Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16938130





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk staat bewoners bij om energiefactuur te verminderen_MM_200_07_Update1
13 maart 2012
Aangezochte cvba Limcoop behoort tot de politieke CD&V vriendjes.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.624.000
Genk / Lanaken 13 maart 2012.

--- Update 1 21:07 13/03/2012
Duur grapje.
Het moet blijken dat het contractje met Limcoop, inclusief BTW, zo'n 12.500 € aan de Genkse belastingbetaler zal kosten! Goede bekende Stebo zou dubbel zo duur geweest zijn. Vandaag was het sessie n°2, en dit in
buurthuis De Singel in Waterschei, er zijn daarvoor een twintigtal geïnteresseerden opgedaagd waaronder Raadslid Stijn Vangeneugden -Vlaams Belang-. Er moeten ook een 3- tal "gesjaalde" dames aanwezig zijn geweest, dat is dus ongeveer 14%.
Genk vervreemd.
Uit een overzicht gepubliceerd in Het Belang van Limburg blijkt, dat 48,2% van de inwoners van Genk van vreemde afkomst is, de Turken spannen de kroon met meer dan 16.000, vervolgens de Italianen waarvan er
8.763 in Genk wonen. We herinneren aan onze berichten dat Genk een Turkenstad is, men zou de eerste letter van dat woord misschien door "Sch" kunnen vervangen, dat zou, zonder de goedwillenden onder hen tekort te doen, in sommige gevallen niet misplaatst zijn.
--- einde update 1

Zoals we reeds hebben gezegd, is het een lovenswaardig idee om de bewoners van Genk bij te staan om de goedkoopste energieleverancier te zoeken, maar op de manier zoals Genk dat doet, moeten we het spijtig genoeg weer gaan zoeken in de hoek van de politieke motieven die, met de verkiezingen in aantocht, schering en inslag zijn.

Slaan en zalven.
In de jaren zestig en zeventig heeft Genk voor de verwarming van haar sociale woningen gekozen voor accumulatieverwarming, de wijze waarop dat werd gerealiseerd is meer dan een schande. Genk heeft toen uit puur geldgewin, via Interelectra, de technische regels aan haar laars gelapt waardoor de sociale huurders zich blauw moeten betalen aan elektriciteit. De cvba Nieuw Dak vindt dat de bewuste gebouwen nog wel tien jaar mee kunnen gaan en investeert wat in isolatie, maar van buitenvoelers en regelautomaten voor de accumulatiekachels hebben de techneuten van de cvba Nieuw Dak of haar politiek gekleurde Voorzitter, nog nooit gehoord.

Goedkoopste energieleverancier.
Om haar bewoners wegwijs te maken op de website van de VREG organiseert Genk infosessies, daarmee is men gisteren in buurthuis "De Passerel" gestart, de belangstelling was ondermaats, toch meent Genk 
duizend geïnteresseerden naar haar sessies te kunnen lokken. De economen, of nog beter de oppositie van Genk, moet toch eens tot op het bot uitpluizen hoeveel Limcoop aan de stad Genk gaat aanrekenen en hoeveel geïnteresseerden geholpen werden.

MM_200_06_Genk_Watt

Artikel n° : 03/12/4542
Geplaatst : 17:00 13/03/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 13 maart 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.