Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928218





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Directeur Belgoprocess zet journalisten op het verkeerde spoor
19 december 2006

Er is een groot verschil tussen Straling  en Besmetting


Bezoekers website Morsum Magnificat :  175.800
Betekom / Hasselt 19 december 2006

lees ook vorig artikel

Het Belang van Limburg (Jan BEX) brengt vandaag 19 december 2006 een artikel over de spelletjes met de radioactieve bron te Kortessem, met dat artikel zet JAN BEX ??n en ander van zijn collega Francis Croes recht, Morsum Magnificat heeft daarbij ook een handje toegestoken, toch krijgen we weer een wrange smaak van de manier waarop een Directeur van Belgoprocess de problemen ontziet door de klemtoon op de radioactieve strali
ng te leggen, ongepast menen wij.

Jef CLAES zet journalist JAN BEX op het verkeerde spoor.

Directeur Jef CLAES van Belgoprocess, die zich op 17 december 2004 verzette tegen een VTM uitzending over radioactief besmet staal  (zie Morsum Magnificat 133 ), informeerde Jan Bex van Het Belang van Limburg verkeerd.
De huichelaar van Belgoprocess minimaliseert de ? Straling ? en zwijgt angstvallig over de gevaren van een ? Radioactieve besmetting ? die de arbeiders wegens ontwetendheid en het niet dragen van de vereiste bescherming mogelijk hebben opgelopen.
Burgers mogen 1mSv/jaar  (1.000 Sievert) per jaar bestraald worden, met de 0,80 ?Sv/h zal d?t te Kortessem absoluut geen probleem vormen, maar er is veel erger : De radioactieve besmetting !

De limietwaarde voor besmet materiaal is 0,04 Bq/cm? , te Kortessem werd er wel 8 Bq/cm? gemeten, dus 200 keer meer dan toegelaten en dat is WEL een probleem waardoor arbeiders die zoiets manipuleren radioactief besmet kunnen worden.  Radium-226 veroorzaakt botkanker.
Meneer CLAES, die binnenkort opstapt (gaat met pensioen) kan beter op onderstaande website gaan kijken, hij kan dan de journalisten tenminste correcte informatie geven, Radium 266 is het meest giftige radio element.

De gevaren
voor de gezondheid van Radium 226

www.epa.gov/radiation/terms/termqr.htm#quantitative

Erik Verbeeck
Onderzoeksjournalist.

Laatste update ( 19 december 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.