Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938113





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Chaos bij werken aan brug Briegden lokt vele reacties uit._Update1
04 april 2012
Vlaams Belangfractie reageert op gebrekkige en ondeskundige signalisatie.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.647.200
Lanaken 4 april 2012.

--- Update 1 16:04 4/04/2012
FOD Economie in gebreke.
Uit betrouwbare bron vernemen wij, dat het advies voor de opslag dat door de FOD Economie aan de Gouverneur moet worden gegeven, nog niet is opgemaakt! Wanneer we weten dat er in juni 2011 reeds met de Nederlandse firma J. over dit dossier is gesproken, is het meer dan bedenkelijk dat tien dagen voor de dynamitering alle vergunningen nog niet in orde zijn. Marc V.V. van de FOD Economie, die over dat dossier meer weet, mag niets zeggen, nogal wiedes, als je iets te verbergen hebt, kan je beter zwijgen, het telefoonnummer van zijn collega Marcel G. blijft steeds bezet, hier hebben we nogmaals een staaltje van onze -p-Overheid die door politieke intriges totaal verziekt en stuurloos is. 
--- einde update 1

Vooral de dagenlange onderbreking van telefoon en internet sinds 28 maart 2012, heeft bij de bewoners in het centrum van het Lanakens gehucht Veltwezelt, veel kwaad bloed gezet. Inwoners van CD&V strekking dachten naar hun lokale politici te moeten lopen, maar desondanks werkte Belgacom tijdens het weekend niet verder. Burgers denken dat politici die aan het roer staan, geïnteresseerd zijn in de ellende van anderen, maar ze vergissen zich schromelijk, politici zijn alleen geïnteresseerd in macht en geld en dienstbetoon als ze er zelf beter van worden.

Analyse van het Vlaams Belang.
Wellicht geïnspireerd door de publicaties van Morsum Magnificat, verkenden Leo Joosten en Nico Houben het parcours van de omleiding en zij hebben hun eigen zienswijze daaromtrent omgezet in een geïllustreerd document. Leo Joosten zou, als gewezen Rijkswachter, met kennis van zaken moeten kunnen spreken.

Geen reactie.
Gisteren 3 april heeft Morsum Magnificat zowel burgemeester Marino Keulen -Open Vld- als Roland Baldewijns, alias de Smurf -SPa- telefonisch trachten te bereiken maar we kregen totnogtoe geen enkele reactie, nogal wiedes, Morsum Magnificat hanteert "hun" pen zeker niet en dat vinden ze maar niks, de pers is geacht politiek gekleurd te zijn en dat is Morsum Magnificat niet.

Gemeentefotograaf negeerde werfborden.
Aannemer Roegiers gevraagd over de aanwezigheid van een fotograaf op de werf op 1 april, krijgen we als reactie dat het om een fotograaf van de gemeente Lanaken ging en dat de aannemer behoorlijk veel moeite had om de man van de werf te sturen! Het komt er dus op neer dat Lanaken haar fotograaf een werf laat betreden waar het niet mag! Maar er was ook nog een tweede persoon die daar niets te maken had.

Dynamitering.
Ondertussen worden steeds meer vragen gesteld over de geplande dynamitering, er is daarover in het verleden nooit gecommuniceerd, dat gebeurt pas de laatste week, dus in extremis, vóór 13 april, de dag dat men dynamiet gaat gebruiken om de brug verder af te breken. Bij nv De Scheepvaart geeft men toe dat daarover in het verleden niet gecommuniceerd kon worden, omdat ze het nog niet wisten! Bewijs is hier nogmaals geleverd hoe onbetrouwbaar de infoavonden geweest zijn! Ofwel was men echt niet op de hoogte van het feit dat dynamitering nodig was, ofwel heeft men het wijselijk verzwegen. De omwonenden kunnen bij twijfel, om hun hebben en houwen te beschermen, maar beter een kortgeding tegen de bouwheren op het getouw zetten. Anderzijds komen we er achter, dat men al sinds juni 2011 met een Nederlandse firma onderhandelde over de dynamitering van de brug...!?

Risicoanalyse.
Langs diverse kanten proberen we inzage te bekomen in de risicoanalyse maar volgens ingenieur Ory van de nv De Scheepvaart, is zo'n document niet publiek! Het blijkt dat de omwonenden een brief hebben ontvangen waarop allerlei informatie staat, maar in ieder geval geen informatie over de dynamitering die binnen tien dagen zal plaats vinden. Het zou zelfs blijken dat de firma W., die de dynamitering uitvoert, pas vandaag, 4 april 2012, de ondertekende bestelling zou hebben ontvangen, dat is ons vandaag bevestigd. De dynamitering zelf wordt een soort wetenschappelijke test waarbij in 450 geboorde gaten telkens een springlading met een tussenpauze van 2,4 seconden tot ontploffing wordt gebracht, in totaal 750 kilogram.

FOD Economie.
De Limburgse Gouverneur Herman Reynders werd zoals dat is verreist, in kennis gesteld, of de FOD Economie -afdeling springstoffen- een positief of negatief advies heeft afeleverd is ons -nog- niet duidelijk. Of de vervoervergunning vanuit Chatelet en de plaatselijke stockage allemaal aan de regels van het ADR voldoen, is evenmin duidelijk. We weten ondertussen wel wie de leverancier van de springstoffen is en wie de uitvoerder van de werken.

Vergunning voor opslag.
Onafgezien van het feit dat de Gouverneur van de dynamitering slechts in kennis dient te worden gesteld, draagt de burgemeester overeenkomstig de nieuwe gemeentewet art. 135§2 verantwoordelijkheid. Daarbuiten moet de Gouverneur overeenkomstig het KB van 23 september 1958 art.255 een vergunnuing afleveren voor de tijdelijke -maximum één- jaar op slag.  Of dit gebeurde kon men ons bij de Provinciegouverneur echter niet bevestigen, men zoekt het uit klinkt het.

Meer volgt

Artikel n° : 04/12/4.600
Geplaatst : 13:09 4/04/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 04 april 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.