Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926345





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken en Genk : Gevaarlijke situaties aan Parket gemeld-Update1
26 december 2013
Staan de burgemeesters boven de wet en is er echt scheiding der machten?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.350.000
Lanaken 26 december 2013.

Update 1 11:28 28/12/2013.
Open brief aan het Parket te Tongeren.
Als burgers worden opgeroepen om verdachten te melden, mogen en moeten journalisten dat zéker doen. De burgemeesters en zelfs de FOD Economie ondernemen niets, het is dan niet meer dan logisch dat de Procureur des Konings geďnformeerd wordt, er is toch scheiding der machten ???
Lees hier de "open brief" aan het Parket van Tongeren J1312743.
--- einde update 1

Bij de gevaarlijke situatie van een door het SVK Maasland in Lanaken verhuurd pand, is zowat iedereen die verantwoordelijkheid draagt, op de hoogte gebracht. De FOD Economie -Algemene Directie Energie- die het hoge toezicht heeft op de conformiteit van elektrische installaties, geeft de eigenaar -die geen elektricien is, toch de installatie aanlegde- nog wat tijd om de gevaarlijke elektrische installatie in conformiteit te brengen. Ongelooflijk is dat. Burgemeester Marino Keulen -Open Vld- onderneemt niets. Ook in Genk heeft burgemeester Wim Dries betreffende de carwash aan de Sledderloweg voor zover ons bekend, niets ondernomen. Dat pand scoorde bij Wonen Vlaanderen 87 strafpunten. Een gelijkaardige situatie in Begijnendijk waar burgemeester Willy Michiels -MGB- de malafide eigenaar de hand boven het hoofd houdt. Ook hier neemt de burgemeester zijn verantwoordelijkheid niet op.


Meldingen. 
De politiek en hun politie roepen het "Volk" op om verdachte handelingen / personen te melden, maar zelf gaan zowel de burgemeesters -art.135 gemeentewet- als "hun" politie -art. 15 wet op het politieambt- in de fout en sluiten zij de ogen voor strafbare feiten waardoor goederen en personen gevaar lopen. Het is dan de plicht van de pers om dat bloot te leggen en dat is wat deze redactie bij de Parketten opnieuw zal doen. Met de melding wordt alvast het Parket van Tongeren op de hoogte gebracht. Wat Begijnendijk -Parket Leuven- betreft wordt het meteen een dossier bij de Hoge Raad voor de Justitie en dat document maken we -nog- niet publiek.Het Parket van Leuven stuurde immers een brief die aan hen werd gestuurd door naar de gemeente en dat kan volgens ons niet door de beugel, art.458 geldt ook voor Parketten.

Artikel n° : 12/13/5235
Geplaatst : 7:15 26/12/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 28 december 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.