Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926361

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Lanaken : Blind voor onterechte toekenning huursubsidie- Veiligheid werven weer in vraag-MM-217
09 augustus 2013
Sociaal werkster schrijft wel brieven over het probleem maar ziet de fraude niet.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.162.200
Lanaken 9 augustus 2013.

--- Update 1   17:30 11/08/2013
Morsum Magnificat weet wat veiligheid is.


Provinciegebouw Hasselt waar de arbeidsinspectie toen was gevestigd werd door uw Uw redacteur -links op de foto- op voorhand gewaarschuwd van de werken, maar WASO kwam niet kijken. 


Kraan met hijskooi voor de verwijdering van een radioactieve  -Ra226- opvanger -bliksem-. Uw redacteur verwijderde 380 van deze illegaal geplaatste tuigen. Veiligheid stond daarbij altijd en overal zeer hoog in het vaandel.

--- Update 1 13:29 10/08/2013
Dakwerken Moors Bilzen.
We stellen de vraag omtrent de haalbaarheid van het gebruik van de hijskooi in combinatie met de Palfinger kraan. Wij dachten dat de kraan een bereik had van 23 meter wat een capaciteit geeft van 850 kg. Nu
blijkt dat de kraan een bereik heeft van 28 meter, maar de hijscapaciteit van de kraan op die lengte krijgen we niet meteen. Hoe dan ook vernemen we dat de hijskooi samen met de kraan door Electro-test werd gekeurd. Volgens Morsum Magnificat kan die hijskooi niet gebruikt worden met die kraan, er is voor het hijsen van personen een veiligheid "16". Stel dat de kooi met één persoon plus gereedschap bepaald is op 300 kg, dan moet de capaciteit van de kraan steeds minstens 4800 kg zijn wat met een uitgeschoven giek van 28m van dat type kraan, nooit het geval kan zijn.

Veiligheid.
De man weet ook dat hij een harnas moet dragen en een regelbare leeflijn die apart aan de hijshaak van de kraan is vastgemaakt, geeft toe dat hij het harnas en de leeflijn heeft, maar ze niet gebruikt, het is allemaal
te veel hinder om te werken, beweert de man. Morsum Magnificat is het daar honderd procent mee óneens, dat kunnen wij uit ervaring met honderd procent zekerheid zeggen. Een probleem is de gebrekkige controle door de -p-overheid, de opdrachtgevers, maar het grootste probleem ligt bij de personen zelf, die worden zich maar pas bewust van hun eigen verantwoordelijkheid als het te laat is.
--- einde update 1

--- Wijziging en update  15:54 9/08/2013

Sommige klanten van het OCMW te Lanaken worden door de mangel gehaald en tot in het kleinste detail disproportioneel gecontroleerd. Anderen worden buitensporig geholpen, het OCMW fungeert dan zelfs als secretariaat en stelt ook brieven op. Als extra service worden die aangetekende brieven via het portvrijdom dat het OCMW geniet, dus op kosten van de belastingbetaler, ook verzonden.


De nieuwe Voorzitter Michel Stevens sp.a
Zoals velen van zijn partijgenoten -lokaal en Nationaal- niet onbesproken. Stevens vindt dat wij in zijn verleden niet mogen kijken en noemt dat "privézaken". Stevens loopt een beetje in de voetsporen van Steve Stevaert alias Steve Stunt die na de schandalen met de Marokkaanse vrouwen plotseling "onderduikt". Nadat de storm is gaan liggen, weer opduikt! Zó werkt dat niet heren politici van bedenkelijk allooi. In het boek "De Klokkenluiders van HaZoDi Zwart op Wit" worden pikante details van de zaak van Steve Stevaert uit de doeken gedaan, iedereen moet weten welk "bedorven" vlees de socialisten op ons bord leggen.

Afbakenen werkzone
Syndicus Christoffels kan hier zien hoe simpel dat het is om niet bevoegden buiten de werkzone
te houden. Wat paaltjes, kettingen alternerend wit / rood en een paar kegels. Qua verkeersborden een A31 -Werkman- en een Pijl D1c ... In Lanaken is dat allemaal niet nodig.

MM_217_05_OCMW_Lanaken_Veiligheid.pdf - volledig artikel-

Artikel n° 08/13/5071
Geplaatst op 23:28 4/08/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 11 augustus 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.