Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928443





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Hervorming Civiele Veiligheid (en de brandweer) schoorvoetend vooruit.
09 februari 2007
Ministerraad keurde het ontwerpversie 3.8 van de hervorming goed
Bezoekers website Morsum Magnificat : 199.700

Betekom / Brussel 9 februari 2007

Zoals verwacht werd het ontwerp versie 3.7 tot hervorming van de Civiele Veiligheid, dus ook de Brandweer goedgekeurd, dat komt de Minister van Binnenlandse zaken na het dodelijk ongeval te Rochefort ?n de kritiek van Burgemeester BELOT zeer goed van pas .

Het Parlement.
Informatie uit de wandelgangen van de politiek leert ons, dat men vast van plan is, om het ontwerp nog v??r Pasen door het Parlement te duwen, we zijn zeer benieuwd om het resultaat in de praktijk te zien want daar zijn nog heel wat zaken die niet opgelost zijn. Het lijkt weer duidelijk kunst en vliegwerk.

Brandweer.
Bij de brandweer kijkt men uit naar de inhoud van de heden morgen op de Ministerraad goedgekeurde versie 3.8 die men daar nog niet heeft kunnen inkijken.
Op het Kabinet van Minister Dewael zegt men dat er tussen versie 3.7 en 3.8 maar heel weinig verschil zit, de wijzigingen enkel betrekking hebben op zaken die de Raad Van State niet goedkeurde, meestal benamingen die in het Frans of het Nederlands dienden gewijzigd, maar fundamenteel is er niets gewijzigd zegt Tom De Keyser.
Bij de brandweer wil men de nieuwe tekst toch eerst zien en dan pas reageren.

Seveso en de Civiele Veiligheid.
In oktober 2006 stuurde deze redactie een rapport over het kunst en vliegwerk van de Civiele Veiligheid inzake het neerpoten van SEVESO Alarminstallaties op daken van derden, daarbij werd de Wet op de brandbeveiliging in gebouwen door niemand minder dan de Civiele Veiligheid zelf met de voeten getreden.
Tot op heden heeft de Minister van Binnenlandse Zaken niet eens gereageerd !

Brandweer.
Een belangrijk punt voor de brandweer is, dat men in het College van de  ?Zoneraad?  per gemeente maar liefst 3 personen van de Gemeenteraad, plus twee van de meerderheid en ??n van de oppositie wilde installeren !
Dat wil zeggen dat men in een brandweerzone van 20 gemeenten, er zestig man in de raad zit, bovendien zitten in het College ook alle Burgemeesters !  
Wanneer we nu zien hoe ze werken, dan kunnen enkele kleine gemeenten samenspannen en dan kunnen er nooit beslissingen worden genomen.
In de versie 3.8 van het ontwerp, is deze kwestie volgens het Kabinet van Minister Dewael geregeld.  

Meer in Morsum Magnifciat 125 en vergewis u van het knoeiwerk van de Civiele Veiligheid.

Laatste update ( 09 februari 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.