Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927070





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Wijkagent laat zich in burgerlijke zaak voor kar spannen.
08 december 2014
Comité P krijgt bewijsmateriaal van intimidatie door wijkagent van PZ BRT.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.875.200
Tremelo 08 december 2014.

De verhuurster Jeanine V., gewezen zaakvoerder van een aantal bedrijven, werd negen jaar door het OCMW van Tremelo dat huurder was van een feitelijk onbewoonbare woning, tot op het bot verwend. Toen de nieuwe huurders na het in huur nemen in april 2014, al snel door hadden wat er gebeurd was, werd de verhuurster, zoals dat wettelijk in het Burgerlijk Wetboek is voorzien, op de gebreken aangesproken.

Bonnie en Clyde.
Maar zo had de verhuurster het niet begrepen, bij de eerste terechte klachten van de huurders, wilde Jeanine al na enkele dagen de huur verbreken, "stap op" en "we gaan morgen naar de bank om de huurwaarborg terug te betalen". Ze begon zelfs te schelden met woorden als "paljas". Ze vergeleek de huurders met "Bonnie en Clyde". Eén keer ging de huurster op bezoek bij Jeanine V., die in een "huisje" aan de Grote Bollostraat woont. Daar kreeg de huurster een eindeloze resem verwijten naar het hoofd geslingerd en werd zelfs uitgemaakt als schooister. Toen aan de verhuurster over die verwijten door de huurder telefonisch vragen werden gesteld, zei Jeanine op 7 mei 2014 16:43u. "laat mij gerust of ik bel de police". Zij spande de politie van Tremelo via de grote zakenmensen voor haar kar en dat lukte zonder veel moeite.

Dochter en schoonzoon in het gelid.
De verhuurster maakt er zich vanaf door haar dochter Martine en schoonzoon Anthony alias Toon, van een volmacht te voorzien. Die grote zakenmensen spanden wijkagent J.V. voor hun kar, waarmee ze dachten de huurders te kunnen intimideren en imponeren.   

Intimidatie.
Op 8 mei 2014 komt wijkagent Inp Jan V. om 10:52u. onaangekondigd aanbellen. Niettegenstaande de agent geen van de huurders kent, identificeert hij zich niet, dat is toch volgens de minister en de politietop, wegens veel voorkomende valse agenten, een verplichting. De wijkagent kijkt op een klein stukje papier en stamelt de naam van Vervloessem. De huurders kennen die man niet maar wanneer Jan V. die naam zelf in verband brengt met de verhuurster, is het duidelijk. Aangezien het niet gaat over een strafklacht en het ongehoord is dat een Inspecteur zich hier als politieman duidelijk mengt in een burgerlijke zaak, interpreteren de huurders het als een poging tot intimidatie en dat wordt hem ook diets gemaakt, waarbij de agent kwaad opstapt.

Korpschef.
Er wordt met het optreden van Inp Jan V. een parallel getrokken met dat van Inp Boeve tijdens een verkeersongeval dat zich op 2 april 2014 aan de Baalsebaan voordeed waarbij de Inp zich disproportioneel opstelde. Op 8 mei 2014 werd gepoogd telefonisch daarover een afspraak te maken met de korpschef Patrick Truyens, maar er wordt gevraagd om een e-mail te sturen, dat gebeurde op 8 mei 2014 om 11:53u. Maar we kennen de korpschef al langer, niet alleen uit dossiers die wij onderzochten, maar ook van andere dossiers zoals dat van professor Luc Lamine uit Rotselaar en Marc Verlinden uit Begijnendijk en recente anonieme brieven die deze redactie over de vermeende handel en wandel van de korpschef in haar postbus kreeg. Nooit hebben we van Patrick Truyens -politicus in uniform- over onze vraag om afspraak, iets vernomen.   

Eénzijdig gehoord.
Aangezien wij in Tremelo geďntimideerd en bedreigd worden, zien wij ons verplicht om, teneinde ons tegen leugens en het ten laste leggen van niet gepleegde feiten -dus laster- te beschermen, gevoerde gesprekken te registreren. Dat was op 2 april en 8 mei ook het geval met Inp Boeve en wijkagent V. Achteraf achterhalen wij dat de wijkagent naar aanleiding van ons verzoek om onderhoud met de korpschef, zijn versie heeft mogen vertellen en daarbij tegen zijn hiërarchie over het gesprek van 8 mei 2014 een andere versie opgedist hebben. De wijkagent heeft, om zich uit de slag te trekken, wellicht de waarheid geweld aangedaan en dat is erg voor een politieman. De andere partij werd niet gehoord en daardoor werd uiteraard de verdediging van die partij -Morsum Magnificat- geschonden.

Comité P.
Er werd andermaal een klacht geplaatst bij het Comité P. dat de geluidsband met de inhoud van het gesprek dat de wijkagent op 8 mei 2014 om 10:52u. voerde heeft ontvangen. Het Comité P stuurde, zoals door de klager verzocht, de USB stick op 28 november 2014 terug.

Niet "Repetitief" maar in het algemeen belang "Lik op stuk".
Tremelo broodrooft bij herhaling, discrimineert, weert Morsum Magnificat van de perstafel en poogt de vrijheid van mening en persvrijheid aan banden te leggen, schendt artikel 25 van de Grondwet. Morsum Magnificat heeft sinds 16 jaar een journalistieke activiteit en heeft zich de laatste twaalf jaar toegelegd op het bestrijden van corruptie, incompetentie, machtsmisbruik en de laatste zeven jaar komt daar nog de strijd bij tegen het sociaal onrecht. In Tremelo vinden we diverse van deze -te bestrijden- onderwerpen terug. Morsum Magnificat publiceert niet repetitief, maar geeft gevolg aan klachten van bewoners over diverse mistoestanden. Het gaat steeds rond hetzelfde "machtsmisbruik van de burgemeester" waardoor vervolgartikels in het kader van het algemeen belang nodig zijn. Trouwens "herhalen" over het melden van verdachten doen politici toch ook altijd. Wij herhalen op onze beurt niet over "verdachten", maar over "schuldigen". Het "wan"beleid van Tremelo poogt ons daarom monddood te maken, maar het water zal hun dun door de pijpen der illusie stromen indien zij denken daarin te slagen. Tremelo en hun politie zullen telkens lik op stuk krijgen, dat wel.        
 
Artikel n° : 12/14/5698
Geplaatst : 10:14 8/12/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck
©
Laatste update ( 08 december 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.