Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936888





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Regie der Gebouwen en Brussels Gewest ruziën over illegaal radioactief element.
07 juni 2011
Illegaal radioactief element op oude installaties Rijkswacht -WPR-.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.065.900
Brussel / Lanaken 7 juni 2010.

--- wijziging 09:30 8/6/11

Terwijl de terroristen van Greenpeace show verkopen bij een transport waarbij de eisen qua verpakkingen worden nageleefd, och arme 2µSv/h meten, staan er in België nog honderden illegale en onverpakte radioactieve opvangers voor bliksem, het gaat hier niet over ingekapselde of verpakte bronnen, maar "open" bronnen, de uiterst gevaarlijke en meest giftige radio elementen bevattende, "Alfastralers" genoemd. Eén ervan staat staat vlak bij de Vrt, maar dat ziet de Vrt niet. 

Rijkswacht met illegaal radioactief materiaal.
Vlak aan de Reyerslaan was er midden de jaren 80 een verkeerspost van de WPR, de verkeerspolitie van de Rijkswacht, op vijftig meter van het gebouw werden de communicatieantennes op een verlichtingspaal geplaatst, tot daar toe, maar boven de antennes staat een radioactieve opvanger van het Franse merk Helita, in die jaren ingevoerd door de firma Heleblitz. De installaties werden, mede beperkte aanbestedingen, via het B.E.E. ten behoeve van de Rijkswacht uitgeschreven. Het komt er dus op neer dat installaties van de Rijkswacht uitgerust werden met illegale radioactieve elementen -KB 28.02.1963-. Dat geeft nog maar eens aan in welk land wij hier leven.

Federaal Agentschap Nucleaire Controle machteloos.
Niettegenstaande het toestel op de antennemast van de Rijkswacht illegaal werd geplaatst, er op 21 augustus 1985 nog maar eens een wet ter zake werd opgemaakt, ondertussen door het FANC in diverse omzendbrieven aan de burgemeesters werd verzocht uit te kijken naar de illegale RABA's, de Federale Politie -DGJ- aan de locale politie nóg eens extra verzocht werd om er voor te zorgen dat er minstens op de installaties van de politie geen dergelijke illegale tuigen meer zouden voorkomen, staat deze van de installatie van de gewezen post " Reyers " er nog steeds. Het FANC, dat politionele bevoegdheid heeft, slaagt er niet in om de huidige eigenaar te vinden. Morsum Magnificat traceerde zowel de verantwoordelijke van de verlichtingspaal -Brussels Gewest-, als de verantwoordelijke van het gebouw -Regie der Gebouwen-, maar beide diensten ruziën onder mekaar en beweren geen eigenaar te zijn van de antennes en de Helita a Pastilles, de bal ligt in het kamp van het FANC dat bevoegd is.

Onzin en incompetentie in het kwadraat.
Volgens de Regie der Gebouwen zou die bliksemafleider daar geplaatst zijn om de post "Reyers" tegen blikseminslag te beschermen, het gaat over een betonnen verlichtingspaal van ongeveer 20 meter hoog die ongeveer zestig meter van het gebouw is ingeplant. Het is volstrekt onmogelijk dat een verticale staaf van twintig meter hoogte, een gebouw dat vijftig meter verder staat, zou beveiligen, dit is het zoveelste bewijs van de incompetentie van de ingenieurs van het B.E.E. die bij die ontwerpen betrokken waren.

Hoog of "laag" Comité van Toezicht.
In 1985 werd tegen de praktijken van de ingenieurs van het B.E.E. een klacht ingediend bij het HCT, dat Hoog Comité van Toezicht werd later opgedoekt. Het dossier van de klacht tegen het BEE werd door twee speurders onderzocht maar ondanks dat vele elementen in de richting van corruptie wezen, de Hogere Directie Logistiek van de Rijkswacht haar aandeel in de realisatie van de antennes voor de Rijkswacht moet hebben gehad, vonden de speurders alleen incompetentie bij een zevental ingenieurs van Openbare Werken te Antwerpen, Limburg en Gent. Dat er in die periode ook illegale radioactieve opvangers werden geplaatst, hebben de speurders van het HCT nooit opgemerkt. Het was dus een LCT -Laag Comité van Toezicht. De firma Horemans Souply plaatste op vijftig antennemasten van de Rijkswacht illegale en gevaarlijke radioactieve tuigen waarvan de Radium 226 bronnen na verloop van tijd, wegens slechte bevestiging, in het milieu verdwenen.

Horemans-Souply.
Deze firma plaatste honderden radioactieve tuigen waarvan de Radium 226 bronnen, wegens slechte bevestiging, verdwenen zijn, het gaat om Radium 226 met een halveringstijd van 1602 jaar, open bronnen die aan de buitenkant afwrijfbaar besmet zijn! Ook het Koninklijk Paleis te Laken en vijftig antennemasten van de Rijkswacht werden met die gevaarlijke tuigen uitgerust, maar daarover zwijgen het FANC en de overheid het liefst.

Hier drie bladzijden van de lange lijst waarop het paleis te
Laken en antennemasten van de Rijkswacht voorkomen :

http://www.morsum-magnificat.be/images/stories/Horemans_Souply_Lijst_1.pdf
http://www.morsum-magnificat.be/images/stories/Horemans_Souply_Lijst_2.pdf
http://www.morsum-magnificat.be/images/stories/Horemans_Souply_Lijst_3.pdf

Een van deze tuigen stond opgesteld op een bejaardentehuis in Aubel -zie lijst 3- waar de bronnen in de tuin zijn terecht gekomen, Vers L'Avenir bracht er een artikel over, de klokkenluider van dienst was de auteur van dit artikel die later door de politiek daarvoor werd afgerekend. 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 08 juni 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.