Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938118





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Microsoft Innovation Center simultaan in Genk en Kortrijk van start.
20 maart 2012
Dit is en zal duidelijk een politiek getint lobbywerk blijven.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.632.200
Genk / Kortrijk / Lanaken 20 maart 2012

Ondervoorzitter van het MIC, de Genkse burgemeester Wim Dries -CD&V-, was gisteren weer in opperste staat van genot om vanuit C- Mine, dat nog altijd één grote een bouwwerf is, simultaan met Kortrijk het Microsoft Innovation Center te mogen opstarten.

Veel geld voor beoogde job.
Met dit project, waarbij Microsoft -in de volksmond vaak Microschoft genoemd- en de Publiek Private Sector 1,4 miljoen euro investeert, beoogt men nagenoeg driehonderd jobs te creëren. We weten dat CD&V gezindten al  in de prijzen zijn gevallen, ondermeer de broer van de minister Vandeurzen, die in Genk de "creatieve economie" in C-Mine al kreeg toebedeeld. Peter Vandeurzen die ook kinesist is bij KRC Genk, kan dat blijkbaar  allemaal combineren.

Vreemde eenden in de bijt.
Voor de persconferentie in C-Mine had Vanessa B., wellicht in opdracht, wijselijk vergeten Morsum Magnificat uit te nodigen, maar de persmadam had geen rekening gehouden met de waard. Buiten hun klassieke locale perslakeien, waren ook twee "vreemde" journalisten van De Tijd uit Leuven opgedaagd. Dat Philippe Rogge, General Manager van Microsoft, duidelijk en uitgebreid antwoordde op de vragen, waarvan hij zei dat ze interessant waren, van die journalisten, was niet volledig naar de zin van Wim Dries, zelfs Vanessa  kwam om vijf voor zes tussen om te melden dat een door Genk uitgenodigde journalist buiten een foto wilde  nemen, uiterst ongepast.

Later van start.
Minister Jo Vandeurzen was om 18u verwacht, maar Peter Vandeurzen wist te vertellen dat het wegens drukte op de weg, wel wat later zou worden. Vanessa Broux had dus geen enkele reden om iets voor 18u te  zeggen "het is geen vijf voor twaalf, maar vijf voor zes en er is een fotograaf die een foto wil nemen". Nadien werd het meer dan een half uur wachten op minister Jo Vandeurzen. Het geeft nogmaals aan dat de  organisatie in handen werd gelegd van iemand die totaal ongeïnformeerd blijkt te zijn.

Technologie in Genk?
In Bergen is er de gerenommeerde Faculté Politechnique in Kortrijk de Kulak en in Hasselt de KHLim, wat heeft Genk te bieden? Vijftig procent van de inwoners van Genk hebben een belastbaar inkomen van minder dan  duizendvijfhonderd euro en bijna vijftig procent van de inwoners zijn van vreemde origine die zeer slecht scoren in de scholen en het behalen van een diploma. Burgemeester Wim Dries -CD&V- doet er alles aan om  het tij van het multicultureel failliet met een schare en door de stad betaalde in feite CD&V militanten te doen keren, maar het lukt hem hoegenaamd niet, in Genk is er zelf een omgekeerde discriminatie. We zijn nog  steeds op zoek naar échte technologie in Genk die zich probeert de spiegelen aan Hasselt. Dat dit project ook in Genk wordt verankerd vindt zeer zeker haar oorsprong bij Jo Vandeurzen.

E-Heath.
In Morsum Magnificat MM_200_13 vindt u meer uitleg over de toepassing van e-health en het vervangen van de SIS kaart door de E-ID, tijdens de persconferentie wilde Wim Dries onze vraag niet begrijpen, welke vraag Morsum  Magnificat ook stelt, welk voorstel, of aard van artikel, het zal nooit goed zijn, Genk kan immers onze pen voor geen enkele prijs kopen en dáár ligt het kalf gebonden. Onze taak bestaat erin om in het algemeen belang mistoestanden aan te kaarten en die zijn er in Genk voldoende.    

MM_200_13_MIC_Genk_Kortrijk.

Artikel n° : 4.564
Geplaatst : 19:25 20/03/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 maart 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.