Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926362





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Moeder en twee kinderen vluchten voor de warmte.
28 juli 2013
Malafide eigenaars vertikken het om defecte sluiting terrasdeur te herstellen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 2.149.700
Lanaken 29 juli 2013

Een alleenstaande moeder met twee kinderen die sinds maart 2010 een appartement in de Pannestraat te Lanaken betrekt, zit vanwege de hitte van de laatste dagen met een probleem. De sluiting van de deur van het terras is defect en de eigenaar wil dat de ex man van de huurster, die installateur van ramen en deuren zou zijn, de herstelling uitvoert. Het defect is zeer vermoedelijk, zoals dat in een ander appartement van hetzelfde gebouw ook het geval is, te wijten aan algemene sleet en het niet onderhouden door de eigenaars.

Weet van niets.

Het appartement wordt verhuurd door een echtpaar in de Pannestraat, maar het is de zoon die de scepter zwaait en de waarborg én de huur van het appartement opstrijkt. Als deze redactie de verhuurders opbelt dan zegt de vrouw "ik zal dat met dat meiske wel regelen". Als we later de man op straat aanspreken over het probleem dan zegt hij "ik weet van niets". Vast staat dat, omdat er geen verluchting mogelijk is, de temperatuur bij de huidige warmte in het appartement hoog oploopt. In de kinderslaapkamer, die door de niet te openen terrasdeur niet kan verlucht worden, is slapen niet mogelijk en de moeder dient het kind in haar slaapkamer te laten slapen. Omdat er niet of nauwelijks verlucht kan worden is het hele appartement te warm zodat de vrouw met haar kroost naar haar moeder trekt. De vrouw moet de eigenaars via een aangetekend schrijven in gebreke stellen, niet alleen voor de uit te voeren herstellingen, maar ook omdat de huurwaarborg op de rekening van de zoon is terecht gekomen en dat is strijdig met de wet van 20 februari 1991 art.10. en 25 april 2007 art.102

Maniakaal.

De huurders zijn hier alweer het slachtoffer en de voetveeg van de verhuurders die in casu zich maniakaal opstellen en dagelijks minstens vier keer de stoep en zelfs met risico op eigen veiligheid -en die van anderen- de straat op gaan om bij wijze van spreken een speldenkop op te ruimen. Tijdens deze belachelijke kuistochten wordt het verhuurde telkens mee in de gaten gehouden. Het verhuurde pand is wellicht het beste bewaakte gebouw van het land.

MM_216_19_Malafide_Eigenaars.pdf

Artikel n°: 07/13/5054
Geplaatst : 15:33 28/07/2013 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©



© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.