Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926409





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Gemeenteraad met weinig agendapunten en zonder veel animo.
27 april 2012
Signalisatie omleiding brug Briegden al beter en gebruik PBM in hoogwerker lachwekkend.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.671.100
Lanaken 26 april 2012

Met slechts veertien agendapunten en weinig spraakmakende onderwerpen was de gemeenteraad van Lanaken al na een uurtje bekeken, hoogtepunt was de dure herinrichting van het kruispunt Kewithdreef, Pastoorlindestraat en Kounterstraat, enkele oppositieleden maakten voorbehoud of de herinrichting niet nefast zal zijn voor de veiligheid.

Rijke woordenschat.
De schepen van Openbare Werken, Roland Baldewijns -SP.a- verdedigde het dure ontwerp met een aantal uitspraken waarbij hij woorden als " speciale borduren " in de mond nam, Baldewijns kan als schepen van OW
maar beter wat Nederlands gaan leren, op die wijze zou de schepen weten dat het hier over "boordstenen" gaat, "borduren" geeft men bij een opleiding "snit en naad". 

Omleiding brug Briegden.
Al op 30 maart 2012 maakte deze redactie opmerkingen over de gebrekkige signalisatie van de omleiding die op diverse items strijdig was met de wettelijke voorschriften zoals voorzien in het KB van 25 januari 2001
en de wettelijke voorschriften inzake verkeersborden van 1 december 1975 en 11 maart 1997. Op 1 april 2012 bracht Morsum Magnificat opnieuw de lachwekkende signalisatie in het nieuws. Op 4 april 2012 komt het Vlaams Belang dan met een eigen geïllustreerd document dat door Leo Joosten en Nico Houben werd opgemaakt -zie link-. Vanavond dienden voorzitter Guido Willen en burgemeester Marino Keulen -beiden Open Vld- te beamen dat de opmerkingen van Joosten en Houben terecht waren. Het Lanakens falend beleid ter zake -want de politie is wel degelijk bevoegd- werd bevestigd! Is het niet vreemd, dat "derden" al die terechte opmerkingen hebben kunnen maken, is het niet de taak van de politie om een verkeersplan eerst na te zien en dan goed te keuren, hier is duidelijk geen van beiden gebeurd.

Veiligheid bij attracties.
Patrick Tollenaers -Open Vld- schoot met zijn antwoord op de vraag van Nico Houben -Vlaams Belang- door te liegen, alweer de hoofdvogel af. Het is met diverse foto's bewezen dat de kinderen die tijdens "Made in Limburg" in de
gondel van de hoogwerker hadden plaats genomen, geen passende harnassen droegen. Tollenaers durfde het tegendeel te beweren, de rest van zijn lachwekkende uitleg raakte kant noch wal en getuigt van zijn zeer povere kennis van de ter zake doende reglementering, Tollenaers legde het uit als volgt ".... niemand werd in de gondel toegelaten zonder veiligheidsharnas, ook de kinderen niet. De harnassen werden steeds "vastgegespt" en "afgezekerd" aan de kooi van de gondel, tevens werd de ouders werden erop gewezen dat ze de kinderen permanent dienden vast te houden en de kinderen moesten zich vasthouden aan de leuning, onder die omstandigheden werd, mede de strikte begeleiding van een toezichthoudende technische medewerker, in de gondel het gevaar tot een minimum beperkt ....", einde citaat. Ook hier weer een taalgebruik dat voor een technisch persoon niet door de beugel kan, ondermeer het gezegde "afgezekerd" is totaal ongepast en raakt kant noch wal.  

Links aangaande de brug van Briegden.
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4589&Itemid=2
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4596&Itemid=2
http://www.morsum-magnificat.be/images/stories/2012-04/MM_201_03_Brug_Briegden.pdf
http://www.morsum-magnificat.be/images/stories/2012-04/Brug_Briegden_Vlaams_Belang_03april12.pdf

Duur toneel.
Op de lijst vinden we 28 personen die deelnemen aan de gemeenteraad, wanneer per aanwezige een vergoeding van 150 euro wordt uitgekeerd, was dit vanavond op één uur een uitgave van meer dan 4.000 euro, een dure toneelvoorstelling die de belastingbetaler in Lanaken mag ophoesten.

Artikel n° : 04/12/4.643
Geplaatst : 22:58 26/04/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 27 april 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.