Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926464





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk en De Genks : een zinloos en duur spelletje gespeeld door CD&V vriendjes.
21 december 2010
Genks beleid wil met de stadkas onbereikbare zieltjes winnen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 787.400 -Belstat counter-
Genk 21 december 2010.

--- 18:30 21/12/10 Update 1.
Geďnteresseerden moeten zéker de artikels vandaag in de gazetten lezen, van Het Belang van Limburg was er niemand aanwezig, Het Laatste Nieuws was te laat en bleef maar kort, zijn vragen omtrent de respons werden slechts aan één vrijwilligster -huichelaarstrer ˛- gesteld, de andere aanwezige Katrien is halftime door het project betaald -sic-. Moeten de lezers nog weten dat de Schepen van Sociale Zaken Geert Swartenbroekx te beroerd is om met deze redactie maar één woord te wisselen, dat geeft een idee "hoe" sociaal Genk is en dan zijn ze versteld met de allochtonen onvoldoende contacten te krijgen, zelfs via De Genks I en 50.000 Euro investering lukt het nog niet.
˛ Tijdens de bijeenkomst te Winterslag beaamde ze de kritiek van deze redactie omtrent het Genkse OCMW.

Geen vertrouwen.
Vandaag had deze redactie nog gesprekken met allochtonen, die zeggen : "de allochtonen vertrouwen de autochtonen niet en vice versa", er moeten in de groepen mensen komen die in de taal van de allochtonen gegevens kunnen uitwisselen, niet condito sine qua non eisen dat er Nederlands wordt gesproken.

Respons.
Morsum Magnificat peilde naar de zienswijze in een bepaalde wijk met 150 gebuste documenten, daarvan reageerden 30 personen, niet mondeling, maar schriftelijk. De Genks kregen na het verdelen van 25.000 gazetjes geen vijf geďnteresseerden op de been, een afgang van jewelste! Maar we geven toe, dat de dame die door het project wordt betaald, door de CD&V ook goed "gebrainwasht" werd. 
--- einde update 1 

Heeft Wim Dries schrik van een Turkse burgemeester in Genk ?
Voor 200.000 Euro zendt Genkse CD&V haar zonen en dochters uit .....


Van Genk mag er hoegenaamd niets kritisch gezegd of gepubliceerd worden, Dries en zijn legertje
slippendragers moeten allemaal dezelfde boodschap uitdragen, Katrien -rechts- wordt halftijds door het project "De Gernks" betaald, zij moet de uitdagers dito brainwashen, Morsum Magnificat werd daarom UITGESLOTEN.

Deze namiddag werd in het kabinet van burgemeester Wim Dries -CD&V- de officiële start gegeven van een  volgend rondje peperdure utopie : "Succes van de Genks". Dat de vorige ronde op een sisser uitdraaide, kan voor het  Genkse stadsbestuur geen reden zijn om het project af te voeren, integendeel, Wim Dries legt onze kritiek meteen in zijn voordeel uit : "Als er toen geen belangstelling was, dan wil dat zeggen dat we ons doel nog niet bereikt hebben" Wim "Driest" dus weer, wat zwart is maakt de burgemeester meteen wit.

MM_181-08    lees over "Uitsluiting" in Genk en op p4 over "De Genks"

Smak geld uit de stadskas.
De oppositie heeft tijdens de laatste gemeenteraad de wijze waarop stad Genk haar begroting manipuleert,  waardoor de belastingen in Genk niet kunnen dalen, fel gehekeld maar de CD&V kliek in Genk lacht alles weg.  De Genkse Schepen van Sociale Zaken -die tegen deze redactie diens mond niet open doet- vindt dat De Genks  een belangrijk project is en investeert maar liefst tweehonderdduizend Euro in "De Genks", ook daaromtrent  kreeg de burgemeester in de recente gemeenteraad een ferme veeg uit de pan, maar een uurtje later was de  storm door het eerbetoon aan een Schepen en de daaropvolgende "drink" al heel wat gaan liggen, het politiek toneel was weer achter de rug.

Veertigduizend Euro per thema.
Bij de vorige ronde van De Genks werden 40 uitdagers geselecteerd, nu hebben ze er nog maar 25 kunnen vinden, noteer dat deze redactie niet mag meedoen wegens "niet positief genoeg voor Genk". In de nieuwe geldverspillende ronde van 200.000 € is het de bedoeling dat een groepje van 40 uitgekozenen, de uitdagers genoemd -die wij slippendragers noemen -, vijf thema's aansnijden :

1. Werk : Genkse werkgevers, dus ook de stad Genk, moet nog meer werk maken van "divers personeelsbeleid".
NVDR.
De trend is alweer gezet. Via dit project worden vast en zeker weer zieltjes voor de CD&V geronseld en hoe kan dat beter dan deze bij stad in te lijven, werken bij de stad is vast werk en, indien benoemd, een ferm pensioen.  Men moet wel bereid zijn in het CD&V gareel te blijven lopen.

2. Onderwijs en opvoeding : Het Genks onderwijs moet samen met de ouders nog beter de taal en de talenten  van de Genkse kinderen en jongeren stimuleren.
NVDR.
Deze redactie peilde bij Genkse allochtonen met schoolgaande kinderen omtrent wat zij later willen doen, de reactie was volgende : "Genk is ons zwaar tegengevallen, normaal gezien zouden wij direct naar ons thuisland vertrekken, maar de kinderen gaan hier naar school", de moeder zei ondermeer :"Ik wil niet dat mijn kinderen mij later kunnen verwijten dat ik hen geen kans heb gegeven om in Europa te studeren", maar ze gaan nog verder en zeggen : "... de kinderen zeggen dat ze na hun studies hier absoluut niet willen blijven en willen terugkeren ...". -waar ze trouwens regelmatig naartoe gaan-. We stellen ook vast dat de kinderen thuis, onder mekaar en met hun ouders, de taal van hun land van herkomst spreken, dat probleem is in Genk -en elders- alom bekend.

