Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926343





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Marino Keulen moet malafide verhuurders aanpakken.
23 februari 2014
Door Orange Immo aangeboden woning mag in die staat niet verhuurd worden.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.445.400
Lanaken 23 februari 2014 

Op 4 december 2003 werd in Lanaken wegens een niet conforme elektrische installatie een kind van drie jaar geëlektrocuteerd. In 2008 waarschuwde Morsum Magnificat de onverantwoordelijke Marino Keulen -Open Vld-, toen minister van Wonen, voor de vele problemen met huurwoningen wegens gevaarlijke elektrische installaties, bevestigd met het zesde rapport Wonen Vlaanderen.
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=1336&Itemid=0

Cafépraat.
De ter zake ondeskundige Marino Keulen heeft in 2008 gemeend de auteur van dit artikel, die ter zake deskundig is, belachelijk te moeten maken door de stellen dat de ernstige aanbevelingen van Morsum Magnificat "Cafépraat" waren. Sinds 2011 heeft Morsum Magnificat niet alleen blootgelegd dat Marino Keulen een despoot is, maar dat hij ook de malafide eigenaars met de regelmaat van een klok de hand boven het hoofd houdt. Dat hebben wij aangetoond met de in ons bezit zijnde dossiers inzake niet conforme huurwoningen in de Sint Michielsstraat, Pannestraat, Jan Rosierlaan. Ook met een aantal gevaarlijke situaties naar aftakkingen van woningen heeft Morsum Magnificat blootgelegd dat Marino Keulen diens werkmaatschappij Infrax, die de netten in conformiteit met de wettelijke voorschriften moet houden -wet van 10 maart 1925 Hoofdstuk VI art.13-, fnuikt en Infrax haar taak, wellicht uit puur geldgewin van het Lanakense wanbeleid, niet mag waarnemen.

Huurwoning Dorpstraat Gellik.
Opnieuw hebben wij blootgelegd dat een woning in Lanaken / Gellik te huur wordt aangeboden die niet voldoet aan de wettelijke voorschriften. De zaakvoerder van het verhuurkantoor Orange Immo, Christel Warson, is van oordeel dat de woning in orde is, er zouden zich volgens haar wel driehonderd personen voor dat goedkope huurpand, dat aan 515 euro wordt aangeboden, kandidaat hebben gesteld. Toch is deze woning niet conform en mag in feite in die staat, niet verhuurd worden, de verhuurders begaan zonder meer een strafbaar feit en Orange Immo werkt daar aan mee.

Actie.
Morsum Magnificat zal tegen deze mistoestanden actie voeren en blijven voeren en roept de politici die nog een greintje sociaal gevoel hebben, op om werk te maken van het "Conformiteitsattest" en kracht van wet te geven. Niemand mag nog worden ingeschreven in de bevolkingsregisters in een woning die geen conformiteitsattest heeft bekomen. Deze actie met document 223-09E wordt kracht bijgezet met documenten aan Orange Immo, Marino Keulen als  burgemeester en Infrax als DNB / Werkmaatschappij. Ook het B.I.V. zal geïnformeerd worden.

Oordeelkundig.
In de statuten en doel van Orange Immo lezen we dat hun beheer "oordeelkundig" is, volgens Van Daele -Nederlandse taal-  is dat blijk geven van gezond verstand. Wanneer wij zien in welke staat de woning aan de Dorpstraat 131 te 3620 Gellik wordt verhuurd, er is niet eens een fatsoenlijke keuken en de elektrische installatie is levensgevaarlijk, hebben we daar twijfels over. Hier geeft Orange Immo zeker geen blijk van gezond verstand. Doordat iedereen die bij de verhuring betrokken is, de onveilige situaties toedekt, zijn de grote groep mensen die een betaalbare woning zoeken, het slachtoffer. Morsum Magnificat is zeer goed op de hoogte van wat er zich afspeelt en zal zich met alle beschikbare middelen verzetten en de schuldigen te kijk zetten, dit is een maatschappelijk belangrijk item dat publiek moet worden gemaakt. 

Zeer gevaarlijk.
Een niet conforme aansluiting van een boiler is levensgevaarlijk, dat werd in december 2004 in Lanaken als een duidelijk toen een kind van nog geen drie jaar geëlektrocuteerd werd. Marino Keulen is dus nog eens gewaarschuwd. 

Artikel n° : 02/14/5302
Geplaatst : 12:15 23/02/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 24 februari 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.