Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936626





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Acute Woningnood : Crisisopvang betekent in de praktijk onder curatele stelling.
01 december 2012
Daklozen prefereren veelal de vrijheid van de straat boven een verkapte detentie.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.905.900
Hasselt / Lanaken 01 december 2012.

--- Wijziging 13:28 1/12/2012

De armoede stijgt, de woningnood wordt steeds groter en wie denkt dat bij dreigende dakloosheid het OCMW voor een woning moet zorgen, komt bedrogen uit. OCMW's verwijzen maar al te graag naar "Crisisopvang" en als dat het geval is voor een koppel, zijn de gevolgen nóg erger, niet alleen moreel en financieel, maar ook meteen gescheiden van tafel en bed. Over de modaliteiten van crisisopvang  - verkapte detentie en pseudo psychiatrie - zwijgen OCMW's wijselijk, toch zijn ze wettelijk verplicht om hun "cliënten" correct te informeren -art. 17 RMI - Wet van 26 mei 2002- en daarin falen vele OCMW's grandioos.

Geen Openheid van Bestuur bij CAW Sonar.
In ons artikel van 18 oktober 2012 -zie link onder-  
brachten wij voor u de voorwaarden van de semi- psychiatrische instelling "De Biehal" in Lommel. De Biehal is een afdeling van het CAW en gaf na onze vraag, vrij snel hun voorwaarden voor opvang.  De voorwaarden van CAW "Het Verschil" in Hasselt te bemachtigen had wat meer voeten in de aarde, ze zijn daar duidelijk gewend om met slaven om te gaan. Zelfs nadat we twee e-mails en dito brieven stuurden, waarvan één aangetekend, bleef onze vraag zonder gevolg. Pas nadat we de tussenkomst van de Kanselarij inriepen gebeurde er iets en kregen we de gevraagde informatie. Dat ze niet vroeger gereageerd hadden zou op een vergissing berusten, als we dat niet geloven maken ze ons wellicht iets anders wijs. Bij het CAW gaan ze er blijkbaar van uit dat hulpbehoevenden dom geboren en onnozel gewiegd zijn en nooit iets hebben bijgeleerd, ofwel geloven ze in hun eigen leugens, wij alleszins niet. 
 http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4977&Itemid=0

Reglement.
Behalve een dak krijgt men van het CAW ook hulp -of is het bemoeienis- bij financiële, administratieve, sociale, psychische, juridische en/of verslavingsproblemen, kortom, je leven wordt overgenomen en de begeleiding maakt uit wat goed voor je is. Heb je werk en een inkomen dan wordt dat geconfisqueerd, het moet zelfs op de rekening van het onthaalcentrum worden gestort en de betrokkene moet het stellen met 4,08 euro per dag aan zakgeld. Verder wordt je ingedeeld in een corveedienst, wordt die niet naar behoren en tijdig vervult, volgt er een straftaak, het kan zelfs leiden tot uitzetting.

Plebs en elite.
Bezoek op de kamer van een niet-bewoner is totaal uitgesloten, bewoners die op dezelfde verdieping verblijven mogen elkaar tot 22.30u. wel bezoeken maar met de deur geopend! Van privacy gesproken. Het centrum beschikt ook over een lift maar die mag niet gebruikt worden door de bewoners -het plebs- alleen door de begeleiders -de elite-. Ach ja, verschil moet er zijn.  Van elke stap die de bewoner zet, moet de begeleiding ruim tevoren op de hoogte worden gebracht, zo niet volgt er -opnieuw- taakstraf en mogelijk zelfs uitzetting. Het ergste van alles is dat dit alles gebeurt onder de mom van "hulpverlening", slechts het woord Christelijk ontbreekt nog, maar dat zal er twintig jaar geleden wel bijgestaan hebben-sic-. U kunt hier het -volledige- elf pagina's tellende reglement lezen en zelf vaststellen dat het om een verkapte detentie gaat.

OCMW.
Het zijn de OCMW's die beslissen tot doorverwijzing, nogal wiedes, dan zijn zij van het probleem verlost. De cliënt mag zelf, na een intakegesprek, nog net beslissen of hij akkoord gaat met de "opname" maar eenmaal binnen heeft deze geen eigen leven meer, dat wordt overgenomen. Specifiek voor Lanaken is het helemaal een schande dat daklozen worden doorverwezen naar De Biehal en het CAW, in Lanaken staan immers tientallen perfect bewoonbare panden leeg maar om de eigenaars te beschermen worden er personen fictief ingeschreven. De andere leegstaande panden worden door de OCMW voorzitter -zoals in art. 134bis van de nieuwe gemeentewet is voorzien-, niet opgeëist.

U bent nu gewaarschuwd.
Wie dakloos dreigt te worden en hulp vraagt bij OCMW's is bij deze gewaarschuwd : crisisopvang is een verkapte gevangenis en / of psychiatrische instelling waar de OCMW's hun lastige -lees assertieve- cliënten maar al te graag onderbrengen.

Heeft u problemen met een OCMW, laat het ons weten, loop niet te vlug naar het Agentschap Binnenlands Bestuur want het is één pot -politiek- nat!

Artikel n° : 11/12/4716
Geplaatst : 9:41 1/12/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©

Laatste update ( 03 december 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.