Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936384





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Hasselt : HaZoDi en de klokkenluiders, maar vergeet Ivar Hermans niet-MM-210-03-Reactie2
03 januari 2013
Ontslag van Ivar Hermans door Raad van State onwettig verklaard.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.937.900
Erps-Kwerps / Hasselt / Lanaken 03 januari 2013

Reactie II van Ivar Hermans  15:36 15/01/2013
Natuurlijk speelt incompetentie een -grote- rol, maar die wordt feitelijk onontkoombaar uitgelokt door een strikt hiërarchisch -bestuurs-systeem niet meer van deze tijd, dat veel te veel macht “geeft” aan de mandatarissen die ze menselijk gesproken niet -meer- kunnen waarmaken in de huidige complexe en veeleisende samenleving. We zijn dus op zoek naar een bestuursvorm waarin de verantwoordelijkheden -door een democratisch proces!- ook juridisch worden gelegd waar ze feitelijk worden opgenomen door mensen met de gepaste deskundigheid, motivatie -voor het algemeen belang- en niet te vergeten… moraliteit. Als ik de door u vermelde reacties lees vanwege de stadssecretaris, dan stel ik mij toch zeer ernstige vragen.
--- Einde reactie I
NVDR.
U kan zich over de rol van de Secretaris veel vragen stellen, maar dat kan u dan beter rechtstreeks doen en uw recorder paraat houden. Ik vernam uit goed ingelichte bron, dat de Secretaris en zijn medewerkster Claire in verband met die tuin naar Japan mochten reizen,ik weet uiteraard niet, of die reis en daaraan verbonden kosten relevant waren en in de raming van de werken ingecalculeerd werden? Het bestuur van Hasselt lijkt qua -ge- hardheid op een metersdik blok gewapend beton en je weet dat dat moet kunnen weerstaan aan een druk van 300 kg/cm³. Misschien moeten die elementen ook eens qua druksterkte worden getest zoals men dat met zo'n kubus van 1dm² doet ..., maar wie zal dat doen, het is daar blijkbaar één pot nat en uiteraard sluiten de rangen zich dan
.
Reactie 1 10:32 4/01/2013
Reactie 1.
Ivar Hermans :
Uiteraard is de inleidende zin : " .. had geen rekening gehouden met het specifieke SP.a karakter dat haar stempel drukt op het beleid dat wegens incompetentie .."  geheel voor uw rekening, maar bij deze geef ik toch graag mijn commentaar in het licht van mijn inspanningen voor gezondmaking door het -correct gefocust- mobiliseren van het publiek.

Ivar Hermans :
Men komt van dit soort toestanden niet af door niet langer SP.a of wie dan ook te stemmen, maar door zich actiever te vergewissen van wie in staat is tot deskundig toezicht en sturing op een en ander.
Indien dit vervolgens -in de huidige setting van “overgedelegeerde” besturen allicht terecht- niet menselijk haalbaar wordt geacht, dan dient er nagedacht en gelobbied voor een andere bestuursvorm die zich veel minder macht aanmatigt en waarin er veel meer plaats is voor bindende insteken van de ad hoc -per project- door het publiek gemandateerde -project-verantwoordelijken -dat is nog wel een hele weg hoor = afschaffing van het hiërarchisch piramidemodel in ons bestuur met zogezegd “democratisch” verkozen “almachtigen” aan de “top”, terwijl niemand democratisch heeft gekozen voor een dergelijk bestuursmodel-. In deze is er zeker GEEN sprake van incompetentie maar juist van juridische spitstechnologie om -desnoods – zoals in mijn geval – uit alle macht- te verhinderen dat er “juiste” beslissingen worden genomen. Het belangrijke is dus het -momenteel dus nagenoeg onontkoombaar- gebrek aan gepast toezicht en gepaste sturing. In mijn geval -1994- kwamen we dan ook juist uit meer dan 100 jaar onafgebroken CVP-bestuur en was de SP.a nog nooit aan het bewind geweest. Dat lijken me “zwaktes” die je liever niet hebt op deze plek waar er kracht gegeven wil worden aan mijn inspanningen, toch?

