Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937156





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Onveiligheid : Als burgemeesters falen moeten burgers Procureur verwittigen.
08 juli 2012
Burgemeester van Genk en Lanaken moeten hun politie beter doen toezien.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.753.500
Genk / Lanaken 8 juli 2012.

Update 1 10:37 8/07/2012
Leuteren in gemeenteraad.
Oud burgemeester van Lanaken Alex Van Gronsveld -CD&V- leutert in de gemeenteraad van Lanaken aangaande fietspaden over de meest gekke voorstellen, loopt daarmee de klassieke pers achterna. Maar hier -en elders- blijft Alex blijkbaar op de vlakte. Omdat we zoals zijn partij CD&V geen huichelaars zijn, hebben we Alex daaromtrent onze zienswijze via een e-mail gemeld.
--- einde update 1

In het glossy gemeentelijk maandblad Attent van Lanaken en in 3600 van Genk mogen politici zich, op kosten van de belastingbetaler, schuldig maken aan demagogie. In de Attent van juli 2012 roept de Lanakense burgemeester  Marino Keulen –Open Vld- de burgers op om verdachte bewegingen van personen aan de politie te melden. In Morsum Magnificat 204-05 geven we een voorbeeld dat, wanneer het zover is, burgers dat juist niét doen en eerst zelf poolshoogte gaan nemen.

Procureur verwittigen.
Maar wat als burgers vaststellen dat burgemeesters, ergo de politie, hun ogen sluiten voor situaties die de veiligheid van de burgers in het gedrang brengen of als burgers duidelijk kunnen vaststellen dat de wet  overtreden wordt? In Lanaken was er de voorbije week een ramkraak die met een gestolen auto waarop valse nummerplaten werden aangebracht, werd uitgevoerd. Een auto stelen is op sommige plaatsen zeer eenvoudig, zelfs auto's zonder nummerplaat worden ondermeer in Genk langs de gewest- en andere wegen te koop aangeboden. De verkeerswetgeving laat dat niet toe, maar de Genkse burgemeester laat begaan,  voorbeeldden daarvan in ons online artikel van 7 juli 2012. Auto's die langs de openbare weg te koop worden aangeboden zijn, zoals te Lanaken blijkt, aanleiding tot criminaliteit, een valse nummerplaat aanmaken is een klein kunstje. Als burgers vinden dat de burgemeesters, ergo de politie, hun taak niet naar behoren uitvoeren, moeten de burgers maar zelf de Procureur inlichten en als justitie dan niets onderneemt dan weten we tenminste dat het ook daar niet pluis is.

Agentschap Wegen en verkeer.
De N744 te Genk is een Gewestweg waarvoor het Agentschap Wegen en Verkeer -AWV- Limburg de verantwoordelijkheid draagt, als daar binnen de rooilijn auto's te koop staan, kan AWV Limburg optreden. Aangezien meldingen aan het adres van de Genkse burgemeester Wim Dries -CD&V- niets uithalen, ergo de burgemeester naar de Genkse milieudienst verwijst, werd de dienst AWV met een e-mail van 8 juli 2011 in kennis gesteld, een kopie van het bericht werd aan Procureur te Tongeren verzonden. In dat bericht werd ook de situatie langs de Kiezelweg te Kesselt aangekaart, ook de Lanakense burgemeester moet beter naar de  burgers luisteren, ook naar degene die bij hem niet goed in de politieke kast liggen.

Commissaris Loyens kent ons -waarvan acte-.
Naar aanleiding van de door politiecommissaris Loyens opgestelde dia's die tijdens het bezoek van de minister van Binnenlandse Zaken aan de grenspost in Veltwezelt werden getoond, had deze redactie vragen maar ook over de feitelijke schending van de privacy van automobilisten die aan de grenspost te Veltwezelt met fotografen in de hals, gecontroleerd werden -zie artikel Morsum Magnificat -. De commissaris kon die vragen  niet velen en reageerde "we kennen u", toch zijn wij met de politie van Lanaken / Maasmechelen nauwelijks in contact gekomen. Gelukkig weten we dat de politie onder de plak zit van de lokale en zelfs de nationale politiek, voorbeeld daarvan is wat er in Antwerpen gebeurt ; een Korpschef die van de éne dag op de andere naar de Open Vld overstapt, een partij die voordien met Turtelboom Binnenlandse Zaken had, dus baas van de politie en nu Justitie heeft! We moeten ons dus niet afvragen hoe de politie vooral met de Open Vld verweven zit! Morsum Magnificat ligt bijzonder slecht in de Open Vld kast, één van de redenen  daarvan is de zaak met het Federaal Agentschap Nucleaire Controle en de toenmalige minister van BZ, de Open Vld'er Patrick Dewael, die meerdere hoge potentaten van het FANC diende te ontslaan, Morsum Magnificat had immers niet minder dan 26 dossiers naar het Federaal Parket gestuurd en daar blijkbaar wel gehoor gekregen...

Marino Keulen roept op, Morsum Magnificat ook  ...

De linken in het PDF document blijken niet te werken, daarom geven wij ze hier afzonderlijk op.

Link naar artikel ongeval Kiezelweg Kesselt.
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4105&Itemid=0

Link naar artikel hindernissen naast fietspad Kesselt
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4822&Itemid=2

Artikel n° : 07/12/4816
Geplaatst : 9:03 8/07/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 08 juli 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.