Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936641





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaamse Journalisten Vereniging vzw in het hartje van Gent-Update1
22 mei 2011
Officiële ontvangst op het stadhuis en bezoek aan het prachtige STAM.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 838.900
Gent / Lanaken  21 mei 2011.

--- Update 1 09:45 222/05/11
Wordt Gent de thuishaven van de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw?
Walter Van Den Branden schetste in zijn toespraak de Gentse gastvrijheid die in schril contrast staat met deze van de stad Antwerpen die de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw recent met één pennentrek uit het prestigieus pand aan de Grote Markt 40 te Antwerpen heeft gezet, stad Gent gaat blijkbaar op een andere manier om met de pers zei de VJV vzw voorzitter, dit kan vanwege de VJV vzw niets anders zijn dan een vleiend signaal naar de stad Gent.


Tijdens zijn toespraak in het Oostenrijks salon van het Gentse stadhuis, trok de voorzitter van de Vlaamse Journalisten Vereniging Walter Van Den Branden van leer tegen het Antwerpse stadsbestuur. Morsum Magnificat had de VJV vzw voorzitter toch al eerder gewaarschuwd voor de vertroebelde relatie tussen stad Antwerpen en het IPV, spijtig genoeg heeft de voorzitter met deze hint onvoldoende rekening gehouden.
--- einde updae 1

Vandaag streek de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw neer in het hartje van Gent, er werd  samengekomen in het Novotel waarna de VJV vzw officieel door Schepen van Financiën, Facility  Management, Sport en Haven, Christophe Peeters in het Oostenrijks salon van het Gentse stadhuis werd  ontvangen. De Genkse Schepen maakte van de gelegenheid gebruik om zijn stad bij de Vlaamse  Journalisten Vereniging vzw te promoten, een promotie die na een korte vaart met de taxiboot en een  bezoek aan het prachtige Stadsmuseum méér dan geslaagd was.

Groot succes.
Daar waar sommige journalistenverenigingen er niet in slagen om voor dergelijke evenementen een
handvol leden bij mekaar te krijgen, noteerde de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw vandaag maar liefst 65  deelnemers. De bijeenkomst kaderde in een -voorjaars-diner in Novotel, een officiële ontvangst op het stadhuis van Gent, een tochtje met de taxiboot en een bezoek aan het stedelijk museum -STAM-, het werd een groot succes.

Vlaamse Journalisten Vereniging vzw aan het Gents stadhuis. 


De groepsfoto

STAM Gent zéker een bezoek waard.
We  kunnen zeggen dat stad Gent met de inrichting van het STAM -stadsmuseum in de oude Bijloke- getuigt van een
professionaliteit waaraan andere steden een voorbeeld kunnen nemen, diverse leden van de Vlaamse  Journalisten Vereniging vzw, waaronder de auteur van dit artikel, waren het unaniem eens met het feit, dat  Gent haar geschiedenis in de oude Bijloke perfect heeft weergegeven, de diversiteit van de decors waarbij culturele waarden ongeschonden bleven, waarbij ook oude architectuur rimpelloos met moderne  opvattingen, tinten en kleuren werden vermengd, viel bij iedereen in de smaak.  De samenkomst van Vlaamse Journalisten Vereniging vzw kan, mede de zeer gunstige weersomstandigheden, als zeer geslaagd omschreven worden. Wordt Gent de thuishaven van de Vlaamse Journalisten Vereniging vzw?

U leest het volledige artikel en meer foto's in MM_190-4 -hier slechts p.1-

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 mei 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.