Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16935407





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vrt lijkenpikkers gaan de ellende op bepaalde Filipijnse eilanden filmen-Update 1
11 november 2013
België moet het incompetente en corrupte systeem in Manilla bestrijden.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.286.800
Brussel / Lanaken 8 november 2013

--- Update 1 22:20 11/11/2013
Zo werd ik Diabetes II patiënt.
De grote zakenmannen uit Sint Truiden en Meeuwen Gruitrode stuurden mij / ons naar Manila maar we waren niet verzekerd .. u leest het verhaal op pagina 7 en verder in MM_155_Abo_Juli_2008_PDF.pdf
--- einde update

Het is meer dan een schande dat de Vrt een ploeg naar de Filipijnen stuurt om daar op kosten van de belastingbetaler, de ellende van de getroffen bevolking te gaan filmen en de superrijken in Makati / Manila ongemoeid laat.Waarvoor is het filmen van de ellende door de Vrt extra nodig? Welke nieuwswaarde heeft dat voor de Vlamingen en wat kost het weer?

Incompetent en corrupt systeem.

Terwijl de luxe in Makati -Manilla- voor onze normen ongekend hoog is, is de armoede in de rest van de Filipijnen ongekend hoog. Makati is het centrum waar het kapitaal en de vele uitbuiters van hun volk gehuisvest zijn, de kapitalisten zijn daar in een soort compound ondergebracht, afgesloten door een muur met hier en daar bewaakte toegangen! De bevolking wordt uitgebuit door onder meer een zekere Rene Christobal waar sommige Belgen mee samenwerken. Dat was het geval met de gebroeders Leenders uit Meeuwen-Gruitrode en Jan Declercq van het failliete nv G. Champagne uit Sint Truiden die ondergetekende auteur zonder de wettelijk verplichte verzekering naar Manilla stuurden.

Kapitaal genoeg.
In de Filipijnen is er geld genoeg, maar het corrupte systeem onder meer onder de Aquino's, heeft er voor gezorgd dat het kapitaal alleen in bepaalde middens terecht komt. In Makati kost één vierkante meter grond duizend vijfhonderd euro en vijf kilometer verder staan de krotten aan de stinkende rivier. Groot Manilla alleen al telt zestien miljoen inwoners, dat is meer dan België. Makati is het super de luxe centrum met het hotel Shangri-La waar men zonder ontbijt vierhonderd euro neertelt voor één overnachting! Vijf kilometer verder ben je al in de sloppen.Aan de "chique" hotels in Manila worden toeristen aangesproken met " .. sir, do you want a jong girl? .. ". Misschien kunnen de lijkenpikkers van de pers daarover een uitzending maken.     

Zeer slechte wegen.
De wegen buiten Manilla / Makati zijn, ook in tijden dat er geen orkanen voor een puinhoop zorgen, quasi onberijdbaar, de meeste wegen zijn nog aardewegen. Filipino's rijden bij voorkeur met z.g. Jeepneys -omgebouwde / verlengde terreinwagens- waarmee ze uit de wijde omgeving 's nachts naar Manilla rijden om daar gedurende de dag inkopen te doen, de brandstof kost maar de helft van wat ze hier kost.

Onzin.
Het is onzinnig dat men vanuit België mede een vlucht -rekening houdend met de straalstroom van 400 km/uur- van minstens 14 uur tot Bangkok of een andere route -waar dient bijgetankt-, naar ginds vertrekt, het is voor de Belgische zieltogende Staatskas doodeenvoudig een avontuur, wij zijn benieuwd hoeveel mensen écht zullen geholpen worden en hoeveel dat gekost heeft. Natuurlijk krijgen wij van de kontlikjournalisten die mogen meegaan op avontuur, daarover nooit een kritisch rapport, zo ja, mogen ze niet meer mee. Er wordt ons overal en permanent een rad voor de ogen gedraaid. Het volk mag immers de waarheid nooit kennen.

Geld.
In de Filipijnen is er meer dan geld genoeg, alleen zit het te veel gecentreerd. Het is een schande dat men hier komt schooien. Wie Google Earth heeft moet maar eens kijken in Manilla / Makati -Makati Avenue- dan zal je meteen vaststellen dat het, met alle respect voor de arme bevolking, niet nodig is dat wij hier geld geven dat in de zakken van het corrupte systeem verdwijnt. Dat er momenteel geplunderd wordt is niet verwonderlijk. Winkels en banken worden normaal bij de ingang immers bewaakt door gewapende security, die zullen u wel iets anders aan het hoofd hebben.
     
En de daklozen in Brussel?
Hoe hypocriet wij zijn blijkt uit het feit dat de MIVB in Brussel 's avonds maaltijden voor een paar honderd daklozen verzorgt. We hebben het dan nog niet over de grote woningnood die hier overal heerst en vele Belgen die geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd hebben, of, zoals Patrick Van Baelen, niet eens een domicilie kan krijgen.

Eigen schuld.
Morsum Magnificat heeft het meerdere keren gebracht, vijftig jaar geleden hebben alle wetenschappers over de ganse wereld gewaarschuwd dat natuurrampen zullen toenemen en het niveau van de oceanen zal stijgen, maar de politiek heeft daar geen oren naar, ze besteden het geld liever aan de politiek en het voeren van oorlogen.

Drieduizend eilanden.

De Filipijnen telt drieduizend eilanden waarvan er een groot deel sowieso al een periode van het jaar onder de zeespiegel verdwijnen. Zuiver drinkwater is altijd en overal een probleem, altijd en overal is het aan te raden om water uit flessen te drinken die je zelf geopend hebt. De corrupte -p-overheid in Manilla moet haar problemen aanpakken, maar ook daar verdwijnt het geld in de zakken van de machthebbers. Het enige wat de Filipino's interesseert is geld, en dan liefst Amerikaanse Dollars, die bij de banken terecht komen, maar ze behalve op de luchthaven in Manila niet kan -terug- kopen.       

Artikel n°: 11/13/5181
Geplaatst : 9:02 11/11/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 12 november 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.