Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926436





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Electrabel riskeert grote sommen distributiekosten te moeten terugbetalen.
26 juli 2011
Hendrik Boonen van Dolor vzw bindt de kat de bel aan.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.150.500
Deurne / Lanaken 27 juli 2011.

--- Update 1 20:30 27/07/11
Dolor vzw laat in een persbericht van vandaag weten, dat een vakbond bij BASF haar medewerking verleent, vandaag haalt Hendrik Boonen ook het tv weekblad Primo -p.113-114-.
--- einde update 1


Lut Van De Velde van Electrabel was niet bereikbaar voor commentaar, bij NUON weten ze nergens van.

         DOLOR vzw : Energieleveranciers hebben 
         onterechte distributiekosten aangerekend!

Er beweegt wat met de aanrekeningen van de distributiekosten door elektriciteitsleveranciers, Hendrik Boonen trekt ten strijde tegen Electrabel -MM 173-, Morsum Magnificat weet wat dat betekent omdat wij een rechtszaak tegen de elektriciteitsreus -deels achter de schermen- technisch hebben gesteund, de burgerlijke zaak tegen Electrabel -MM 175- liep van 1993 tot 2009, maar Electrabel verloor door toedoen van Morsum Magnificat -gedeeltelijk- de rechtszaak  tegen de weduwe en erfgenamen van wijlen G.Wittevrongel- , een precedent voor België.  

   Dolor vzw daagt elektriciteitsleverancier Electrabel voor de rechter.
   Reeds meer dan 3.000 consumenten volgen het voorbeeld van voorzitter Dolor
                                                                                                             zie link onderaan

De vzw Dolor is een consumentenorganisatie bevoegd voor massaschades en individuele claims die werd opgericht in december 2006. De vereniging wordt uitsluitend gerund door vrijwilligers en wil slachtoffers van allerlei mistoestanden samenbrengen om de aansprakelijken van het geleden verlies voor de rechter te brengen.  De filosofie is dat, als slachtoffers zich verenigen, deze hun positie op alle vlakken verbeteren.

Dossiers.
Dolor vzw is niet aan haar proefstuk toe en verenigde ondertussen al tal van slachtoffers in diverse zaken. Zo waren er in het verleden de dossiers Fortis, Vioxx, Asbest, Citibank, Cobelco enz. en recent werd het dossier Distributietarieven aangemaakt waarmee Dolor vzw, vertegenwoordigd door haar voorzitter Hendrik Boonen, een procedure start tegen Electrabel om de, volgens Dolor, onterecht aangerekende distributiekosten voor gas en elektriciteit met terugwerkende kracht terug te vorderen.

Meer dan 3.000 consumenten.
Omdat op 31 mei 2011 het Grondwettelijk Hof artikel 41 van de wet van 15 december 2009 vernietigde, rekende Electrabel sindsdien, volgens de vzw, onterecht transportkosten aan voor gas en elektriciteit. De inleidende zitting vond reeds plaats voor de vrederechter van Deurne en de volgende zitting is gepland voor 23 september 2011. Om de procedure zoveel mogelijk kracht bij te zetten wil de vzw Dolor zoveel mogelijk deelnemers / gedupeerden charteren voor de gerechtelijke actie. Als het eindresultaat is zoals door de vzw Dolor verhoopt, kan iedere deelnemer gemiddeld 500 euro op jaarbasis terugeisen en dat terwijl deelname volledig gratis is. Tot nog toe hebben zich al meer dan 3.000 consumenten gemeld maar Dolor wil daar minimum 10.000 van maken. Alle uitleg over hoe deelnemen kunt u uitgebreid terugvinden op :
http://www.dolorvzw.be/dossiers/distributietarieven/terugvordering-electrabel.aspx

Meer in Morsum Magnificat 192-04

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
jvds

Laatste update ( 26 juli 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.