Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926340





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Sint Jansschool Maaseik : Reputatie besmeurd door onkunde technisch leraar-MM-225-01
01 april 2014
Leraar niet in staat om conforme elektrische installatie aan te leggen. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.513.700
Lanaken / Maaseik 01 april 2014.

--- Update 1  7:34 6/04/2014
Negatief keuringsverslag.
Niettegenstaande de leraar bevestigde dat de werken perfect zouden worden uitgevoerd, diende het erkend organisme nog minstens -en dat was nog schappelijk- zes opmerkingen te maken! Zie pagina 4 van het artikel.
--- einde update 1

--- Update 1 10:44 3/04/2014
Geen reactie.
Wij hebben nogmaals getracht om een reactie van de school te bekomen, maar de heer Eric Rutten reageerde niet. We hebben thans het artikel online geplaatst en meer volgt indien nodig nog.
--- einde update 1

Een leraar elektromechanica van de Sint Jansschool te Maaseik, die als fysiek verhuurder via zijn ouders appartementen verhuurt -waar deze redactie bij betrokken is-, werd diets gemaakt dat de elektrische installatie niet voldeed aan de regels van het AREI, ergo, gevaarlijk was. Met die feiten werd S.P. op 30 januari 2013 geconfronteerd. In plaats van zijn -zeker als leraar-, verantwoordelijkheid op te nemen, wilde S.P. het huurcontract meteen verbreken en de huurders buiten zetten. De leraar was niet van plan om de elektrische installatie in orde te brengen, hij liet het nog liever leeg staan, de zeshonderd euro huur maakte hem -zogezegd- geen moer uit. Op 30 januari 2013 geeft S.P. technisch leraar elektromechanica, tijdens een gesprek met de huurders toe dat hij de reglementering elektriciteit niet kent.

Houding leraar onverantwoord.
Na een eerdere publicatie en een brief met een waarschuwing aan de school, diende S.P. een klacht in bij de politie te Lanaken. Deze redactie is betrokken partij en is van oordeel, dat een leraar elektromechanica van een technische school hier flagrant in de fout gaat. Het gaat hier niet over zijn privé leven, maar als leraar en fysiek verhuurder van appartementen flagrant in de fout gaat en personen en goederen in gevaar brengt. Wij hebben de plicht om dat publiek te maken. Bij de technische school wil Ronny Cuppens niet reageren, algemeen directeur Eric Rutten wilde wel reageren, maar is van oordeel dat dit in der minne tussen Stefan P. en de betrokken huurders moet kunnen geregeld worden. Het moet blijken dat de algemeen directeur van de zaak niet geďnformeerd is.

Geen Privé zaak.
Aangezien de leraar buiten zijn privé en bij "derden" elektrische installaties aanlegt, is dat geen privé zaak en is het, omdat personen en goederen in gevaar werden gebracht, een zaak dat het algemeen belang dient. De elektricien die in het appartement onder zijn toezicht werkte, heeft ook de elektrische installatie in de woning van de leraar aangelegd, we moeten ons niet afvragen wat daar ook allemaal mis is.

MM_225_01_St_Jansschool.pdf   Meer volgt.

Artikel n° : 04/14/5345
Geplaatst  : 9:15 1/04/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 06 april 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.