Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926706





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Voeren : Minister moet laagspanningnetten door erkend organisme laten keuren-Update3
09 december 2012
Ombouw van lucht- naar gedeeltelijk ondergrondse netten niet volgens regels uitgevoerd.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.913.400
Voeren / Lanaken 8 december 2012.

--- Update 3 19:10 10/12/2012
Intermosane drukke bezoeker.
DNB Intermosane te Luik was vandaag drukke bezoeker van het artikel, we zijn benieuwd of de vermeende werkmaatschappij ORES ons zal contacteren zodat wij onze bevindingen rechtstreeks aan hen kunnen bezorgen in plaats van aan de Voerense burgemeester waarmee toch geen rechte voor te ploegen is.
--- einde update 3 

--- Update 2 16:20 10/12/2012
Snelle reactie van de VREG.
Subject: RE: Intermosane - Eandis of Intermosane ORES ??
Beste heer,
Voor Voeren is Intermosane de elektriciteitsnetbeheerder -aanwijzingsdossier lopende-. Zoals op de website staat vermeld, diende Intermosane een aanvraag in tot het verkrijgen van toestemming om een beroep te doen op ORES als werkmaatschappij. Dit dossier is eveneens in onderzoek. EANDIS is de werkmaatschappij waarop volgende distributienetbeheerders een beroep doen: IMEWO, INTERGEM, GASELWEST, IVERLEK, IMEA, IVEKA en SIBELGAS, en dus niet van Intermosane.
Weliswaar met volgende nuance: met de VREG is afgesproken dat het toch Eandis is die, met betrekking tot typische Vlaamse regelgeving, de uitvoering regelt voor Intermosane. Bijgevolg is het verhaal niet zwart-wit, door de bijzondere situatie van Voeren.
Vandaar wellicht de verwarring die kan ontstaan.
Vriendelijke groeten, Isabelle Vanden Bon -VREG-
NVDR.
Het komt hier dus op neer, dat we zelfs de beweringen van de Directeur-generaal van Eandis, Luc De Bruycker niet kunnen geloven. We kennen de Directeur-generaal al 25  jaar en hebben hem als een integer man ervaren, mogelijk is de Directeur niet op de hoogte van de overeenkomsten met de VREG en dat komt ons zeer vreemd over. 
--- einde update 2

--- Update 1 15:26 10/12/2012
Directeur EANDIS reageert.
Wij hadden Luc De Bruycker directeur van EANDIS in kennis gesteld van onze bevindingen in Voeren en het feit, dat Intermosane-Eandis als Werkmaatschappij zou hebben aangesteld, deze dus verantwoordelijk zijn voor de technische uitvoering van de werken. Volgens Luc De Bruycker is het niet Eandis, maar ORES die de werkmaatschappij zou zijn. Toch zien we op de website van de VREG, dat het toch Eandis is en er voor ORES nog geen toelating is gegeven, zo zie je maar, mensen kunnen zich allemaal makkelijk vergissen. Hier de link naar de website van de VREG en overtuig u http://www.vreg.be/werkmaatschappijen  . We hebben aan de VREG de vraag gesteld, maar antwoorden kon men niet meteen, "stuur een mailke klinkt het", we zijn benieuwd wanneer we iets gaan vernemen.
--- einde update 1 

De zaak van politie-inspecteur Stefan D. die de speelbal lijkt tussen Voeren en de federale politie bracht ons in Voeren. Burgemeester Huub Broers -N-VA- was niet te vinden voor een persoonlijk gesprek en verkiest, al dan niet in propere taal, voor e-mail verkeer. We moeten onze tijd nuttig gebruiken en kilometers beperken, daarom hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook eens naar de openbare elektrische netten van Voeren te kijken, die zijn recent deels ondergronds gebracht, het eerste resultaat is niet fraai voor Eandis-Intermosane. 

Niet conforme netten.
Toen wij op 2 december 2012, zonder gesprek met Huub Broers, om half vijf enkele foto's schoten van het politiegebouw van Voeren, was het al donker aan het worden. Toch hebben we gezien dat de conformiteit
-AREI- van de recent gewijzigde laagspanningsnetten in Voeren te wensen over laat. Tien jaar geleden waren, als gevolg van acties van deze redactie, de instructies van de wetgever en het Ministerie van Economische Zaken duidelijk, maar het blijkt dat dit in Voeren nog steeds niet is doorgedrongen, alhoewel?

Wat baten kaars en bril.
Dat alle distributienetbeheerders door het ministerie op de hoogte werden gebracht en het KB van 24 maart 2003 ook duidelijk is, weten ze in Voeren wel degelijk, maar ze lappen het aan hun laars, wat baten kaars en
bril als Broers niet zien en wil!. Op 6 december 2012 stuurde deze redactie  ter herinnering de omzendbrief van het MEZ én het KB van 24 maart 2003 aan Huub Broers. Op 6 december 2012 om 19:52 schreef Huub Broers in een e-mail : " Ik hoop u met deze voldoende geïnformeerd te hebben en dank u voor het uittreksel uit het BS en de brief die we al kenden ". De Voerense burgemeester en de DNB Eandis-Intermozane leggen dus duidelijk de wet naast zich neer.

Elektrocutiegevaar.
Dat de elektrische netten zeer gevaarlijk zijn is al meer dan voldoende gebleken. Overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie zijn bekend. Deze redactie was betrokken bij twee processen en stond op het
technische vlak nabestaanden van twee elektrocuties bij.  Electrabel heeft met klank beide zaken verloren, we hebben het over Georges Wittevrongel -Sijsele- en Leo R.-Meslin-L'evêque, Electrabel weet dat maar al te goed. Bij de werken aan een woning te Voeren is er, zoals destijds te Meslin-L'Evêque, ook gevaar en dat wordt én aan de Voerense burgemeester én aan de Tongerse Arbeidsauditeur gemeld. Iedere burger die vaststelt dat er gevaar is, wordt geacht dat te melden, wij doen niets anders en omdat het heel duidelijk is dat Voeren balorig is, wordt nu meteen de Tongerse Arbeidsauditeur in het kader van het algemeen belang en art 29.WSv ervan in kennis gesteld. De vraag dient aan de bevoegde minister te worden gesteld om de laagspanningsnetten in Voeren en deze waar Intermosane DNB is, door erkende organismen te controleren. Meer foto's volgen en het volledige nummer van MM 209 05 LS Voeren.

Zaak Wittevrongel:
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=2613&Itemid=0

MM_209_05_LS_Voeren   -volledig artikel-

Artikel n° : 12/12/4731
Geplaatst : 23:00 8/12/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 12 december 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.