Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926382





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Waarom is er nog altijd geen leegstandregister?
17 februari 2013
Groot huis van moeder Guido Willen staat ook leeg.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.969.200
Lanaken 17 februari 2013

Sofie Martens, de kersverse bevoegde Schepen en één van de naaste slippendragers van de Lanakense burgemeester Marino Keulen, -Open Vld- liet zich onlangs ontvallen dat het Lanakense leegstandsregister "gefinaliseerd" wordt, dat dat pas na bijna twintig jaar gebeurd is zeer vreemd. Wanneer we burgemeester Marino Keulen ook telefoneren is hij nooit bereikbaar en belt ook niet terug, alsof wij daar wakker van liggen. Het komt ons over, dat de Open Vld nog een grotere "bende" is dan de volksverneukende socialisten.

Bijna twintig jaar.
De heffing op leegstand en verkrotting van het Vlaams Gewest bestaat al sinds 1996, Marino Keulen moet als geen ander dat Decreet kennen, maar ook zelf toepassen. Keulen was van 2003 tot 2009 minister van Wonen en op 10 juli 2009 -BS 23 september 2009 - heeft hij als minister nog, middels een Besluit, de regels opgesteld waaraan zo'n leegstandsregister moet voldoen, maar ook dát Besluit respecteert de Open Vld'er in Lanaken niet aangezien er sinds dat Besluit van ruim vier jaar geleden in Lanaken nog steeds geen orde op zaken is gesteld. Keulen respecteert dus de door hem voorgestelde en opgestelde besluiten niet en dat siert Marino Keulen en zijn horde slippendragers echt niet, er is immers een nijpend tekort aan woningen.

Omzendbrief is duidelijk.
Het departement RWO stuurde op 8 december 2009 een omzendbrief die duidelijk is. Lanaken lapt die brief duidelijk aan haar laars. Moeten alleen de domme burgers in het gareel lopen?



Een kast van een villa van de moeder van Guido Willen aan de Heirbaan 141 te Rekem staat leeg.
Komaan Marino met die leegstandsbelasting. Waar blijft de N-VA met de kracht van de verandering?

Oppositie.
Niet alleen Marino Keulen respecteert het Vlaamse leegstandsdecreet niet, ook zijn partijgenoot en voorganger Guido Willen -Open Vld- deed dat niet, Keulen en Willen kunnen in feite mekaar niet luchten maar niemand zal daar iets van merken want komedie en intriges zijn schering en inslag in de politiek. Ook in de oppositie zit het niet snor en is van hetzelfde laken een pak, de verkiezingen zijn voorbij, de gedane beloften opgeborgen en zand erover. Vera Jans -CD&V- zou, volgens haar verkiezingspamflet, aandacht besteden aan de leegstand, maar ook zij is dat vergeten, de N-VA zou zich ook met de leegstand in Lanaken inlaten, maar daar blijkt Marcel Kerkhofs -overloper van CD&V- nu geen zin meer te hebben om dat dossier aan te pakken.

Groot huis blijft maar leeg staan.

Aan de Heirbaan 141 in Rekem staat een kast van een villa zomaar leeg, het is de woning van de moeder van Guido Willen, of Sofie Martens daar leegstandsbelasting gaat heffen weten we niet. Wat we wél weten is dat wolven in het bos mekaar niet bijten, daarom gebeurde er in Lanaken tot nog toe niets met de leegstaande en verkrotte woningen. Sinds Morsum Magnificat daarover vragen stelde aan de bevoegde minister Freya Van Den Bossche is men in Lanaken toch, zij het voorzichtig, van wal gestoken.

Artikel n° : 02/13/4829
Geplaatst : 17:20 17/02/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 17 februari 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.