Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926379





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Elektriciteit appartement veiliger dankzij Morsum Magnificat.
09 maart 2013
Ambtenaar bevolking Lanaken blind voor onveilige woonst.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.992.000
Lanaken 9 maart 2013

Morsum Magnificat ijvert er al jaren voor, dat bij verhuring verplicht een conformiteitsattest wordt afgeleverd, maar geen enkel politicus zoals Mie Vogels -Groen-, Patricia De Wael -LDD-, Liesbeth Homans -N-VA- of Mercedes Van Volcem -Open-Vld-, hebben daar oren naar, toch is de verplichte aflevering van het conformiteitsattest het énige middel om te verhinderen dat ongeschikte woningen worden verhuurd.

Arrogante gemeenteambtenaar.
Op 31 januari 2013 voert Graziella W. in Lanaken een "wooncontrole" uit, dat gebeurt wanneer iemand zich in Lanaken wil inschrijven. De dame "stuift", zonder zich te identificeren, de woning binnen en na amper twee minuten heeft ze het bekeken en legt condito sine qua non een document ter ondertekening voor, waarvan de ondertekenaar geen dubbel ontvangt! Niet tekenen? "dan houdt het op" zegt ze en verdwijnt. In feite betekent dat, dat de persoon zich niet in de bevolkingsregisters zou kunnen inschrijven. De wijze waarop de dame zich aanstelt past en kadert in de Open-Vld stijl van Marino Keulen en diens aanhangers in Lanaken : "dikke nekken". Over de wijze van optreden werd recent aan de ombudsdienst van Lanaken een brief gestuurd en we geven toe, de ombudsdienst reageerde vrij snel, maar de aantijgingen werden met een kwinkslag onder de vloermat geveegd "Graziella W. heeft een legitimatiebewijs" -maar ze toont het niet,red- en "het bezoek was verwacht" -en dat is niet relevant-, zij diende zich om een woning te betreden zonder meer te legitimeren ; punt aan de lijn, maar omdat de dame "hautain" is en denkt zich niet te moeten identificeren en omdat haar hiërarchische overste -zie verder- dat óók is, doet ze het niet.

Conform.
Nochtans, het bezoek van de ambtenaar is een gelegenheid bij uitstek om na te gaan of een woning wel geschikt is om te verhuren, het zou zeer eenvoudig zijn om bij dat huisbezoek na te gaan of er, overeenkomstig de wet van 10 maart 1981, een -goed- keuringsverslag van de elektrische installatie aanwezig is en of de periodieke keuring -art. 271 AREI- werd uitgevoerd, wanneer dat verplicht document aanwezig is -art. 269 AREI-, is er al relatieve zekerheid dat de elektrische installatie in orde is. Maar de ambtenaar doet dat niet, op die manier draagt Lanaken zeker niet bij tot de veiligheid van de woningen op haar grondgebied en dat is Marino Keulen, als gevolg van artikel 135-01 van de nieuwe gemeentewet, wel degelijk verplicht.

Arrogant hoofd bevolking.
Sommige personen die zich in Lanaken willen inschrijven zijn niet naar de zin van Patrick Maesen, hij is hoofd van de dienst bevolking maar kwam tijdens de recente verkiezingen op voor de Open Vld en haalde zowat drieduizend stemmen, maar stelde zich niet kandidaat voor een mandaat. Kwatongen beweren dat hij zijn functie binnen de gemeente heeft misbruikt om stemmen te ronselen. Uiteindelijk neemt Maesen geen enkel mandaat op, maar krijgt een bijkomende job bij de vzw Pietersheim die hem zo'n zeshonderd euro per maand oplevert en dat bovenop zijn loon als hoofd van de dienst bevolking, niet slecht hé! Dat iemand op dat niveau zich als een verlicht despoot mag gedragen is in Lanaken gepermitteerd en dat gebeurde op 11 december 2012, waarop de betrokkenen -waaronder de auteur van dit artikel- de ombudsdienst met aflevering van het bewijsmateriaal interpelleerden. Met een brief van 24 januari 2013 -het formuleren van een antwoord duurde dus meer dan een maand- reageerde Lanaken dat de aantijging correct was en de betrokkene, Patrick Maesen, geïnterpelleerd werd, en daarmee is de kous af.

Burgers moet veel assertiever worden.
Dat de ambtenaren zich arrogant opstellen en niet de vereiste diensten wensen te leveren hoeven de burgers niet te slikken en zij moeten zich minstens bij de ombudsdienst van Lanaken beklagen, het e-mail adres van de betrokken persoon is
 
Appartement veiliger.
Aangezien Lanaken blind is voor onveiligheid, hebben de huurders van hat pand waarvan sprake, om hun eigen veiligheid veilig te stellen, met kennis van zaken -wat wij van Lanaken niet kunnen zeggen-, het heft in handen moeten nemen. De malafide eigenaars, waarvan de zoon nota bene een leraar praktijk is van de technische school Sint Jan te Maaseik, hebben dan in eerste instantie zelf een -zwarte- elektricien gecharterd waarna een firma de boel is komen afbreken en het werk diende over te doen. Uiteindelijk kon een erkend organisme een goedkeuringsverslag afleveren en was de elektriciteit veiliger dankzij de huurders, een blaam voor Lanaken.

Nóg veiliger.
Nadat de elektriciteit in het éne appartement werd hersteld, heeft de eigenaar begrepen dat ook de elektriciteit in het andere, waar een vrouw met twee kleine kinderen woont, diende aangepast en dat gebeurde op 8 maart 2013, daarmee is de woning waar nog een 3e appartement is, dankzij de actie van de huurders, veiliger, Lanaken met een gewezen minister van Wonen als burgemeester steekt de kop in het zand. 
 
Artikel n° : 03/13/4869
Geplaatst : 22:04 9/03/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 10 maart 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.