelo 25 december 2014

--- Update 2 20:00 26/12/2014
Oordeel zelf.
Morsum Magnificat heeft voor "Het blinde Volk" van Tremelo de vele steken opgeteld die de door hun verkozen politici in één dossier hebben laten vallen. Het gaat in eerste instantie over de hoofdverantwoordelijke burgemeester en de Schepenen Marie-Louise alias "Wiske" Maes, Bert De Wit en Elynn Van Uffel. Van de Secretaris weten we dat hij geen haar op zijn hoofd heeft, maar daarbuiten heeft hij dat ook niet op de tanden! We zijn met dat vernietigend rapport van Interleuven nog lang niet klaar. Maar we willen omdat "Het Volk" over die verkozen elementen zou kunnen oordelen het Excel kladblad - dat 165 inbreuken recapituleert en dat we tussen de soep en de patatten hebben gemaakt niet onthouden. Het rapport zal als basis dienen voor een met eigen professionele ervaring een gepeperd document op te stellen,dat zal belanden waar het thuis hoort.

Plicht gedaan.
Gemeenteambtenaren die in de verschillende diensten te werk gesteld zijn, zoals de zoon van "Wiske" Maes die zijn broek op de stoelen van Sport- en Jeugddienst aan de Werchtersebaan verslijt, zijn ofwel incompetent  dat zij de inbreuken niet vatten, of ze moeten om den brode hun mond dicht houden en strafbare feiten in stand houden. Strikt juridisch gezien is dat personeel schuldig door strafbare feiten te verzwijgen. Morsum Magnificat heeft geen gehoor gegeven aan de feitelijke bedreigingen van burgemeester Paul Dams -Open Vld- en heeft die strafbare feiten aan het Auditoraat te Leuven gemeld. De resultaten zijn ondertussen alvast in de gemeenteloods bekend, maar aan de toog in Tremelo wordt dat anders in het nadeel van deze redactie vertaald.

Sociale functie.
In feite vervult Morsum Magnificat in Tremelo een sociale functie, terwijl ze over ons praten, roddelen ze niet over anderen. Guilliaume Claes zei op 11 juli dat wij de grootste attractie waren die Tremelo bezit en ze -doelend op de bestuur van Tremelo- zich kapot lachen bij onze aanwezigheid, zo zei "Jommeke" spottend. Ondertussen is Jommeke Claes daarover al heel wat minder enthousiast. 

Geen partij?
Morsum Magnificat is het niet eens met de zienswijze van Arbeidsauditeur Hans Baeke in zijn brief van 12 december 2014 dat wij geen betrokken partij zouden zijn, of het belang niet zouden aantonen, dat klopt niet. De problemen die zich voordoen situeren zich in publiek toegankelijke gebouwen van Tremelo. In feite loopt iedere bezoeker van die gebouwen waar erge of minder erge inbreuken zijn vastgesteld, risico's en hebben die personen alleen al daardoor hun belang voldoende aangetoond. Morsum Magnificat zal haar vraag bij de HR herhalen.
--- einde update 2

--- Update 1 19:40 25/12/2014
Geen enkel commentaar.
We hebben Peter P.,de kans gegeven om te reageren, maar hij wil geen reactie kwijt behalve dat de zaak Danny W., is afgehandeld en wat het recente voorval in café Bowling heeft hij evenmin commentaar.Burgemeester Dams zou de man op het matje roepen, maar uiteraard geloven wij daar niets van. Het is het derde personeelslid van Tremelo met een strafblad met vrij ernstige feiten, het gemeentehuis krijgt daarom van Morsum Magnificat het opschrift "Het Gemeentegespuis".
--- einde update 1

Sinds de burgemeester van Tremelo ronduit stelde het niet op prijs te stellen dat hem over zijn beleid vragen worden gesteld, heeft deze redactie een aantal strafbare feiten bloot gelegd waarover minstens het Auditoraat te Leuven onderzoek voert. Morsum Magnificat zal niet zwichten voor burgemeester Dams en zijn acolieten en het onafhankelijk journalistiek werk in het algemeen belang blijven doorzetten. Als justitie "Het Volk" aanspoort om verdachten te melden, dan kan het Openbaar Ministerie de ogen niet sluiten voor bewezen strafbare feiten van het Tremelose -wan-bestuur. Morsum Magnificat zal desnoods hogerop gaan om ook dat aan te klagen, we zijn daarbij niet aan ons proefstuk.

Meer aan de hand.

We hebben de voorbije maanden in het kader van de Openbaarheid van Bestuur aan de gemeentesecretaris van Tremelo diverse vragen gesteld, onder meer over een aantal verlichtingspalen waarvan onze bronnen twijfelen over de legale bestemming. Maar noch de secretaris Theo Ceulemans, noch de communicatieambtenaar Nadia Gijsemans reageren. Zij lopen immers in het gareel van hun broodheer waarvan wij, gezien diens povere kennis, de meerwaarde voor het ordentelijk besturen van de gemeente niet inzien. Er is dus buiten het vernietigend rapport van Interleuven in Tremelo veel meer aan de hand dat voor pottenkijkers moet worden afgeschermd en het doel heiligt daarbij de middelen.

Afnemen van grondwettelijk recht.
Dams & C° slagen er in om het personeel hun grondwettelijk recht -artikel 25 Grondwet- af te nemen, Morsum Magnificat via nota's in feite het personeel voor de kar te spannen, de toegang tot publiek toegankelijke gebouwen te ontzeggen, als dat geen dictatuur is! Personeel mag uiteraard geen gegevens over hun professionele bezigheden naar buiten brengen, maar grieven over het wanbeleid moeten naar buiten komen en dat willen Dams & C°, die boter op hun hoofd hebben, met nota's en intimidatie beletten. 

MM_233_14_Gemeentegespuis.pdf

Wie iets wil melden kan dat ook met een anoniem bericht doen via Postbus 3  3120 Tremelo.    

Artikel n° : 12/14/5719
Geplaatst : 11:10 25/12/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 30 december 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.