Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937836





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Zaak Hasseltse politie : Welke stoorzenders en welke deontologische code?
08 oktober 2011
Stoorzenders werden tijdens de koude oorlog gebruikt om radio-uitzendingen onmogelijk te maken.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.305.100
Hasselt / Lanaken 08 oktober 2011.

Dat de Hasseltse Procureur des Konings, Marc Rubens, zich gepasseerd voelt en furieus reageert is duidelijk, maar de woordkeuze "stoorzenders" -om zijn gramschap te tonen-, is minstens ondoordacht en niet in de juiste context gebruikt. Stoorzenders werden tot de jaren zestig gebruikt en zijn in de daaropvolgende jaren uitgestorven en begraven. Vooral de Russen hadden veel van dergelijke Mega zendstations die, met een zogenaamd "Woodpecker" effect en met vermogens van 20 tot 40 Megawatt met een puls- gemoduleerd signaal van enkele keren per seconde uitzonden waardoor het klonk als het geluid van een specht, dat radioverbindingen over de ganse wereld op de gestoorde frequenties -of zelfs banden-, onmogelijk maakten.

Stoorzenders zijn uit de tijd.
Wanneer zo'n stoorzender in werking trad, dan was er altijd de mogelijkheid om de zendfrequentie -van de gestoorde zender- te wijzigen zodat de "stoorder" niet slaagde in zijn opzet, m.a.w. stoorzenders kunnen ontweken worden. De Russen hebben dat reeds lang begrepen en daarom werd één van de krachtigste stoorzenders in Duga, reeds twintig jaar geleden afgebroken, maar de antennes staan er nog. Het is dus duidelijk dat Procureur Rubens, om het monddood maken van klokkenluiders en journalisten te omschrijven, een woordkeuze hanteert die inderdaad wijst op dictatuur.

Stoorzender in Duga is al het zwijgen opgelegd.


De gigantische stoorzender van Duga is het zwijgen al opgelegd, maar nog niet afgebroken, Procureur Rubens heeft daar nog veel werk, maar het gebied is door de kernramp in Chernobyl radioactief besmet, dat is wellicht minder interessant. 

Politiehervorming.
Morsum Magnificat heeft genoeg opinie en andere artikels gebracht over de politiehervorming die er een is zoals de politiek ze gewild heeft, politiemensen die écht hun job willen doen worden gepest en een
burgemeester is hoofd van de politie, dat is vragen om problemen en zo is dat ook sinds de eenmaking van de politie verder geëvolueerd. Burgemeesters zijn witteboordcriminelen die, om hun macht te behouden,  soms criminelen de hand boven het hoofd houden, ze maken zich bovendien schuldig aan passieve corruptie en verlenen hand en spandiensten aan organisaties en/of bedrijven die in hun politieke kraam van pas komen. Hasselt is zéker geen alleenstaand geval.

Deontologie.
De beroepsjournalisten die steeds meer terrein moeten ruimen voor burger- en andere journalistiek, verschuilen zich achter een deontologische code die ze zelf met de financiële steun van politiek en mediabonzen in
het leven hebben geroepen, de code is opgesteld in de schoot van de VVJ, meer bepaald door de Raad Voor de Journalistiek waarbinnen enkelingen alles bepalen. Die enkelingen zijn Filip Voets -Logebroeder- en Marc Vandelooverbosch en binnen de VVJ ook nog ene Pol Deltour. Een ultra links clubje dat denkt dat zij de ganse journalistieke wereld kunnen domineren en dat hun pseudo rechtbank voor journalisten de journalisten de daver op het lijf jaagt want zij -RVJ- "Beslissen", houden hoorzittingen waar beklaagden zich met een advocaat aan een verhoor dienen te onderwerpen en vervolgens "Sanctioneren" zij waarna de "beklaagden" publiek aan de schandpaal worden genageld, de facto gestigmatiseerd. Tot spijt van wie het, vooral bij de RVJ, benijdt, de rechtbank is nog altijd het hoogste orgaan, niet de RVJ en "hun" deontologische code die ze, in samenwerking met de politici en justitie, in mekaar hebben geknutseld.  

Kennis van zaken.
In de Pukkelpop affaire was de Procureur al enkele dagen nadien ter plaatse om in feite de -onderverzekerde- organisatoren, de wind uit de zeilen van het Parket te nemen. Als Procureur Rubens de journalist die het stinkende putje te Hasselt open trok, bestempelt als onbekwaam met onvoldoende kennis van de wet, dan vragen wij ons af of de Hasseltse Procureur voldoende kennis heeft van de werking van de wind op de bouwconstructies, wij hebben nog geen enkele advocaat ontmoet die met technische kennis van zaken kan spreken, misschien met één uitzondering in de zaak Wittevrongel / Electrabel, maar in dat dossier heeft meester David Gailliaert dan ook vijftien jaar geïllustreerde verslagen en deskundige rapporten, opgesteld door de hoofdredacteur van Morsum Magnificat, kunnen lezen. 

Artikel n° : 4.194
Geplaatst : 17:22 8/10/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © 

Laatste update ( 12 oktober 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.