Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926328





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Gaat toekennen milieuvergunning aan garage Peeters Tremelo zuur opbreken?
24 oktober 2014
Reeds jaren door Tremelo benadeelde en gestigmatiseerde inwoners ondernemen acties. 
Tremelo 24 oktober 2014
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.798.600

Op 9 oktober 2014 kende de Deputatie bij de Gouverneur van Vlaams Brabant, de reeds vele jaren omstreden milieuvergunning toe aan garage Peeters aan de Kruisstraat te Tremelo. Voor enkele omwonenden die de milieu mistoestanden rond dat bedrijf al sinds 2008 aankaarten terwijl de milieudienst en vooral burgemeester Dams van Tremelo zich ook hier meer dan misdragen heeft, is dat een zoveelste domper op het rustig genot van hun woning die ze in Tremelo hebben gekocht.

11juli 2011.
Op die dag hebben bewoners rond de industrie van Peeters die nooit de regels respecteerde en alles naast zich neerlegde zich beklaagd bij de gemeente Tremelo, alles tevergeefs! We komen er dra op terug en de stinkende putjes worden hier nog eens geopend en publiek gemaakt, dat is de taak van de pers Daarvoor hebben we geen zitje aan kontlikjounalistentafel in het gemeentehuis of een toelating van Dams nodig.

Lange lijdensweg.
In een artikel dat daarover op stapel staat, wordt deze zaak uit de doeken gedaan, details zoals de acties van Rik Liekens -die wij maar niet kunnen bereiken-, komen aan bod en ook de rol van de kontlikjournalistiek die nooit een echt verhaal mocht brengen, zal aandacht krijgen.

De vergunning.
Niettegenstaande de vergunning al ruim twee weken is uitgereikt, wil Tremelo dat document dat onder de openbaarheid van bestuur ressorteert, niet zómaar overhandigen. Aangezien bewoners tegen de vergunning beroep wensen aan te tekenen wat binnen de 30 dagen na aanplakking moet gebeuren -uiterlijk op 19 november 2014- moet Tremelo dat document overeenkomstig Afdeling IV art. 17 § 1 van het Decreet Openbaarheid van Bestuur - Decreet van 26 maart 2004 -binnen de daartoe door de aanvrager gestelde termijn, overhandigen. Als we de gedupeerden uit de IJerstraat kunnen helpen met de vergunning, kunnen wij ze hen zelfs sneller als de amateurs van Tremelo bezorgen.

In Tremelo mag alles!


Je zal dit in een rustige straat zoals de IJzerstraat maar als overbuur hebben, maar in Tremelo, geen nood, wie durft te klagen wordt het slachtoffer, de overtreder krijgt de bloemen.

Pesten, of amateurisme?
De aanvrager krijgt het document niet in bezit, de milieuambtenaar wringt zich zoals we hem kennen zoals een paling in allerlei -Dams-bochten, maar uiteindelijk komt de aap uit de mouw "de aanvraag moet eerst door het CBS worden goedgekeurd en dat is op 28 oktober 2014". Ondertussen tikt de termijn van beroep en kunnen de advocaten niet aan het werk, of moeten ze dat in extremis tegen aangerpaste tarieven doen. De wijze van handelen van Tremelo is niets minder dan pesten en zo gaat dat in dit dossier al jaren, alles, ook de milieuwetten en de wetten van ruimtelijke ordening, moeten voor de zaak Peeters wijken.

Meer volgt   

Artikel n° : 10/14/5620
Geplaatst : 13:16 24/10/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 24 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.