Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934521





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Geen elektrocutie op kermisattractie te Brussel : Parket start onderzoek-Update1
06 augustus 2014
Controle op conformiteit elektrische installaties een lachertje.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.688.200
Brussel / Tremelo 06 augustus 2014

later artikel


--- Update 1 10:09 7/08/2014
Geen elektrocutie
Aangezien het slachtoffer niet overleden is, kan men niet van een elektrocutie spreken, maar van een elektrisering.
Problemen met gordels.
Er was met de attractie op 22 juli 2014 ook al een probleem met de gordels, ook toen werd de Challenger al stil gelegd,waarna een inspectie volgde. Maar dat de elektrische installatie niet in orde was heeft toen niemand gezien.
Parket nogmaals ter plaatse.
Gisteren is het Parket van Brussel nogmaals ter plaatse geweest en heeft AIB-Vinçotte en Sibelga gevorderd. Er zijn diverse problemen met de elektrische installatie gevonden, ook van naastliggende attracties. Er waren geen aardingen, geen equipotentiële verbindingen, enzovoort. Het Parket heeft de attractie stil gelegd tot wanneer de elektrische istallatie in orde is gebracht. Het Parket te Brussel heeft dat aan deze redactie bevestigd.
--- einde update 1  

Bij een attractie op de Zuidfoor te Brussel werd een bezoeker van die attractie geëlektrocuteerd. De omstandigheden zoals die in een "gazet" omschreven werden, zijn vaag en weinig professioneel. De jongeman zou een jeton kwijtgespeeld zijn en tijdens de zoektocht naar dat kleinood zou hij ergens onder spanning staande delen hebben kunnen aanraken, een nogal goedkope uitleg. Als een installatie in orde is moeten blanke onder spanning staande delen afgeschermd zijn -art.34 en hoger van het AREI-. 

Toezicht federale -p-Overheid.
Dat er niet veel meer gebeurd verwondert ons elke dag, er is gewoon geen, of onvoldoende toezicht en dat op alle fronten, te beginnen met de -p-overheid zelf. De hoofdverantwoordelijke is de FOD Economie, meer bepaald de Algemene Directie Energie waar voor het toezicht in gans Vlaanderen, behoudens een vergissing van ons, slechts één ingenieur is.

Art.197 AREI.

Het was onmogelijk om van de FOD Economie te vernemen of artikel 197 van het AREI werd gerespecteerd, de FOD verwees al vlug naar het Parket, idem dito bij de lokale politie van Elsene, Christian Deconinck die anders zou graag in de pers komt, was al de tijd in vergadering. Als er een ongeval is met een elektrische installatie, moet de FOD Economie daarvan gewaarschuwd wordn. Uiteraard gebeurt dat allemaal niet, laat die ambtenaren toch gerust. Bij het parket werd de GSM ook niet opgenomen. Ook Parketten zijn de oorzaak dat er zoveel misloopt dat niet vervolgd wordt, iemand die 2 kilometer te snel heeft gereden, die wordt wel voor de Rechter gesleurd -sic-.

Toezicht lokale -p-Overheid.
Vanuit de gemeenten zou er bij dergelijke festiviteiten toezicht van de technische dienst, het feestcomité of de brandweer moeten zijn, maar als die komen hebben ze veel meer interesse in de tapkast en de
eetkraampjes dan voor de veiligheid.

Toezicht keuringsorganismen.
Dat zou voor foorkramers jaarlijks moeten gebeuren, maar de organismen staan te veel onder commerciële druk en er wordt ook daar te veel met de natte vinger gekeurd. Overal waar wij komen zien wij niet conforme elektrische installaties, ook in voor het publiek toegankelijke gebouwen.

Tremelo : Misplaatste decadentie.
We bekeken recent qua conformiteit, elektrische installaties bij drie handelszaken, zonder binnen te gaan, kunnen we al van buiten zien dat de installatie niet in orde is. Hier moet de gemeente normaal toezicht houden, het zijn tenslotte publiek toegankelijke plaatsen.

MM_229_04_Tremelo_Elek_Handelaars.pdf   meer volgt

Artikel n° : 07/14/5485
Geplaatst : 16:43 6/08/2014
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


Laatste update ( 08 augustus 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.