Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936786





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : M&N Consulting wenst MM niet te informeren-Update1
03 juni 2011
Vragen over plaatsing antennemast op appartementsgebouw te Lanaken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 844.00
Lanaken 3 juni 2011.

--- Update 1  10:51 3/06/2011
Burgers moeten veel mondiger worden, politici en politie dwingen burgers in het gareeltje te lopen en allerlei wetten te respecteren, in bepaalde gevallen verbaliseert de politie, maar politici onttrekken zich aan vele wetten, burgers moeten politici op hun plichten wijzen, alle burgers zijn betrokken partij, vooral als het over de openbare veiligheid gaat.
Morsum Magnificat stuurde daarom een bericht aan de Lanakense gemeenteraadsleden, we zijn benieuwd of sommigen die tijdens de gemeenteraad systematisch het woord voeren, dat nu, in het kader van het algemeen belang, ook gaan doen.
--- einde update 1

Op 9 april 2011 was er brand in een appartementsgebouw aan het Gemeenteplein te Lanaken, kinderen van een Afrikaans gezin zouden in de slaapkamer met lucifers hebben gespeeld en zodoende zou de brand zijn ontstaan, er was veel schade, gelukkig geen lichamelijke. Sommige bewoners dienden op het dak te klimmen, waar de brandweer ze via de gondel van de brandladder diende te evacueren.

Antennemast.
Het moet blijken dat Lanaken in dat gebouw diverse appartementen huurt om ze op haar beurt voor de sociale huurmarkt te verhuren, het is in een van dié appartementen dat er op 9 april door kinderen brand werd
gesticht. Het kostte Morsum Magnificat nogal wat moeite om te achterhalen hoe, wie en wat, de technische dienst van Lanaken verwijst naar M&N Consulting die aanvankelijk bereid was om ons na afspraak op 3 juni 2011 om 09.00u. te woord te staan. Recent werd er op het dak van het gebouw een antennemast geplaatst, de wijze waarop dat gebeurde roept vragen op en die wilden we aan de verantwoordelijke-n- stellen. Lanaken, die er sociale woningen verhuurt, verwijst naar de syndicus en deze laatste cancelt de afspraak van vandaag en verwijst naar de vrije radio die de antenne plaatste, maar Radio Lanaken kreeg op 27 mei 2011 via e-mail óók reeds de vraag gesteld, maar ook daar reageert men niet. Morsum Magnificat heeft snel begrepen dat we van het kastje naar de muur worden gestuurd en daarom vatten we, zoals gewoonlijk, de koe bij de horens en stellen de vragen officieel aan de gemeente Lanaken.

In het kader van het algemeen belang en de veiligheid van personen en goederen :
Vragen aan gemeente Lanaken : J1105524_CBS_Lanaken.pdf

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 03 juni 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.