Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927145





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Wegpolitie Antwerpen organiseert morgen spectaculaire opendeurdag-MM-218-06-WPR-Update1
14 september 2013
Crashtesten met autowrakken moet aanzetten tot veilig rijden.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.201.600
Antwerpen / Lanaken 14 september 2013

--- Update 1 8:57 16/09/2013
Radiocommunicatie en Seveso alarm.
In verband met deze open deur bij de WPR zien we alweer zaken waarvoor de klassieke pers de ogen niet mag openen. Wij vragen ons af, welk nut een dergelijk initiatief heeft, de belangstelling was trouwens niet erg groot, de kosten / baten analyse kan dan ook nooit gunstig zijn. Veel show was er in ieder geval. Wij hebben nog steeds kritiek op de wijze waarop de infrastructuur voor de radiocommunicatie op de motorfietsen wordt gerealiseerd. De antenne die gebruikt wordt is niet geschikt daarvoor.
Lees hier het artikel / lezersbrief in HUMO

Seveso alarm.
De metalen massa van meer dan vierhonderd kilogram die op het dak van het gebouw is geplaatst, is niet beveiligd tegen bliksem. Dat het gebouw niet hoog is en de kans op een directe blikseminslag eerder klein is, neemt niet weg dat de Civiele Veiligheid de wet moet respecteren. Wij stellen ons ook vragen over de gehoorschade die de luidsprekers bij een alarm kunnen veroorzaken, zij staan hier wel heel dicht bij de grond. Heeft de WPR hier een risicoanalyse gemaakt? Lees hier de informatie over de SEVESO alarmen, hoeveel geluid de sirenes produceren zeggen ze wijselijk niets.

MM_218_06_WPR_Perimeter.pdf
--- einde update 1

Morgen, zondag 15 september 2013, organiseert de federale Wegpolitie Antwerpen een uitzonderlijke opendeurdag die vooral spectaculair zal zijn. Om de weggebruiker aan te zetten tot veilig rijden worden van een hoogte van respectievelijk 10 en 32 meter hoogte, vanaf een kraan, autowrakken in vrije val naar beneden gestort. De val van 10 meter hoogte zou de impact weergeven van een ongeval met 50 km per uur en vanaf 32 meter met 90 km per uur. Het evenement zal alleszins spectaculaire beelden opleveren.

Fotogrammetrie.

Maar behalve dat is er nog meer. Om 16 uur wordt een verkeersongeval gesimuleerd waarna getoond zal worden hoe de hulpverlening na een ongeval verloopt. Ook de externe partners zoals Agentschap Wegen en Verkeer, depannagediensten FAST, brandweer, civiele bescherming, medische diensten nemen deel aan deze actie. Speciale aandacht zal worden gegeven aan het ontzetten van slachtoffers en het daarna zo snel mogelijk vrijgeven van de rijbaan. Ook de nieuwe techniek van fotogrammetrie is te zien; deze moderne manier van vaststellingen geeft niet alleen een zeer nauwkeurig beeld van het ongeval maar levert ook tijdswinst op, aldus Wim Redig, diensthoofd van de Antwerpse federale Wegpolitie.

Tuimelwagen

Ook een tuimelwagen zal er zijn waarbij heldhaftige bestuurders en passagiers het nut van het dragen van de veiligheidsgordels aan den lijve kunnen ondervinden. De kinderen kunnen op het verkeerspark hun kennis van de wegcode en rijkunsten testen. Op de statische shows worden oude en nieuwe politievoertuigen en -uniformen getoond en de partners van de federale politie zullen eveneens hun werking voorstellen.

Ten dienste van alle weggebruikers.
Onder het motto 'Weg van de snelweg' wil de federale Wegpolitie met deze opendeurdag tonen dat ze ten dienste staat van alle weggebruikers op de autosnelwegen. De snelle interventie en professionele begeleiding van de andere hulpdiensten bij een ongeval zijn essentieel. Spijtig genoeg helpen de preventieve campagnes niet altijd om alle weggebruikers hun rijgedrag te laten wijzigen en zullen de repressieve acties, zoals het flitsen, noodzakelijk blijven. Alle initiatieven hebben slechts één doel: het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers.

Radiocommunicatie.
Deze redactie had dertig jaar geleden al kritiek op de radiocommunicatie en heeft dat vandaag nog steeds -zie MM_218_06

Praktisch :

Datum : Zondag 15 september 2013 tussen 14 uur en 18 uur
Plaats: d'Herbouvillekaai 9 te 2020 Antwerpen
Crashtesten om 15 en 17 uur, simulatie verkeersongeval om 16 uur

Bron : Antwerpse Wegpolitie
Bewerking : jvds

Artikel n° : 09/13/5103
Geplaatst : 18:17 14/09/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel   

Laatste update ( 16 september 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.