Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926418





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Rudi Vranckx : Nationale held vanavond in Lanaken.
19 januari 2012
Schooipartij rond Ibrahim zit Morsum Magnificat nog steeds dwars.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.542.400
Brussel / Lanaken 19 januari 2012

In 2006 stuurde Rudi Vranckx berichten rond waarbij de Vrt journalist geld ronselde om twee Irakezen, Ibrahim en Jassim, naar België te halen. Morsum Magnificat bracht daarover niet alleen een oline artikel, maar maakte toen van haar zeer bescheiden butget, ook een bedrag van honderd euro over aan Rudi Vranckx, maar de Vrt journalist liet niets meer van zich horen. Toch had Morsum Magnificat voor meneer Vranckx na de publicatie van zijn boek "Geesten van het avondland" http://www.morsum-magnificat.be/images/stories/MM_132_Dec06_Rudi_Vranckx_Irak_blz_8_PDF.pdf nog extra publiciteit gemaakt, Rudi Vranckx was Morsum Magnificat twee keer dankjewel verschuldigd, maar niets daarvan. http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=459&Itemid=0  

In welke Pot?
Morsum Magnificat verzocht met een e-mail van 22 april 2008 Rudi Vranckx om uitleg, op 22 april 2008 reageerde Rudi Vranckx :
" ... Dat geld staat in een ‘pot’ op een bankrekening -dezelfde-. Dat wordt gebruikt om zowel Ibrahim voort te helpen telkens er de nood toe is en vooral om de belofte waar te maken  dat de kinderen van de vermoorde Jassim hun studies kunnen voltooien. Elk trimester doen we een storting via Jordanië. De laatste nu was een extra omdat de vrouw van Jassim moet geopereerd worden ivm een niercrisis. Uiteraard gaat er niets van die rekening zonder een duidelijke overschrijvingsboodschap voor bestemming en doel. Met vriendelijke groet - Rudi ... " einde citaat.

Openbare omroep.
Als Rudi Vranckx een journalist is van de openbare omroep Vrt die door de Vlamingen wordt betaald, dan vinden wij het niet kunnen, dat men in Lanaken 7 euro inkomgeld vraagt om naar het fenomeen Vranckx te komen kijken.

Onduidelijk.
Het mag gezegd worden dat de houding van de Vrt journalist uiterst ongepast is, geld inzamelen om persoonlijke vrienden uit die landen financieel en materieel te helpen en de donateurs daarover geen informatie te geven. Wie zegt dat Rudi Vranckx de waarheid spreekt en de fondsen niet gebruikte om in die corrupte landen informatie af te kopen? Die affaire zit Morsum Magnificat nog steeds dwars. Rudi Vranckx wordt nu overal aanzien als een Nationale held, is dat wel zó? Morsum Magnificat wil Rudi Vranckx bij de eerste gelegenheid wel eens vergezellen, dit om na te gaan hoeveel Vranckx aan het corrupte systeem voor zijn informatie moet afdokken en wie dat -zwart geld?- betaalt!

Risicogebieden.
Omtrent het werken in dergelijke gevaarlijke oorlogssituaties heeft Morsum Magnificat de Vrt om uitleg gevraagd, meer bepaald hoe verzekeraars met zo'n situaties omgaan. Kan de arbeidsverzekering van de Vrt zo'n risico wel dekken? De Vrt heeft totnogtoe niet gereageerd.

Artikel n° : 4.112
Geplaatst : 18:24 19/01/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 20 januari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.