Ivar Hermans ziet onze passage zo :
Bouwkundig ingenieur Ivar Hermans, werd in 1994 aangenomen als diensthoofd van de Hasseltse afdeling Groen en Wegen maar had geen rekening gehouden met een allerminst democratische cultuur van gebrek aan toezicht en sturing die alle ruimte bood – en vandaag nog steeds biedt – aan een beleid dat niet vies is van corruptie, machtsmisbruik en dies meer.

NVDR.
We mogen niet verzwijgen dat SP.a in meerdere dossiers, recent maar ook in het verleden, bekendheid verwierf door corruptieschandalen. Uit andere dossiers, niet alleen HaZoDi, blijkt dat de SP.a in Hasselt wel degelijk in haar boosheid blijkt te volharden. Men zegt dat de appel niet ver van de boom valt en dat moeten we in casu met Hilde Claes -dochter van- niet vergeten. We mogen gerust ook wel verwijzen naar Ingrid Lieten en de faling van bakkerij  Valentino -van haar echtgenoot- waarover ook e.e.a. te vertellen valt.
Corruptie.
In het artikel in Het Nieuwsblad d.d. 25 september 2012 lezen we volgende passage " .. Deze grove hold-up leek wel gekopieerd van een corrupte feodale koning uit de middeleeuwen .. ". Ivar Hermans weet ook dat " incompetentie " vaak de oorzaak is van corruptie, een ambtenaar die er wegens incompetent niet in slaagt om een fatsoenlijk lastenboek op te stellen en bij een aannemer moet aankloppen staat in een zwakke positie waardoor de aannemer in dat lastenboek elementen kan inbouwen waar hij bevoordeeld wordt en anderen benadeeld, etc. Dat andere partijen óók boter op hun hoofd hebben is ook duidelijk, maar als socialisten verbonden zijn aan corruptieschandalen is dat extra bezwarend.

--- Wijziging 20:45 3/01/2013

Bouwkundig ingenieur Ivar Hermans, werd in 1994 aangenomen als diensthoofd van de Hasseltse afdeling Groen en Wegen maar had geen rekening gehouden met het specifieke SP.a karakter dat haar stempel drukt op het beleid dat wegens incompetentie niet vies is van corruptie, machtsmisbruik en dies meer.

CODEX.
Het knoeien met de Wets- en Verordeningsbepalingen -CODEX- bij aanbestedingen is één van de Belgische besmettelijke ziekten, dus óók in Hasselt zijn ze -net als bij sommige diensten in Genk- ziek in hetzelfde bedje. Ingenieur Ivar Hermans wilde bij het vaststellen van gesjoemel al vrij snel in Hasselt weg en nam aanvankelijk zelf ontslag maar Hasselt beloofde beterschap, waardoor Ivar bleef. Plotseling begreep Hasselt wellicht dat ze voor het gesjoemel een vijand in huis hadden en besliste om Ivar zómaar te ontslaan. Ivar Hermans trok tegen Hasselt ten strijde en kreeg alvast bij de Raad van State gelijk, Hasselt zal een schadevergoeding van achthonderdduizend euro dienen op te hoesten.

MM_210_03_Ivar_Hermans     volledig artikel.

Aanleg bliksemafleiders 7 gebouwen.
In 2007 getuigde Hasselt eveneens van verregaande incompetentie met het knoeien bij de aanbesteding voor de levering en plaatsing van bliksemafleiders op 7 gebouwen, waaronder dat van de politie van Hasselt. U leest ook daarover meer in MM_210_03

MM_210_03_Ivar_Hermans  -meer volgt-

Artikel n° : 01/13/4769
Geplaatst : 16:57 3/01/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
  

Laatste update ( 15 januari 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.