Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927627





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
BIVV : Behalve veel show op de rode propagandazender verder weinig professioneel.
03 september 2014
Geen antwoorden op onze vragen over artikel 78 van de wet van 1 december 197
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.725.200
Brussel / Tremelo 02 september 2014.

In Morsum Magnificat 229-21 van 31 augustus 2014 hadden wij het onder meer over artikel 78 van de verkeerswet van 1 december 197, dat artikel bepaalt de aard en de afmetingen van de borden bij werken. In voornoemd artikel werden enkele foto's geplaatst waarop borden te zien zijn die op bestelauto's worden aangebracht die duidelijk niet voldoen aan de afmetingen en bij het einde van de werken niet worden opgeruimd door er mee rond te rijden.

Persgeil.
Als eerste ongepaste reactie van het BIVV lezen we naar aanleiding van onze vraag het volgende : " We ontvangen zo veel vragen dat het onmogelijk is ze allemaal te beantwoorden, laat staan elke keer externen te raadplegen over de kwestie ..". Wij vermoeden dat het BIVV hier de grote specialist en showgast van de federale politie Werner Van Cant bedoelt, die zo graag interessant doet in een programma over verkeersveiligheid, persgeil dat zijn ze allemaal.

Vanaf maken.
Op onze vraag of de borden op het voertuig van Tremelo, die amper 20 cm diameter hebben, niet te klein zijn reageerde het BIVV als volgt : " Er zijn verschillende categorieën van wegenwerken. Voor elke categorie zijn  richtlijnen opgesteld die onder andere minimumafmetingen omvatten van de te gebruiken verkeerstekens. Als een bord te klein is, volstaat het mogelijk niet voor bepaalde werken, en dient het enkel als ‘extraatje’..",  einde waardeloos citaat.

Rondrijden.
Op onze vraag omtrent het feit dat de borden vast op een bestelauto worden aangebracht en dat in feite strijdig is met artikel 78 dat zegt " .... de verkeerstekens moeten weggenomen worden door diegene die de werken uitvoert zodra deze beëindigd zijn ...", zegt het BIVV " ... Wij kunnen niet spreken voor de politie, maar aan artikel 78 van de wegcode is voldaan. Het feit dat deze verkeersborden rondrijden, wil zeggen dat ze weggenomen zijn op de plaats van de werken ... ", einde citaat getekend door Trainee van het BIVV Philip Temmerman.  

We hebben nu dezelfde vraag aan de federale politie.

Artikel n° : 07/14/5533
Geplaatst  : 6:45 3/09/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 03 september 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.