Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934940





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Rechter te Tongeren moet oordelen over collega Rechter -Em- in huurzaak.
03 maart 2014
Arbeidsrechter -Em- verhuurde woning die niet aan de wettelijke voorschriften voldeed.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.458.600
Tongeren / Lanaken 03 maart 2014.

Wie een woning verhuurt moet de wettelijke voorschriften volgen, dat moeten Belgen die geacht zijn de wet te kennen weten, dat wordt tenminste vaak door de Rechters gezegd. In Veldwezelt verhuurde een op rust gestelde Rechter van de Arbeidsrechtbank van Tongeren een huis dat op diverse punten strijdig was met de diverse wetten. Daardoor werden de sociale huurders financieel benadeeld en er kwam een rechtszaak van.

Rechter voor de Rechter.

Vandaag werd die huurzaak in beroep voor de Rechtbank van Eerste Aanleg te Tongeren gebracht, het is dus in feite "De Rechter voor de Rechter" maar ondertussen had de verhuurder, dus de Rechter -Em-,de woning geschonken aan zijn zoon, advocaat Jan Keulen. De huurders moeten nu optornen tegen een advocaat van de Balie van Tongeren en Hasselt en zijn vader Arbeidsrechter -Em- van de Rechtbank van Tongeren. Zal hier recht gesproken worden?

Geld tegenaan.
Toen de zoon, advocaat Jan Keulen, de zaak van zijn vader overnam, zei Jan Keulen doodleuk tegen de huurders ".. We gooien er geld tegenaan en dan zijn er altijd manieren om u er uit te zetten..", einde citaat. Meer moeten we daar eigenlijk niet meer over vertellen. Jan Keulen was gisteren als eigenaar van het gekregen pand bij de zitting aanwezig, maar de advocaat liet zich vertegenwoordigen door een advocaat en nam het woord niet.

Successierechten.
Maar de Rechter -Em- vergat niet alleen het pand in wettelijke staat te verhuren, er werd na de dood van zijn broer op 1 april 2010 in de woning een grote som -spaar?-geld gevonden, meer bepaald 1,4 mio Bef. Een familielid was daarvan getuige maar die heeft dat aan de FGP niet durven bevestigen. Wat zegt het spreekwoord weer "Wie niet steelt of niet erft, zal werken tot hij sterft".

Gids voor Magistraten.
In de Gids voor Magistraten uitgegeven door de Hoge Raad voor de Justitie lezen we :
3.1. Rechtschapenheid
Principe :
" .. Omwille van de rechtschapenheid ziet de magistraat niet enkel af van gedrag dat in strijd is met de wet, maar ook van iedere vorm van onkies gedrag ..".In die gids vinden we nog meer passages waaruit blikt dat de verhuurder, in casu een op rust gesteld Arbeidsrechter -Em- nog meer in de mist is gegaan. Maar daar komen we later nog op terug.

Lanaken.
Een van de Rechters uit Zutendaal is / was actief in Lanaken. Morsum Magnificat heeft Mr Kristof Swennen, nu dus Rechter nog samen met advocaat Steve Geerdens in januari 2010 nog zien pleiten in de zaak Samu Velioglu. Morsum Magnificat ligt in de Lanakense politiek onder meer bij de CD&V rond Vera Jans niet goed in de kast, zou dan zijn weerslag kunnen hebben in de beslissingen van de rechtbank?

MM_224_05_Huurzaak_Rechter.pdf

Artikel n° : 03/14/5314
Geplaatst  : 15:52 3/03/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Als auteur en betrokken partij.

Laatste update ( 04 maart 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.