Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926329





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Zwaantjesdagen in Hasselt lopen nog het ganse weekend.
20 september 2014
Maak kennis met de WPR, Wegen Limburg en de cowboys van de brandweer van Hasselt.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.747.000
Hasselt / Tremelo 20 september 2014.

Gisteren zijn om 15 uur in aanwezigheid van de minister van Binnenlandse Zaken Wathelet, op het terrein van de Federale Wegpolitie, Trekschuurstraat 268 te 3500 Hasselt de "Zwaantjesdagen" van start gegaan. Dit weekend kan iedereen gratis nader kennis maken met de "Zwaantjes" van vroeger en nu. Ook de Vlaamse overheid, Afdeling Wegen en Verkeer Limburg hebben heel wat materiaal, uitleg en gadgets, ter plaatse. De brandweer van Hasselt kreeg ook een plaatsje in een hoek van het terrein, zij waren niet opgezet met de aanwezigheid van Morsum Magnificat, ergo, we kregen het bevel om weg te gaan wat we uiteraard niet gedaan hebben. De brandweer kan de pil nog steeds niet geslikt krijgen die Morsum Magnificat hen in 2006 en begin 2007 - zie onder - toediende bij het radioactief incident te Kortessem.

Kreuktest.
Naast de ondertussen klassiek geworden roll over test met de tuimelwagen, wordt op de weide ook een kreukeltest uitgevoerd met een auto die tegen een paal knalt en de schade aan de auto meevalt.

Nederlandse politie.
Ook een team van de Nederlandse politie werd uitgenodigd, zij reden met hun camionette met een lekke band het terrein op. De Nederlandse politie werkt regelmatig onder meer omtrent informatie uitwisseling samen met de Belgische collega's.

ADR.
Er zijn diverse stands waar allerlei uitleg wordt gegeven, ook over de ADR opleiding, schietstand, demonstratie met apparatuur om de verplichte 50 meter afstand tussen vrachtwagens te meten, enzovoort.

Dreigen door brandweerman.
Vanaf het moment dat een aanwezige van de brandweer op onze fototoestellen Morsum Magnificat had gezien, mochten we volgens één ervan, opstappen. Hij had de pil van het radioactief incident te Kortessem uit 2006  nog niet ingeslikt. Daar te Kortessem heeft de Brandweer van Hasselt haar ter zake gigantische incompetentie met alle mogelijke gevolgen van dien -voor enkele arbeiders-, duidelijk afgelegd en nog niet verteerd. Zelfs Het Belang van Limburg diende Morsum Magnificat in deze affaire meermaals te citeren, onder meer op 19 december 2006 en 2 januari 2007

De "Blunder" van de Brandweer van Hasselt.

Het is de tweede keer dat Morsum Magnificat de Brandweer te kijk zet bij een radioactief incident. Dat gebeurde al eerder met een aanhangwagen van de gemeente Grobbendonk. Hier gaat het over Kortessem, maar dat voorval was veel erger en toont de incompetentie ter zake van de brandweer aan. Over een "Automess" meettoestel beschikken is één er op een professionele manier mee werken is twee.
Lees alles daarover in MM_133_Volledig.pdf


MM_230_08_WPR_Hasselt_Open_deur.pdf

Artikel n° : 09/14/5559
Geplaatst : 10:47 20/09/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 21 september 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.