Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926346





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Betaalde de Vlaamse overheid onterecht dertienduizend euro subsidies?-Update1
22 december 2013
Willekeur van ambtenaren van gemeente Lanaken en OCMW bij herhaling blootgelegd. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.340.500
Lanaken 22 december 2013.

--- Update 1 15:42 22/12/2013
OCMW's zijn politieke instrumenten die "straffen" en "misbruiken"


Passage uit het "Vonnis" van de Arbeidsrechtbank van Tongeren van 15 november 2013 tegen OCMW van Lanaken.

NVDR
Het OCMW van Lanaken weigerde steun na het nemen van een "Sanctie" -zij straffen-. Het OCMW voerde geen sociaal onderzoek en daartoe gaf de Rechter hen nu de opdracht.Met andere woorden, het OCMW van Lanaken deed haar job -assistente E.V.- niet naar behoren -sic-. De OCMW's hebben meestal te doen met hulpeloze personen die niet op de hoogte zijn van de wetgeving. De OCMW's zijn politieke instrumenten die hun macht schromelijk misbruiken. Zij overtreden zelf met de regelmaat van een klok artikel 17 van de RMI- wet waarbij zij verplicht zijn om informatie te geven.
--- einde update 1


Een kwaliteitscontrole voorafgaand op de toekenning van een huursubsidie, gebeurd op grond van artikel 4 van het besluit van de Vlaamse Regering van 2 februari 2007. In dat artikel staat over de kwaliteit van de woning " De conformiteit van de woning wordt vastgesteld met toepassing van artikel 3 en 6 van het Kwaliteitsbesluit ". De woning aan de Jan Rosierlaan te Lanaken, waarvoor in 2008 een huursubsidie werd toegekend, voldeed duidelijk niet aan de vereiste woonkwaliteit.

Ambtenaren.
Uit de kwaliteitsinspecties die in 2012 en 2013 werden uitgevoerd, is het formeel bewijs geleverd dat de woning in 2008 niet voldeed aan de Vlaamse Wooncode. Primo :  De eigenaar verbouwde de elektrische installatie en liet ze niet keuren, dat levert in de beoordeling van woonkwaliteit al minstens vijftien punten op. Secundo : De gasinstallatie voldoet niet aan de vereiste veiligheid en ook dat levert vijftien strafpunten op. Alleen al deze twee items zijn voldoende om de woning ongeschikt te verklaren waardoor deze niet in aanmerking kwam voor subsidie. Wie de huursubsidie toch regelde zal nader onderzoek moeten uitwijzen. Hoe dan ook hebben ambtenaren van het OCMW en de dienst Wonen in Lanaken hun job niet gedaan, daardoor werd de onterecht toegekende huursubsidie in stand gehouden. Het Agentschap Binnenlands Bestuur en de Vlaamse Ombudsdienst, of de Arbeidsrechtbank, moeten dat laten uitzoeken. De ambtenaren van het OCMW halen assertievelingen door de mangel maar zij moeten er rekening mee houden dat ook burgers ambtenaren op hun nummer mogen en moeten zetten.
 
MM_221_06_Onterechte_Subsidie.pdf

Artikel n° : 12/13/5232
Geplaatst : 11:59 22/12/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 22 december 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.