Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934382





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
DNB Eandis / Infrax : Hoeven zij werkelijk geen maatregelen van het OM te vrezen?
18 augustus 2014
Morsum Magnificat zet laatste fase in van actie gevaarlijke aftakkingen naar woningen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.703.700
Melle / Tremelo 18 augustus 2014

Sinds enkele maanden zijn wij opnieuw actief in het herbekijken van de conformiteit van de elektrische aftakkingen naar woningen. Na onze inspanningen in 2002 en 2003 vaardigde de toenmalige Staatssecretaris -Olivier De Leuze- het KB van 24 maart 2003 uit, het zogenaamde KB Verbeeck -Hoofdredacteur Morsum Magnificat-. De FOD Economie gaf al op 1 augustus 2002 instructies, maar de eigenaars van de elektrische netten -de gemeenten- en hun Distributienetbeheerders vegen vierkant hun broek aan die instructies. De Algemene Directie Energie is een wassen neus en functioneert niet.

Erkende organismen moeten ingeschakeld.

In het KB van 24 maart 2003 werd voorzien dat de minister, wanneer de DNB's hun werk niet doen en de netten gevaarlijk blijven, de minister de keuring door erkende organismen kan opleggen, het moment is nu gekomen dat dit ook effectief gebeurt. Na de onthoofding van Walter De Hondt op 17 augustus 2012, kreeg Staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet een boze brief van de familie van de overledene, Wathelet kreeg nog andere bezwarende documenten aangaande zijn mank lopende administratie, meer bepaald de Algemene Directie Energie, maar Melchior is een Struisvogel.

Procureur-generaal.
Na de onthoofding van Walter De Hondt werden aan het Parket van Turnhout vragen gesteld en een geïllustreerd document overgemaakt met bewijsmateriaal over het oorzakelijk verband van de onthoofding en de erbarmelijke staat van het distributienet, maar het Parket seponeerde -onterecht- de zaak, de eigenaar van het net -gemeente Laakdal- en de DNB -Infrax- werden uit de wind gezet! De malafide eigenaars van de elektrische netten en hun werkmaatschappijen genieten duidelijk de bescherming van het Openbaar Ministerie. Er is een wet op de elektriciteitsverdeling -10 maart 1925- en die wordt massaal met de voeten getreden met alle gevolgen van dien.

Drie dodelijke slachtoffers.
Deze redactie stond heel dicht bij de juridische afwikkeling van de elektrocuties van Georges Wittevrongel en Leo Roland, en is ook goed geïnformeerd over de onthoofding van Walter De Hondt en het ongeval met Didier G. te Heers. In dit laatste geval werden wij, tot zolang ze ons konden gebruiken, graag gezien bij advocaat Grouwels en Expert Michiels, eens ze hun schaapjes op het droge hadden, werden we gedumpt. 

Staatssecretaris gewaarschuwd.

Wij hebben vandaag een adviseur en naaste medewerker van huidig Staatssecretaris van energie, Catherine Fonck op de hoogte gebracht van onze finale actie die eveneens aan de Procureur-generaal zal gemeld worden. Wij pikken het niet dat de burgemeester van Tremelo ons in 2006 vals beschuldigde en bovendien leugens aan de federale politie verklaarde en ondertussen het net in Tremelo een gevaarlijke puinhoop is, dit gaat iedereen aan. Een gevaarlijk openbaar elektriciteitsnet is een publiek gevaar en daarvoor kan het Openbaar Ministerie de ogen niet blijven sluiten.

Veel lef hebben ze inderdaad.
Walter De Hondt liet op een gruwelijke manier het leven omdat de elektrische aftakking naar diens woning was losgekomen. Die aftakking was twee maanden eerder door een aannemer van Infrax -APK Ifra- stuk gereden en niet op een wettelijke wijze hersteld. Twee maanden later komt de aftakking los en dat heeft Walter het leven gekost. Een aftakking aan de Schrieksebaan te Tremelo werd enkele jaren geleden bij het ruimen van de rioolputten ook beschadigd en ook hier begaf de hoek van de gevel het, de verzekering betaalde de schade, maar ook hier werd de aftakking niet volgens de wettelijke voorschriften hersteld en blijft er een gevaarlijke situatie achter.

Dit wordt "Het schrijnend voorbeeld"

Deze melding LS1408001 wordt -als ze volledig is-, ook al is ze ondertussen hersteld, als schrijnend voorbeeld naar de Staatssecretaris en de Procureur-generaal gestuurd. Telkens wanneer wij in Tremelo een gevaarlijke situatie melden, volgt prompt een herstelling, wij zijn dit kat- en muisspel nu wel beu, het zijn niet wij die hen de pap in de mond moeten geven, burgemeester Dams moet zijn verantwoordelijkheid nemen of opstappen.
 
Artikel n° : 08/14/5500
Geplaatst : 16:34 18/08/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck


Laatste update ( 18 augustus 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.