Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926343





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Kadaver van een Vos langs fietspad aan H. Hartschool wordt niet opgeruimd-Update1
03 februari 2014
Inwoner waarschuwde met een meldkaart tevergeefs de technische dienst.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.409.300
Lanaken 03 februari 2014.

--- Update 1 14:42 4/02/2014
Kadaver opgeruimd.
Lanaken -Wilfried Geraerts- reageerde vandaag zoals beloofd, de dode vos is ondertussen opgeruimd en de weliswaar anonieme melding was wel degelijk bij de technische dienst toegekomen, maar " anonieme meldingen worden echter niet prioritair binnen onze organisatie behandeld " klinkt het?!

Anoniem, so what?
Het is een publiek geheim dat het bestuur in Lanaken geen tegenspraak duldt, deze redactie kan dat weten en bevestigen, zij ondervindt dat met de regelmaat van een klok, we worden bedreigd en gediscrimineerd. Het is dan niet te verwonderen dat burgers anonieme meldingen plaatsen, dat gebeurde in casu met de Vos ook bij deze redactie maar wij gaan daar, in tegenstelling tot Lanaken, wel op in.

Gemeentepersoneel.
Wilfried Geraerts breekt ook nog een lans voor het gemeentepersoneel "De arbeiders van de technische dienst hebben in het verleden altijd de instructie meegekregen dat, wanneer zij onderweg zijn en kadavers zien liggen, dat zij deze meteen dienen mee te nemen voor verdere ruiming. Hier werd in het verleden steeds naar gehandeld. Ook in de toekomst zal hiernaar gehandeld worden", einde citaat.

Straatverlichting.
Het is toch frappant dat gemeentepersoneel dat regelmatig in de Pannestraat op bezoek komt en pardoes in overtreding op de stoep parkeert, ook niet hebben gezien dat de straatverlichting door de takken van een boom werd gehinderd en er daardoor niet alleen hinder was voor de verlichting van de straat, maar zelfs een gevaar betekende voor beschadiging en erger zie MM_221_05. Het is altijd spijtig dat de rotte appels in een samenleving door de politiek uit puur electoraal gewin, de hand boven de kop worden gehouden en de goede elementen daardoor gestraft worden.
--- einde update 1 

Een misnoegde en verontwaardigde inwoner van Lanaken bracht deze redactie schriftelijk op de hoogte van het feit dat hij/zij op 27 januari 2014 via een meldkaart aan de technische dienst van Lanaken, de aanwezigheid van een dode Vos in de gemaaide grasberm vlakbij de H. Hartschool aan de Stationsstraat had zien liggen. Deze redactie trok dat na en kan het bevestigen. Het is vreemd dat niet meer aandacht wordt geschonken aan dat kadaver dat daar toch goed zichtbaar al een poosje moet liggen.


Gemeentearbeiders blind?
De briefschrijver/ster is in diens schrijven duidelijk, middels een meldingskaart die hij/zij uit de Attent haalde,werd de aanwezigheid van het kadaver aan de gemeente gemeld en om de zaak wat te bespoedigen, werd de ingevulde kaart op 27 of 28 januari 2014 in de brievenbus van de technische dienst gedeponeerd. Blijkbaar zonder het verhoopte resultaat want vandaag lag de dode vos nog altijd in de grasberm. Schrijver/ster verwoordt het als volgt : "Het gemeentelijke busje en ambtenaren rijden er langs en moeten het kadaver zeker zien liggen, maar ze doen zich niet de moeite om de dode vos op te laden, ze rijden maar wat rond in auto's en camionettes. Daarmee gaat de tijd ook voorbij". 


De dode vos ligt inderdaad op enkele meters van het fietspad en dan nog wel in kort gras.

NVDR.
Wij moeten de beschuldigingen van de informant bijtreden, want regelmatig komen gemeentearbeiders tijdens de diensturen een bezoekje brengen aan de bewoners van de Pannestraat 117, daarbij hebben de gemeenteambtenaren zoveel lef dat zij daar op de verhoogde berm parkeren en op de koop toe tegen de rijrichting. De zoon van dat koppel waar ze op bezoek komen, zou volgens diens eigen zeggen, een schoolkameraad zijn van de Schepen van Openbare Werken Patrick Tollenaars.


Dienst communicatie.
Volgens de dienst communicatie zou die melding bij de ombudsdienst moeten terecht komen, er werd beloofd dat na te kijken en bericht te laten, maar ondertussen ligt de dode Vos er nog altijd.

Meer volgt

Artikel n° : 02/14/5281
Geplaatst  : 17:38 3/02/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 06 februari 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.