Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934637





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bliksemstopper : Het Nieuwsblad / de Standaard begeeft zich weer op glad ijs.
10 juli 2014
Gazetten moeten zich onthouden van dergelijke shopverkoop om klanten te lokkenHet .


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.651.100
Groot Bijgaarden / Tremelo, 10 juli 2014

Het Nieuwsblad / De Standaard, gazetten van de Corelio groep, bieden aan haar lezers recent -en ook in het verleden-, tegen gunstige voorwaarden een bliksemstopper aan, het toestel op zichzelf zal wel in orde zijn en voldoen aan de eisen die eraan worden gesteld, maar het is hoe dan ook, al kost het apparaatje maar vijftien euro, toch misleidende reclame.
http://shop.nieuwsblad.be/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/CORELIO-Nieuwsblad-Site/nl_BE/-/EUR/ViewForum-View?ProductUUID=HtisEjYfl4IAAAFGFDgMGtQs


Nederlandse verdeler reageert.
Na de aanbieding plaatsten wij volgende reactie op de site van De Standaard -die ze wonderlijk niet hebben gewist-: "Dit is in feite misleidende reclame. Het gaat over een "Klasse C" beveiliging van 5 - 10 kA die niet afdoende zal werken indien er in de installatie stroomopwaarts geen "A-B" beveiliging van minstens 35 kA aanwezig is. Het zal wel zo zijn dat het toestel individueel in orde is, maar nutteloos bij het gebruik in een elektrische installatie die niet voldoet aan artikel 136-2 van het AREI -KB 10 maart 1981- Erik Verbeeck - deskundig in bliksembeveiliging".

Niet de eerste keer.

Konrad van den Bosch van de Nederlandse verdeler reageerde vanuit een vakantieoord als volgt :
---
Geachte Heer Verbeek,
Excuus voor het verlate antwoord, ik ben momenteel op ons vakantie verblijf, we hebben elkaar volgens mij al eerder gesproken, ook inzake de bliksemstopper, nog dank voor uw adviezen, inderdaad voor de cubes klopte u inzicht, we werken nog aan een model die voor NL en BE geschikt is. Inzake de bliksemstop hebben we extra uitleg staan waar het product en de werking daarvan uitgelegd wordt www.lightningguard.com/how-it-works/ .
Als u nog adviezen heeft, en die wilt delen, graag we streven ernaar om maximale duidelijkheid te geven.
Vriendelijke groet,
Konrad van den Bosch

---
NVDR.
Neen, we hebben aan de verdeler geen vragen, dat product op zichzelf lijkt in orde te zijn. Wij vinden de wijze waarop Corelio -De Standaard- dat brengt gewoon misleidend. Personen die dat lezen denken inderdaad dat hun toestellen bij gebruik van de bliksemstopper beschermd zijn, maar dat klopt niet. Alleen wanneer de elektrische installatie uitgerust is met een beveiliging tegen overspanning te wijten aan atmosferische verschijnselen -art.136-2 AREI, KB 10 maart 1981- zou deze bliksemstop -en vele andere in diens soort- effectief kunnen werken.

FOD Economie is een wassen neus.
We horen Chantal Depauw, woordvoerder van de FOD Economie, om de haverklap voor de rode micro bij inspecteur Decaluwe -volgens ons een ADHD manneke-, maar wij tonen aan dat de FOD Economie niet werkt. In 2012 dienden wij voor de toenmalige aanbieding van een bliksemstopper, een dossier in bij de FOD Economie, maar we hebben behalve een brief E7.WEB/2012/002045 nooit nog iets gehoord. Nog eens een bewijs dat onze -p-overheid niet functioneert.

Eigen schuld, dikke bult.

Als er weer een onweer boven jullie daken woedt en er ergens in de buurt een ontlading plaats vindt, wees dan niet verwonderd dat uw boel in de fik gaat. De bliksem hoeft uw pand helemaal niet te raken om brand te laten ontstaan in elektrische leidingen en toestellen! U had uw elektrische installatie maar moeten beveiligingen zoals het in de wet staat vermeld -zie hoger-. Toestellen en leidingen kunnen wegens hoog potentiaalverschil / inductie zómaar in de fik gaan, eigen schuld dikke bult.

Uilen van verzekeraars, keuringsorganismen doen hun job niet.
De verzekeringsmaatschappijen zijn dom en kijken niet of de elektrische installaties voldoen aan de wettelijke voorschriften van het AREI. De keuringsorganismen doen hun job niet wegens het over het hoofd zien van art. 136-2. Bovendien zijn keuringsorganismen niet bevoegd om bliksemafleiderinstallaties te keuren.

Artikel n° : 07/14/5449
Geplaatst : 13:36 10/07/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 10 juli 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.