Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934381





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
CBS Tremelo door Morsum Magnificat gewaarschuwd voor acties bij Parket- generaal.
12 september 2014
Veiligheid aftakkingen en algemene veiligheid in openbare gebouwen ronduit slecht. 


Paginabezoekers Morsum Magnificat : 2.736.200
Tremelo 11 september 2014

Het dossier waarover deze redactie sinds haar intrede in april 2014 reeds beschikt, is ruim voldoende om aan het Parket- generaal te worden overgemaakt, maar de informatie en de feiten die ons nog dagelijks  bereiken zijn voldoende interessant om het dossier nog wat te laten aandikken.

Handhaving.
In één dossier is deze redactie zelf betrokken, het gaat over de "Handhaving" en het door de gemeente Tremelo verplicht toezicht op het Besluit van de Vlaamse Regering -BVR- van 8 december 2006 inzake  stookolie installaties waarvan de ketel door een door de Vlaamse Overheid erkend technicus dient onderhouden. De vorige huurder van het pand, het OCMW van Tremelo met Voorzitter Jan Van Herck -CD&V- veegde  vierkant haar broek aan dat BVR en stelde een lokale daarvoor niet erkende installateur Wim Van Dijck aan. Het OCMW van Tremelo betaalde met belastinggeld 399 euro en maakte het waardeloos attest over  aan de eigenaar die het op haar beurt aan de huurders over maakte.

LNE.
De diensten van Leefmilieu, Natuur en Energie riepen de Tremelose installateur op het matje, maar Wim zou diens kat gestuurd hebben, waarop LNE hem verbaliseerde. Tremelo wordt geacht op te treden, maar  er is geen handhaving ambtenaar. Tremelo denkt alleen aan feesten en dan is er wel drank, maar geen handhaving nodig. Omdat Tremelo blijft stil zitten en zelfs een totaal verkeerd inzicht heeft, hebben de huurders in het kader van artikel 63 van de Handhavingwet van 12 december 2008 en de DABM van 5 april 1995 Interleuven gevorderd, Tremelo blijkt van die wetten niet op de hoogte, feesten dat is het énige wat blijkbaar telt.  

Vredegerecht.
De huurders hebben de eigenaar Jeanine V, schoonzus van de Tremelose Schepen van Sport Marie-Louise Maes, nu voor de Vrederechter te Haacht gedaagd, de zaak wordt op 17 september 2014 ingeleid. De  stookolie installatie werd door een niet erkende firma onderhouden en vertoont diverse defecten en inbreuken.

Veel meer aan de hand.
Ondertussen hebben wij in het kader van het Decreet Openbaarheid van Bestuur van 26 maart 2004 informatie van Tremelo dienen af te dwingen, daaruit blijkt dat geen enkele elektrische installatie van de  gemeentelijke gebouwen voldoet aan het AREI, overal werden door de intergemeentelijke dienst Interleuven in het kader van de "Adviesverlening en begeleiding Preventie en Welzijn", gebreken aan de elektrische installaties vastgesteld. Quasi nergens waren schema's -art. 16 AREI- aanwezig. Ook een hoop andere opmerkingen werden in een 64 pagina's tellend document geformuleerd, de ene al erger dan de andere.

De waarde van Schepen van Sport Marie-Louise Maes -Open Vld-


Dit is het ALSB van de sport- en jeugddienst onder verantwoordelijkheid van Schepen Marie-Louise Maes -Open Vld- WASO moet hier meteen ingrijpen. Automatische smeltveiligheden bokkeren met plakband is crimineel!

Tremelo geïnformeerd.

Met haar brief MM1409871 heeft Morsum Magnificat het Tremelose Bestuur geïnformeerd hoe de zaken er voor staan, geen achterbaks gedoe, open en bloot, iedereen mag en moet weten hoe intriest het met de  veiligheid gesteld is en dat de burgemeester artikel 135.1 van de Nieuwe Gemeentewet maar niet kan bevatten. Daarom maakt Morsum Magnificat duidelijk dat niet conforme aftakkingen gevaarlijk zijn en dat daarmee de  draak niet gestoken moet worden ziet u op deze link https://www.youtube.com/watch?v=Cg7RMvwM_Cg&feature=em-upload_owner

   
Artikel n° : 09/14/5546
Geplaatst : 7:10 12/09/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 12 september 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.