Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926371





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken in de Gemeenteraad bevestigd : 583 leegstaande woningen.
30 april 2013
Dokter van dienst Piet Van Berkel mocht zich over journalist ontfermen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.050.300
Lanaken 29 april 2013.

--- wijziging 11:38 30/04/2013

Daar waar het circus de vorige gemeenteraad tot een kot in de nacht uitliep, was de vertoning vandaag binnen een uurtje geklaard, de honderd vijftig euro was snel binnen. Voor Piet Van Berkel waarschijnlijk ook nog een bijkomende prestatie om zich te ontfermen over een journalist die tijdens de show onwel werd. Burgemeester Marino Keulen informeerde meteen geïnteresseerd naar de toestand van de man, mocht het Morsum Magnificat overkomen zijn, zou de burgemeester wellicht gevraagd hebben "of hij het nog gehaald" had.

Leegstand bevestigd.

Enkele weken geleden brachten wij het cijfer van vijfhonderd panden voor de leegstand in Lanaken, vandaag diende Sofie Martens op vraag van Leo Joosten -Vlaams Belang- te bevestigen dat er in Lanaken momenteel al 583 woningen leeg staan, Sofie Martens -Open Vld- voegt er met een kwinkslag aan toe dat dit slechts 5,14 procent is van het totaal aan woningen! Is het geen schande en bewijs van wanbeleid van een gewezen minister van Wonen dat er in Lanaken zo veel woningen leeg staan en koppels uit Lanaken naar crisisopvang -CAW Hasselt of "De Biehall" in Lommel- worden verwezen! Misschien moet Sofie Martens daar bij wijze van proef eens enkele weken naartoe trekken.

Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten ....



Marc Curvers, de slippendrager van Marino Keulen neemt hier tijdens de installatie gemeenteraad van 2 januari 2013 foto's van zijn eigen stemgedrag " zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten ". Marc Curvers was ooit nog in dienst op het kabinet bij Marino Keulen toen deze nog minister was, dat was niet van lange duur en hij mocht gaan stempelen. Marino Keulen kwam weer te hulp door Curvers in de gemeenteraad in te lijven en op te vangen zodoende nog wat vergoeding toe te stoppen, waarna Curvers kroegbaas werd. Is Curvers soms een man van twaalf stielen en dertien ongelukken? Intriest om op zo'n manier aan de slippen van Marino Keulen te moeten hangen.

Terrassen.

Het Vlaams Belang wil ook dat de terrassen van de Horeca bedrijven die op het openbaar domein staan worden vrijgesteld van belastingen, maar de meerderheid kelderde dat voorstel, Freddy Stouten -CD&V- sprong Joosten bij, maar het mocht niet baten. Marc Curvers, onderdaan van Marino Keulen, had ook zijn uitleg, er zijn maar 22 bedrijven van de 112 die een terras op het openbaar domein hebben staan. Marino Keulen zelf maakte nog maar eens een kromme vergelijking dat de opbrengsten van de ruimten op het openbaar domein de kosten van de geheven belasting ruimschoots dekken, we weten dat de beste stuurlui in Lanaken nog steeds aan de wal staan.


Artikel n° : 04/13/4930
Geplaatst op 23:08 29/04/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 01 mei 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.