Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926398





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Veldwezelt : Uitbater ijssalon doet zichzelf en de politie de das om-Update1
24 augustus 2012
Camera gericht op openbare weg en geen enkel pictogram.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.800.000
Veldwezelt / Lanaken 24 augustus 2012

MM_205_06_Lanaken_Cameras volledig artikel

--- Update 1 23:15 24/08/2012 
E-mail van 24 augustus 2012 om 23:10u 
Aan de burgemeester van Lanaken,
Geachte,
Uw oproep naar burgers om verdachte gedragingen van personen te melden legde in mijn geval bloot, dat "Uw" politie haar job niet kent of niet doet, in beide gevallen een erge zaak.
Aan de eigenaar van een ijssalon aan de Bilzerbaan moet de politie hebben verteld, dat een camera plaatsen zoals dat daar gebeurde, geen probleem is, als de openbare weg maar niet gefilmd wordt zei "uw" politie.
Doordat ondergetekende dat balonnetje doorprikte werd ik als verdachte aanzien en verwittige de uitbater de politie die mij daarover, weliswaar op een correcte manier, aansprak.
Uit mijn onderzoek blijkt duidelijk dat het in Lanaken triest gesteld is met het lukraak plaatsen van bewakingscamera's, "Uw" politie moet duidelijk werk maken om de eigenaars van die camera's van de wettelijke voorschriften op de hoogte te brengen en zonodig de overtreders verbaliseren.
U vraagt aan burgers verdachte toestanden bij de politie te melden, wij gaan dan op onze beurt het Comité P over de werking van de politie informeren, óók dat behoort tot de rechten van de burger en zéker van journalisten.
Met de meeste hoogachting.
Erik Verbeeck
Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever - houder merkenrecht    www.morsum-magnificfat.be 
--- einde update 1

De oproep van de Lanakense burgemeester Marino Keulen -Open Vld- om bij elke gebeurtenis de politie te waarschuwen, spreekt sommige burgers duidelijk aan. Gisteren 23 augustus 2012 spreken wij als klant van ijssalon Darius te Veldwezelt de uitbater aan omtrent de camera die tegen de gevel van de verbruikersruimte op de verharde berm naast de Bilzerbaan is geďnstalleerd. Of daarvoor een vergunning is, hebben we -nog- niet eens nagegaan, of gevraagd, maar we zien wel dat het verplichte pictogram helemaal niet is aangebracht.

Melding bij de politie.
Uitbater Filip J. was formeel dat er geen pictogram moet opgehangen worden, want de politie van Lanaken had hem gezegd dat zoiets niet hoeft als de openbare weg niet wordt gefilmd. Morsum Magnificat is eveneens
formeel ; als de politie dat zegt, dan kennen zij de wetgeving ter zake niet en dat is zeer droevig. Vandaag worden wij geďnformeerd omtrent het feit dat Filip J. een melding plaatste bij de politie omtrent onze aan- en opmerkingen. Wij hebben aan rechercheur B.D. dan ook onze zienswijze haarfijn uiteengezet, ook dat er wel degelijk een pictogram moet gekleefd worden en dat de camera wel degelijk op de openbare weg is gericht.

Artikel n° : 08/12/4889
Geplaatst : 12:54 24/08/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 26 augustus 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.