3. Dienstverlening : Hoe kan deze zoveel mogelijk rekening houden met de brede diversiteit van het Genks publiek.
NVDR.
Opnieuw hetzelfde verhaal ; in de ziekenhuizen, bij Nieuw Dak, bij het OCMW, bij Sint Vincentius ziet met veel  allochtonen, alleen bij evenementen die door de stad georganiseerd worden, blijven ze massaal weg. Waarom  wil de stad Genk allochtonen, die duidelijk liever binnen hun eigen gemeenschap, moskee, gebedshuis, winkels, eethuizen enz. verblijven, blijven pamperen? 

4. Vrije tijd : Hoe bereiken we via ons aanbod -De Genks red.- meer en andere Genkenaren, dus ook die van een andere origine.
NVDR.
Het is een publiek geheim dat de Turken niet aan het project De Genks willen deelnemen. Eén van de aanwezigen bij de persconferentie is journalist André Hellofs, dus aanwezig als journalist, maar Hellofs zou in feite aan de andere kant van de tafel moeten zitten, Hellofs is immers ook uitdager, eet dus van twee walletjes.  We mogen ook niet vergeten dat stad Genk 11.000 € per jaar aan de gazet spendeert waarvoor Hellofs  schrijft. Het geeft een idee hoe en door wie De Genks wordt gerund. Hoe dan ook, Hellofs gaf tijdens de persconferentie toe dat de Turken inderdaad niet wensen mee te werken, misschien zal dat in 2012 veranderen. Wat Genkse Turken vooral willen is dat Ali Caglar in 2012 de burgemeesterssjerp in de wacht sleept. Burgemeester Dries is wellicht het brein achter al deze zorgvuldig uitgekiende constructies waar geen pottenkijkers worden toegelaten en die er ondermeer op gericht is Ali Caglar de wind uit de zeilen te nemen.

5. Samenleven : Hoe gaan ze de Genkenaren bewuster laten deelnemen.
NVDR.
Uit de vorige ronde van De Genks is al duidelijk gebleken dat iedereen bewust binnen zijn eigen gemeenschap blijft en dat geen enkel initiatief de verschillende culturen bijeen kan brengen. Ook tijdens het BBQ gebeuren van  afgelopen zomer is dat nóg maar eens gebleken, we bezitten honderden foto's, maar de "andere" culturen  ontbreken.

Ontmoetingsavonden.
Er worden in 2011 zes ontmoetingsavonden gepland.
NVDR.
Alleen weten ze nog niets over de onderwerpen noch over hoe en waar dat gaat plaatsvinden. Zoals altijd, alom improvisatie. Hoe is het mogelijk om een project te begroten als er met "Proforma" gegevens, dus "fictief" moet worden gewerkt?  Is dit met natte vingerwerk of een creatieve boekhouding?  Nadat vorig jaar "De Genksenaar" met 25.000 exemplaren in de Genkse brievenbussen werden  gedeponeerd met daarin een oproep om voor de eerste reacties samen te komen, kwamen er welgeteld 11 personen opdagen waarvan er 9 waren betrokken bij het project. De Genkse bevolking heeft dus bewezen geen enkele interesse te hebben voor het project, het is alleen de burgemeester die absoluut bij de allochtonen zieltjes wil winnen. Dries is bang dat Ali Caglar burgemeester gaat worden terwijl de Turken in Genk ervan overtuigd zijn dat "hun" Ali in 2012 de burgemeesterssjerp gaat dragen.

Thuis in de stad.
Genk wil zich altijd graag meten met grote steden en wil zich ook graag vergelijken met Hasselt. In het kader van het grootstedenbeleid dat zich tussen 13 Vlaamse centrumsteden afspeelt, is er door minister Freya Van den Bossche een soort wedstrijd georganiseerd waarbij de "Thuis in de stad" prijs wordt uitgereikt die 25.000 € bedraagt. De Schepen van -vermeende- Sociale Zaken vertelde tijdens de persconferentie dat het project De Genks in de categorie "geďntegreerd niet fysiek project dat de stedelijkheid bevordert"˛, tot de drie finalisten zou behoren, wie de andere genomineerden waren werd niet gezegd, klein burgerlijk zijn ze dus bij De Genks ook, nogal wiedes als we even naar de -mijn- geschiedenis van Genk kijken. Knowhow is er amper, de werkloosheid is hoog en de helft van de inwoners heeft een belastbaar inkomen dat lager ligt dan 1200 € per maand, er is veel sociale ellende terwijl duizenden gezinnen wachten op een sociale woning en de etnische groepen leven hun eigen leven. Het multicultureel samenleven is slechts een droom van burgemeester Dries die de problemen moet toegeven maar meteen verwijst naar andere steden die hetzelfde probleem kennen.
˛ Is een project dat reeds bestaat.
Opinie MM :
De Genks zijn van en door het Genkse CD&V bestuur gevormd en betaald, met dit project poogt men andermaal én tevergeefs met belastinggeld zieltjes voor de Genkse CD&V te winnen, het moet in de aanloop naar de verkiezingen van 2012 als pure verkiezingspropaganda worden aanzien, dat de Turken niet aan het De Genks project willen deelnemen, zit Wim Dries duidelijk dwars. Dries heeft, samen met vele -Genkenaren- duidelijk schrik zijn sjerp in 2012 aan Ali Caglar te moeten afstaan.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 24 december 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.