Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926330





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo, Iverlek en Eandis : Leugenaars uit 2002, 2006 en van 2014 ontmaskerd-Update2
25 augustus 2014
Leugenaars in Tremelo en bij Eandis aan het -be-stuur
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.715.700
Melle / Tremelo 25 augustus 2014

MM_229_18_B_Leugenaars.pdf

Update 2 16:38 25/08/2014
Bang van integere en competente personen.
Een van de advocaten in het geding Wittevrongel schreef op 31 augustus 2006 in een voetnoot :

Met dit statement wordt aangetoond dat Erik Verbeeck -Hoofdredacteur Morsum Magnificat- wel degelijk het eerste rapport van de Parketexpert heeft aangevochten en zelfs later die Expert heeft doen inzien dat Electrabel in de fout was. De Expert heeft later Erik Verbeeck moeten bijtreden. Het Ministerie van Economische zaken stuurde Ing G.Vanbavinckhove naar de proeven die deze zoals vele anderen kon bijwonen. Electrabel en haar experten hadden ook kunnen komen, maar stuurde haar kat.

Burgemeester Ansoms reageerde correct.
De burgemeester van Wuustwezel Jos Ansoms waar Morsum Magnificat ook inspecties uitvoerde, nam zijn verantwoordelijkheid -dat kunnen we van Paul Dams niet zeggen-. Ansoms trommelde IVEKA op en zette hen aan het werk.

FOD Economie.
Ook Fernand Sonck de Directeur van de Algemene Directie Energie werkte tot op een zekere hoogte mee en gebruikte zelfs de foto's van Morsum Magnificat als voorbeeld aan de "Verdelers" hoe het niet moet!
--- einde update 2

--- Update 1 12:04 25/08/2014
Geen indruk.
Als burgemeester Paul Dams -Open Vld- denkt indruk te maken zodat wij onze activiteiten rond veiligheid zullen verminderen of stop zetten, vergist hij zich wel degelijk. Wie het artikel en de verwijzingen hieronder leest, heeft al een idee wat er bij het Parket-generaal gaat belanden. Het dossier van Georges Wittevrongel is er één, het KB van 24 maart 2003 is twee, maar we hebben nog veel meer bewijsmateriaal dat zal worden overgemaakt.

Tremelo.
Tremelo komt in dit dossier voor omdat zij zich al in 2002 en in 2005 in de voet geschoten hebben en met Dams in hun boosheid blijven volharden. Burgemeester Dams denkt nu in de voetsporen van de ondertekenaars van de brief van 23 maart 2005 te kunnen lopen om Morsum Magnificat en haar hoofdredacteur monddood te maken, het water zal Dams en zijn acolieten dun door de pijpen der illusie stromen als zij denken daarin énig succes te hebben, desnoods gaan wij naar Straatsburg -Wat met Begijnendijk al eerder gebeurde-.
--- einde update 1 

Omdat wij overal vaststellen dat de eigenaars van de elektrische netten en aftakkingen naar woningen, de wet en het KB van 24 maart 2003 dat er door acties van deze redactie is gekomen, naast zich neer blijven leggen en personen en goederen in gevaar worden gebracht, is Morsum Magnificat na de onthoofding van Walter De Hondt op 17 augustus 2012, een nieuwe "Survey" gestart naar de nog steeds gevaarlijke aftakkingen naar woningen. Dat gebeurde eerder al in Lanaken waar zelfs het Parket van Tongeren en de AIG -Algemene inspectie politiediensten- voor de aftakking aan de Daalbroekstraat 70 te Lanaken werden ingeschakeld.


Tremelo.
Wegens verhuis werd ook het actiegebied verplaatst, bovendien was Tremelo al in 2002 onderwerp van verschillende anomalieën met het elektrische net. Onder meer een aftakking aan de Geetsvondelstraat,22 werd door Morsum Magnificat in de kijker gezet en Iverlek diende tot sanering over te gaan. In die periode was de huidige burgemeester Paul Dams -Open Vld- Schepen van Openbare Werken en dus zeker aanspreekbaar voor dat soort problemen in Tremelo, vandaar dat Iverlek een kopie van de perikelen aan de Geetsvondelstraat -die ook aandacht kregen in Het Laatste Nieuws- aan Paul Dams overmaakte.

Leugens bij de vleet in 2002 en 2006.
De burgemeester van Tremelo was toen Louis Haegemans, die loog in zijn verklaring aan de federale politie. De elektrische netten hadden niet alleen in Tremelo, maar in gans Vlaanderen ernstige, de facto gevaarlijke gebreken. Je gaat als burgemeester af als een gieter door dergelijke leugens te verklaren. Ook Iverlek -met meerderheidsaandeelhouder Electrabel- loog met haar brief van 28 november 2002 aan het College van Burgemeester en Schepenen over de problemen met de aftakking aan de Geetsvondelstraat 22. De eigenaar van die woning Evarist Van Vlasselaer bevestigde die leugens in het artikel van Het Laatste Nieuws van 27 december 2002.

