Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926354

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Veroordeling Anke Van dermeersch zet domper op campagne Vrijheid of Islam.
25 oktober 2013
Is de veroordeling een machinatie om de VTI campagne onderuit te halen?


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.258.700
Brussel / Lanaken 25 oktober 2013 

Zoals aangekondigd sprak de voorzitster van de Rechtbank van Eerste Aanleg zetelend in kort geding, C. Claus, haar vonnis uit in de rechtszaak die de Canadese studente Rosea Lake aanspande tegen Anke Van dermeersch omdat deze de wet op de auteursrechten zou hebben overtreden. Voor de campagne Vrouwen tegen Islamisering, waarvan Van dermeersch voorzitter is, werd een affiche gebruikt met een foto met daarop haar benen waarop korte lijnen werden aangebracht die elk een afzonderlijke boodschap brengen, foto die volgens Rosea Lake veel gelijkenis vertoont met een studiewerk dat zij maakte onder de naam "Judgment" dat zij op 05 januari 2013 online plaatste.

Te veel gelijkenissen.
De voorzitster van de Rechtbank ging mee in de gedachtegang van Rosea Lake en vond dat de affiche van Vrouwen tegen Islam inderdaad opvallend veel gelijkenissen vertoonde met het werkstuk en legde Anke Van dermeersch verbod op de geviseerde affiche nog langer te gebruiken. Per inbreuk legt de voorzitster een dwangsom op van 1.000 euro met een maximum van 20.000 euro. Anke Van dermeersch wordt ook veroordeeld tot het betalen van de rechtsplegingsvergoeding van 1.320,00 euro en de dagvaardingskosten goed voor 378,47 euro. Bovendien moet het beschikkend deel van het vonnis, op kosten van de veroordeelde, gepubliceerd worden in de kranten De Standaard, Het Laatste Nieuws en de Gazet van Antwerpen en op de websites www.vrouwentegenislamisering.be
en www.vrouwentegenislamisering.org.
    

En dit ontwerp?

 
Dit is een ontwerp van Radio1, heeft Anke vandermeersch zich soms niet laten inspireren door deze afbeelding en niet die van Rosea Lake?

Politieke uitspraak.
Voor het Vlaams Belang lijkt dit op een zoveelste poging om de islam- kritische campagne onderuit te halen en vanmorgen heerste er op het hoofdkwartier van het Vlaams Belang in Antwerpen een bedrukte sfeer. Dat neemt echter niet weg dat Anke Van dermeersch in beroep gaat tegen het vonnis met de woorden : "Ik blijf mij verzetten tegen de islamisering van onze straten en wijken ongeacht de politieke vonnissen van de Belgische staat. Ik verdedig de waardigheid en vrijheid van vrouwen die nu reeds onder druk staan door de groeiende aanwezigheid van de islam in onze samenleving. Ik ben niet onder de indruk van politiek gemotiveerde vonnissen".

MM_219_14_Anke_VTI.pdf
 
Artikel n : 10/13/5156
Geplaatst : 20:46 25/10/2013

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
JVDSLaatste update ( 25 oktober 2013 )

2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel - Alle rechten voorbehouden.