Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934384





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Zuidfoor Brussel : Attractie Challenger terecht nog steeds dicht-Update3
10 augustus 2014
Parket moet door een competent organisme grondige controle elektrische installatie laten uitvoeren.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.696.600
Tremelo 10 augustus 2014

--- Update 3 15:56 13/08/2014
Rechtzetting aangaande Aib- Vinçotte.
Na vijf dagen zijn wij er uiteindelijk in geslaagd om door tussenkomst van An Van Horebeek Christian Lefebvre aan de telefoon te krijgen. Aib-Vinçotte werd in tegenstelling tot wat wij eerder beweerden -vernomen van een betrouwbare bron-,niet door het parket aangesteld. Aib-Vinçotte heeft de installatie op verzoek van de stad Brussel overeenkomstig artikel 97 van het AREI gekeurd en vastgesteld dat er geen aarding aanwezig was. 

Harting Nederland reageert disproportioneel.
Het bedrijf Harting reageert, bij monde van haar Managing Director Cor van der Graaf, buiten alle proporties op onze berichtgeving omtrent de verkeerde montage van de connectoren. De connectoren die bij de Challanger werden gebruikt zijn van het merk Harting en het enige wat wij wilden was een foto van een dergelijke connector die wél op de juiste manier gemonteerd werd. Het bedrijf en/of van der Graaf, verzetten zich tegen elke opname van de naam Harting in ons artikel alsook tegen de publicatie van een foto van de connector of enig ander artikel uit hun gamma omdat zij op geen enkele manier gelinkt willen worden aan de Challanger attractie. Bij gebreke aan voldoening wordt zelfs gedreigd met "verdere stappen" Ook wordt in hun email bericht verwezen naar het lopende strafonderzoek en de aanstelling van een expert.
Geen enkel verband.
Het tonen van een foto met een correcte opstelling heeft geen enkel verband met het ongeval. Dat ongeval kon gebeuren wegens potentiaalverschil wegens het ontbreken van een aarding en equipotentiaal verbindingen. Harting zoekt hier spijkers op laag water. Het feit dat wij een correcte opstelling met hun merk tonen, is zelfs onbetaalde publiciteit voor dat merk. Dat Cor Van der Graaf lange teentjes heeft,komt ons zeer ongepast over. Harting wordt nergens gecompromitteerd.
--- einde update 3

--- Update 2 12:46 12/08/2014
Aanstelling Aib-Vinçotte door Parket in vraag te stellen.
Het moet blijken dat Aib-Vinçotte de periodieke keuring van de op 5 augustus niet orde bevonden elektrische installatie van de Challenger zou gekeurd hebben. Het is dan ook onbegrijpelijk, dat het Parket uitgerekend datzelfde organisme om de bevindingen na het ongeval, op te maken, aanstelt.
--- einde update 2

Met ons artikel in MM_229_05 brachten wij onze bevindingen over de elektrische installatie van de door het Parket van Brussel op 5 augustus -terecht- aan de ketting gelegde kermisattractie Challenger van foorkramer L. De attractie is al enkele jaren oud en is van Italiaanse makelij. Zeer waarschijnlijk door potentiaalverschil, door het ontbreken van een aarding en een differentieel die op 800 mA was ingesteld, heeft een bezoeker van de attractie op 3 augustus 2014 rond zes uur 's avonds een elektrisering doorstaan en het ongeval overleefd.

Elektricien aan de slag.
Tijdens ons bezoek van 7 augustus hebben wij gepoogd om niet alleen de foorkramer en diens partner,hun advocaat Spreutels, maar ook de aanwezige elektricien, informatie te geven die hun attractie vlugger in dienst zou helpen krijgen, maar "betweters" weten het altijd beter. Ze zijn dermate ondeskundig dat ze de correcte en eenvoudige informatie die wij hen hebben gegeven, nog niet eens in praktijk kunnen omzetten. We tonen het in onderstaande MM 229 07 aan en bevestigen dat een dergelijke attractie, tot wanneer ze hersteld is, niet in dienst mag komen. Er worden tenslotte mensen dertig meter hoog gehesen.

Gelijkaardige connector gevonden op het Internet



Let op de mechanische vergrendeling -rode cirkel- wat bij geen enkel exemplaar op de Challenger een feit is.

MM_229_07_Challenger_II.pdf   nog meer volgt, even geduld

Artikel n° : 08/14/5491
Geplaatst : 10:04 10/08/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 13 augustus 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.