Leugens van Eandis in 2014.
Naar aanleiding van de voortgezette survey van de gevaarlijke openbare netten in Tremelo, wordt ook de Distributienetbeheerder -DNB- Eandis op 28 juli 2014 aangeschreven. In die brief wordt verwezen naar de elektrocuties van Georges Wittevrongel -wonende in de regio van DNB Imewo, waarvan Electrabel de meerderheid van de aandelen heeft- en Leo Roland -wonende in de regio van DNB IEH waarvan Electrabel meerderheidsaandeelhouder is-. Op 6 augustus 2014 reageert Eandis en insinueert over de zaak Wittevrongel als zouden zij aan de dood van Georges Wittevrongel geen schuld hebben, zij verwijzen naar brandstichting! Dat de Secretaris-generaal van Eandis, Nick Vandevelde, zich dermate op glad ijs begeeft en zich schuldig maakt aan leugens zegt weer heel veel over die maatschappij waar Electrabel aan de touwtjes trekt en wel degelijk als schuldige werd veroordeeld door het Hof van Beroep te Gent op 17 december 2009.

Voor interpretatie vatbaar.
Volgens Nick Vandevelde Secretaris-generaal van EANDIS zouden wij diens brief van 6 augustus 2014 over de doodsoorzaak van Georges Wittevrongel, verkeerd interpreteren, maar in diens brief staat letterlijk geschreven  " ..en het ongeval van de heer Wittevrongel deed zich voor naar aanleiding van een brandstichting als externe oorzaak.. ". In de uitspraak van 17 december 2009 bepaalt het Hof van Beroep te Gent, na de expertise van Professor Roger Duprez -UGent- : " ..Zegt voor recht dat Electrabel aansprakelijk is voor de schade die appellanten lijden door het verlies van een kans dat hun echtgenoot respectievelijk vader, niet zou zijn overleden bij de feiten van 16.05.1992. Bepaalt deze kans op 50 %.. ". En verder " .. de vordering is dus enkel gegrond voor zover gebaseerd op artikel 1382-1383 B.W. -inbreuk op artikel 198 ARAB- en de vergoedbare schade bestaat enkel uit het verlies van een kans dat het ongeval zich niet zou hebben voorgedaan, met alle schadelijke gevolgen van dien voor appellanten..". De zitting van 27 mei 2010 handelde over de bedragen van de schadevergoeding. Electrabel werd op 29 april 1997 gedagvaard, deze zaak heeft maar liefst 18 jaar aangesleept, Morsum Magnificat is al die jaren pal achter de nabestaanden blijven staan. Erik Verbeeck heft zijn "technische" slag thuis gehaald, maar mocht het ook met het afpakken van zijn job betalen.

Zelfs al oordeelt de Rechter dat Electrabel
maar voor 50% schuldig is, dat 50% te veel. 


MM_229_18_Leugenaars.pdf   meer volgt

Het verslag van de aangestelde Professor.
Electrabel probeerde haar verantwoordelijkheid af te wimpelen door te verwijzen naar het feit dat het AREI niet van toepassing zou zijn vermits dat AREI maar in oktober 1981 kracht van wet kreeg. Maar de door het Hof van Beroep te Gent aangestelde Expert legde de vinger op de wond en stelde : " ..Voor mijn eigen visie wens ik te steunen op twee artikels, zijnde art. 184 en art. 198 in het Algemeen Reglement voor de Arbeidsbescherming -ARAB-. Volgens art.184 is de elektrische installatie die zorgt voor de overbrenging van elektrische energie in de Spermalieweg, Sijsele, een sterkstroominstallatie waarvoor de voorschriften, die het voorwerp van de beschouwde afdeling uitmaken, toepasselijk zijn. Bovendien valt geen enkele kabel of leiding onder één van de uitzonderingen vermeld in art. 198. Bijgevolg dient elke elektrische leiding in de elektrische installatie van de Spermalieweg verplichtend beschermd te zijn tegen een abnormale verhoging van de stroom door middel van automatische schakelaars of door smeltzekeringen.. ". Tijdens diens onderzoek moet de professor ook scherp uitgehaald hebben naar de vertegenwoordiger van Electrabel Sven P., die volgens Dupré de technische bal zou misgeslagen hebben. Ook Morsum Magnificat werd in de besluiten van Electrabel en haar Expert Daniël Lecocq -VUB- op de korrel genomen, in feite gewraakt, waardoor plotseling Gustaaf Vanbavinckhove als uitvoerder van de proeven op de proppen kwam -lees verder daarover in MM-
  
Vergissing van Justitie.
In dat Arrest is verkeerdelijk geschreven dat ingenieur Gustaaf Vanbavinckhove de proeven zou gerealiseerd hebben, maar Justitie liet zich door de advocaten misleiden. Het was Erik Verbeeck die de diverse proeven in oktober 2001 -en later- in Begijnendijk uitvoerde. Het was de FOD Economie -AD of Algemene Directie Energie- die haar ingenieur stuurde om de proeven bij te wonen en te bevestigen! Ook andere -p-Overheidsdiensten waren daarbij aanwezig, onder meer de Arbeidsinspectie -WASO-.  

De bevindingen van PENTA over Eandis.

Het is niet alleen Morsum Magnificat die kritiek geeft op het elektriciteitsnet en de aftakkingen naar de woningen. In de zaak Wittevrongel mochten ook diverse andere deskundigen aan het woord komen. Zo leest u een verslag van 26 april 2009 van PENTA.

Artikel n° : 08/14/5515
Geplaatst : 9:56 25/08/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©



Laatste update ( 26 augustus 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.